Kurzweil PC3

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mjuzik
Re: Kurzweil PC3

Post autor: mjuzik » czwartek 04 gru 2008, 12:58

Zainstalowałem PC SoundEdytor na kompie ale nie widzi PC3X, próbowałem usb i midi i nic. W oknie Midi Setup - midi connections powinien być jako jeden z portów ale go nie ma...
Kompozytor, aranżer, pianista.

mjuzik

Post autor: mjuzik » czwartek 04 gru 2008, 16:40

Obydwa problemy rozwiązane:)
Kompozytor, aranżer, pianista.

klawisz.tbg

Post autor: klawisz.tbg » piątek 20 lut 2009, 11:22

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem PC3, ale mam z tym instrumentem pewne problemy związane z wgrywaniem do niego utworów midi. nie chce pisac na forum o co mi chodzi i czekac tydzien czy ile, az ktos odpowie mało konkretnie na moje pytania.

Dlatego zostawiam mojego maila i jesli, ktoś jest w stanie podać mi swój numer telefonu, to umówiłbym sie na jakis termin i zadzwoniłbym, by pewne wskazówki udzielił mi krok po kroku.

Ogólnie problem polega na tym, ze za każdym razem gdy odtwarzam utwór, resetują mi sie jego ustawienia i we wszystkch trackach gra samo piano. nie wiem co zrobic, by zaprogramowac utwory tak, by to zostalo w pamięci instumentu.

Bardzo prosze o pomoc, poniewaz mam go od października i nie moge sobie z nim poradzic.

Jesli chodzi o edycje brzmień i tworzenie setupów, to wszystko wyjaśnił mi pc3 editor.

prosze o odpowiedz

klawisz.tbg

Post autor: klawisz.tbg » piątek 20 lut 2009, 11:23

tu mail::::::::: malin.tbg@gmail.com

klawisz.tbg

Post autor: klawisz.tbg » poniedziałek 02 mar 2009, 10:29

czy moze mi ktoś pomóc w tej powyższej sprawie?

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » poniedziałek 02 mar 2009, 14:36

przejrzyj komunikaty na poszczególnych trackach pliku midi. być może masz tam komunikaty PC (program change) ustawione na to właśnie brzmienie lub gdzieś na początku komunikat CC121 - reset all. myślę, że to jest tego przyczyną. Nie znam PC3 i nie powiem Ci jak to dokładnie zrobić na twoim sprzęcie ale musisz wejść w jakiś edytor śladów i przejrzeć wszystkie komunikaty i usunąć to co może przeszkadzać. lub zrób to na jakimś sekwencerze programowym - cubase, sonar... lub poszukaj jakiś darmowych

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 02 mar 2009, 17:25

...przejrzyj komunikaty na poszczególnych trackach pliku midi. być może masz tam komunikaty PC (program change) ustawione na to właśnie brzmienie lub gdzieś na początku komunikat CC121 - reset all. myślę, że to jest tego przyczyną. Nie znam PC3 i nie powiem Ci jak to dokładnie zrobić na twoim sprzęcie ale musisz wejść w jakiś edytor śladów i przejrzeć wszystkie komunikaty i usunąć to co może przeszkadzać. lub zrób to na jakimś sekwencerze programowym - cubase, sonar... lub poszukaj jakiś darmowych...
Wejdz w tracka w sekwencerze i wstaw komunikat z barwą, tak jak mówi kolega wyżej.
Tylko dziwne bo moj pc3x pamięta ustawienia songów.

klawisz.tbg

Post autor: klawisz.tbg » środa 04 mar 2009, 11:26

pierwszy raz mam doczynienia z tak rozbudowanym kontrolerem midi. w ogóle z midi. dlatego nawet sie nie domyśliłem, ze mozna śledzić zdarzenia na wszystkich trackach pliku za pomocą przycisku EDIT :)
do tej pory siedziałem tylko w wirtualnych programach.

Dzieki za pomoc koledzy. a mr-hammond uzywasz pc3 na jakichś chałturach?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 04 mar 2009, 19:48

...pierwszy raz mam doczynienia z tak rozbudowanym kontrolerem midi. w ogóle z midi. dlatego nawet sie nie domyśliłem, ze mozna śledzić zdarzenia na wszystkich trackach pliku za pomocą przycisku EDIT :)
do tej pory siedziałem tylko w wirtualnych programach.

Dzieki za pomoc koledzy. a mr-hammond uzywasz pc3 na jakichś chałturach?...
Nie gram chałturek :)
Gdybyś miał jakiś problem kliknij na @ by tu nie smiecić.

Uli

Post autor: Uli » piątek 13 mar 2009, 08:13

Witam,chciałem zapytać użytkowników PC3X o klawiaturę,zamierzam nabyć ten instrument tylko waham się nad wersją 88 czy 76.Mam Yamahe Motif XS76 i jestem przyzwyczajony do klawiatury pół warzonej ,słyszałem że klawiatura w PC3X to coś z pomiędzy takiej warzonej dla pianistów a takiej jak jest w Motiwie 76,nie miałem okazji tego sprawdzić,u nas w sklepach nie ma takich instrumentów.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ