Witam, Czytałem na tym forum opinie o procesorach głośnikowych. Przeglądałem również opisy produktów, ale nie jestem pewny co do słuszności mojego rozwiązania:
Nagłośnienie sali 15x10x4,4m:
2x ElectroVoice ZX-1 z ADS LX1400
2x ElectroVoice S40
2x SUB (docelowo)
Potrzebuję procesor głośnikowy, który zapewni mi wyjście sygnału stereo z podziałem dwudrożnym (HF:ZX-1 + LF:SUB) oraz wyjście sygnału HF z opóźnieniem ok 15ms na kolumny EV S40.
Czy poniższe urządzenia spełnią te zadania:
- dbx DriveRack PA (lub PX)
- Behringer Ultradrive Pro DCX2496
Może powinienem pozostać przy prostszej konfiguracji:
korektor dbx231 na sumę, a z wyjścia LX 1400 wziąść sygnał do zasilania SUBa i dokupić uzywany procesor efektów (np Alesis MidiVerb III i ustawić go jako linię opóźniającą) zasilany równolegle z dbx231?
Procesor głośnikowy
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.
- dziub-dziub
Re: Procesor głośnikowy
Czy poniższe urządzenia spełnią te zadania:
- dbx DriveRack PA (lub PX)
- Behringer Ultradrive Pro DCX2496
z tych dwóch moim zdaniem lepszy jest DCX2496. I spokojnie ustawisz wszystkie kolumny tak jak chcesz na nim :)
Witam!
DBX DR PX nie ma możliwości ustawienia opóźnień. Plus ma sztywno usawione prowadzenie sygnału z wejść na wyjścia 2xin i 4xout, a więc jest przeznaczony do małych systemów typu 2xsat i 2xsub.
Pozdrowienia
Doomy
DBX DR PX nie ma możliwości ustawienia opóźnień. Plus ma sztywno usawione prowadzenie sygnału z wejść na wyjścia 2xin i 4xout, a więc jest przeznaczony do małych systemów typu 2xsat i 2xsub.
Pozdrowienia
Doomy
P.S. Jeśli chodzi o moje wcześniejsze wyrażenie "sztywne" to chodziło mi o to, że nie można sygnału dowolnie przekierowywać z wejść na wyjścia poza tym są mozliwe następujące ustawienia 2x2, 2x2 plus mono sub, 2x2 plus stereo sub. Sam producent w materiałach reklamowych określa, że system nadaje się najlepiej do aktywnych paczek. :).
-
Bron sie przezd berym.
jednym z elementów procesora głosnikowego - i chyba najważniejszym elementem jest jakosc przetworników AD/DA
tu sa tragiczne - kupił cos takiego znajomy. To jest wielkie nieporozumienie. szybko wrócił do starego analogowego Berego.
PA tez nie brzmi najlepiej.... - zastanów sie nad poszukaniem czegos uzywanego z wyższej połki
jednym z elementów procesora głosnikowego - i chyba najważniejszym elementem jest jakosc przetworników AD/DA
tu sa tragiczne - kupił cos takiego znajomy. To jest wielkie nieporozumienie. szybko wrócił do starego analogowego Berego.
PA tez nie brzmi najlepiej.... - zastanów sie nad poszukaniem czegos uzywanego z wyższej połki
Najtaniej z lepszych to chyba xilica. W naszym kraju sprzedaje Leszek Polanowski. Ewentualnie trzeba poszukac uzywanego xta.