Korg Wavestation VSTi vs Korg Wavestation EX (hardware)

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
banan
Korg Wavestation VSTi vs Korg Wavestation EX (hardware)

Post autor: banan » niedziela 22 lut 2009, 14:06

Witam serdecznie.

Mam następujący problem - kiedyś, jakieś 2 lata temu sprzedałem swój Korg Legacy Collection, w którym miałem min. Korga Wavestation. Soft nie był mi już potrzebny, gdyż przerzuciłem się na hardware'ową wersję (zarówno Wavestation jak i Polysixa ).

Z tego co pamiętam, do WS VSTi można było importować pliki SYSEX dedykowane hardwareowej wersji syntezatora, co rzeczywiście działało super.

Ostatnio jednak, u znajomego, który korzysta z vsti Wavestation przepatrzyłem wszystkie banki i programy brzmieniowe aplikacji, gdzie znalazłem kilka interesujących pozycji. Dla zorientowanych chodzi mi głównie o bank 8 - brzmienie Vocal Highlands. Moja znajomość hardwareowego WS pozwoliła mi później w domu odtworzyć "mniej więcej" tego typu barwę, ale wiadomo - nigdy nie będzie w 100% dokładnie taka sama. a że jestem człowiekiem mocno niecierpliwym, poleciałem do kumpla z kartką i spisałem ręcznie wszystkie parametry tego programu, patchów z których był zrobiony itd.

Ale do rzeczy - przepatrzyliśmy cały WS vsti, ale znaleźliśmy tylko funkcję import. I tu moje pytanie - czy jest możliwość, żeby banki z VSTi wrzucić w jakiś sposób do hardwareowego instrumentu? czy jedyny sposób to "ręcznie" przepisywać wszystkie parametry?

Może ktoś próbował tego typu operacji?

Pozdrawiam serdecznie
Banan
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

ODPOWIEDZ