Jakim VST otwierać pliki (.sti, .stw, .stv, .sth)?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
snow
Jakim VST otwierać pliki (.sti, .stw, .stv, .sth)?

Post autor: snow » sobota 14 lut 2009, 22:30

Witam.
Posiadam próbki sekcji dętej w formacie .sti, .stw, .stv i .sth. Jakią wtyczką VST mógłbym je odpalić ?
z Góry dziękuje

Awatar użytkownika
antares

Re: Jakim VST otwierać pliki (.sti, .stw, .stv, .sth)?

Post autor: antares » niedziela 15 lut 2009, 11:39

...Witam.
Posiadam próbki sekcji dętej w formacie .sti, .stw, .stv i .sth. Jakią wtyczką VST mógłbym je odpalić ?
z Góry dziękuje
...
To chyba format SampleTank'a.

snow

Post autor: snow » niedziela 15 lut 2009, 12:13

sampletank nie chce tego otworzyć przez opcje "load"

Awatar użytkownika
antares

Post autor: antares » niedziela 15 lut 2009, 22:45

...sampletank nie chce tego otworzyć przez opcje "load"...
Hmm. Spróbuj tak: W oknie SampleTanka kliknij "prefs" i tam wskaż folder z samplami (ROOT- browse). Powinno zadziałać. To na 100% są formaty SampleTank. Pozdrawiam.

snow

Post autor: snow » niedziela 15 lut 2009, 23:39

faktycznie spowodowało to załadowanie się próbek w prawym oknie sampletanka... jednak próbki nie odtwarzają się

Awatar użytkownika
antares

Post autor: antares » poniedziałek 16 lut 2009, 14:36

...faktycznie spowodowało to załadowanie się próbek w prawym oknie sampletanka... jednak próbki nie odtwarzają się...
Jak klikasz już załadowane brzmienia w eksploratorze (BROWSER) to pojawiają się one w oknie kanałów midi po lewej stronie samplera? Jeżeli tak to problem tkwi raczej w wyzwalaniu próbek. Spróbuj "poklikać" na wirtualnej klawiaturce w dole okna. Sampletanka uruchamiasz stand-alone czy pod DAWem w VST?

snow

Post autor: snow » poniedziałek 16 lut 2009, 19:54

klikam na prefs wybieram katalog próbek i pojawia się lista w prawym oknie sampletanka ale próbki nie odpalają się. Pracuje na Nuendo

Awatar użytkownika
antares

Post autor: antares » poniedziałek 16 lut 2009, 21:26

...klikam na prefs wybieram katalog próbek i pojawia się lista w prawym oknie sampletanka ale próbki nie odpalają się. Pracuje na Nuendo...
Ja też pracuję w NUENDO
Skoro masz je już w prawym oknie eksploratora to:
1. Kliknij którykolwiek z tych katalogów (w nim będą brzmienia) klikasz do momentu aż sprzed nazwy brzmienia zniknie strzałka (oznacza to dotarcie do samego pliku .sti - Sample Tank Instrument )
2. Klikasz na konkretne wybrane brzmienie
3. Pojawia się ono w lewym oknie kanałów midi - jeżeli nie wybrałeś innego pojawi się na pierwszym kanale
4.Sprawdzasz na tej małej klawiaturce w dole samplera czy hula
5. Jak hula to z uruchomieniem instancji jako VST w Nuendo nie powinieneś mieć już problemów.
Wierzę, że się uda i życzę powodzenia! W razie wątpliwości pisz na PW. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » poniedziałek 16 lut 2009, 21:49

IK Multimedia potrafi zadbać o swoje interesy. Same rozszerzenia sti, stw... nie świadczą, że będą chodziły pod każdą wersją SampleTanka, wprost przeciwnie. (.sti to czytanka, brzmienia zawarte są w .stw).

Awatar użytkownika
antares

Post autor: antares » poniedziałek 16 lut 2009, 22:22

...IK Multimedia potrafi zadbać o swoje interesy. Same rozszerzenia sti, stw... nie świadczą, że będą chodziły pod każdą wersją SampleTanka, wprost przeciwnie. (.sti to czytanka, brzmienia zawarte są w .stw)....
Osobiście nie spotkałem się z niekompatybilnością brzmień pod SampleTanka jeżeli chodzi o wersje samego samplera. Płytki mam głównie od Sonic Reality. Jeżeli chodzi o różne konwertowane misz-masze to różnie może z tym być (nie wiem, nie testowałem). Co do .sti - mój błąd, ale chodziło mi głównie o to, że trzeba zaznaczyć plik, a nie tylko sam katalog. Z resztą... może niech wypowie się jakiś ekspert od sampli/samplerów. Ja jestem tylko muzykant
Aha.. moja wersja ST to 2.5 Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ