Plugin do obrazu stereo
Dla mnie to dziwny problem. W Samplitude poprostu ladujesz na slad obojetnie czy mono czy stereo i kazdy plugin dzialajacy w stereo traktuje ten sygnał jak stereo. Nie ma czegos takiego ze ladujesz plik mono i procesing pracuje z jednym kanałem. Jezeli tak a byc to jest od tego osobna opcja.
ale zauważ że plugin działajacy w stereo bierze 2razy więcej mocy niż jego monofoniczna instancja
Re: Plugin do obrazu stereo
Dla mnie to dziwny problem. W Samplitude poprostu ladujesz na slad obojetnie czy mono czy stereo i kazdy plugin dzialajacy w stereo traktuje ten sygnał jak stereo.
Tak, ale tu mowa jest o tym efekcie w czasie rzeczywistym, bez nagrywania. Nie wiem, jaka wtyczka i czy w ogole jest to mozliwe moze zmienic slad mono na stereo w vst - jak pisalem, w Pro-Toolsie bez problemu. Z drugiej strony Pro-Tools nie pozwoli wrzucic pliku mono na slad stereo
Nie wiem tez, jakie to wtyczki ktore sa stereo a nie ma ich mono, ale moze sa takie, nie znam wszystkich. Jedyna rada to wyjsc na grupe stereo, ewentualnie jakby sie kto czepial, ze nie jedyna, to mozna send pre i pare innych wymyslic
Tak, ale tu mowa jest o tym efekcie w czasie rzeczywistym, bez nagrywania. Nie wiem, jaka wtyczka i czy w ogole jest to mozliwe moze zmienic slad mono na stereo w vst - jak pisalem, w Pro-Toolsie bez problemu. Z drugiej strony Pro-Tools nie pozwoli wrzucic pliku mono na slad stereo

Nie wiem tez, jakie to wtyczki ktore sa stereo a nie ma ich mono, ale moze sa takie, nie znam wszystkich. Jedyna rada to wyjsc na grupe stereo, ewentualnie jakby sie kto czepial, ze nie jedyna, to mozna send pre i pare innych wymyslic