Waves API - rewelacja!

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
arti_fiszal
Waves API - rewelacja!

Post autor: arti_fiszal » sobota 07 lut 2009, 15:47

Po ściągnięciu i eksperymentowaniu z siedmiodniową wersją wtyczek API muszę napisać, że jestem zachwycony tymi emulacjami kompresora i korektorów. Można wykręcić naprawdę świetne brzmienia. Najlepsze jest to, że dzięki tym wtyczkom dochodzi się bardzo łatwo do oczekiwanego efektu. Jestem ciekaw, czy ktoś z Was bawił się lub posiada ten zestawik pluginów? Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii.

Pozdra
Arti

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Re: Waves API - rewelacja!

Post autor: Łukasz1985 » sobota 07 lut 2009, 16:44

...Po ściągnięciu i eksperymentowaniu z siedmiodniową wersją wtyczek API muszę napisać, że jestem zachwycony tymi emulacjami kompresora i korektorów. Można wykręcić naprawdę świetne brzmienia. Najlepsze jest to, że dzięki tym wtyczkom dochodzi się bardzo łatwo do oczekiwanego efektu. Jestem ciekaw, czy ktoś z Was bawił się lub posiada ten zestawik pluginów? Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii.

Pozdra
Arti...
Czesc! Jak dla mnie rewelacja z pakietu API jest korektor 550A, jest bardzo wygodny w obsludze i brzmi super!!! Chociaz z drogiej strony osiagnolem bardzo podobne brzmienie na pluginie UAD-1 Pultec.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
arti_fiszal

Post autor: arti_fiszal » sobota 07 lut 2009, 18:58

......Po ściągnięciu i eksperymentowaniu z siedmiodniową wersją wtyczek API muszę napisać, że jestem zachwycony tymi emulacjami kompresora i korektorów. Można wykręcić naprawdę świetne brzmienia. Najlepsze jest to, że dzięki tym wtyczkom dochodzi się bardzo łatwo do oczekiwanego efektu. Jestem ciekaw, czy ktoś z Was bawił się lub posiada ten zestawik pluginów? Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii.

Pozdra
Arti...
Czesc! Jak dla mnie rewelacja z pakietu API jest korektor 550A, jest bardzo wygodny w obsludze i brzmi super!!! Chociaz z drogiej strony osiagnolem bardzo podobne brzmienie na pluginie UAD-1 Pultec. ...

Tak, to prawda, korektor 550A jest świetny. Wreszcie udało mi się uzyskać taką prezencję na wokalu, jaką chciałem. Nawet przy skrajniejszych ustawieniach ten korektor nadaje ładny charakter. Po zapięciu kompresora API2500 na ścieżce wokalu i osadzaniu jej w miksie wszystko pięknie się klei, wokal ma swoje właściwe miejsce.

ace

Post autor: ace » sobota 07 lut 2009, 20:55

No powiem ze tez jestem pod ich wrażeniem(heh, demo powinno miec min. 30 dni), tylko nie wiem kto zwalił sprawę, Waves czy Cakewalk, bo po zapięciu wtyki na track, nie uruchamia się jak powinna - tzn nic nie widać. Dopiero po jej zamknięciu i ponownym kliknięciu na nią, można plik poddać edycji. Czemu tak sie dzieje, może ktoś będzie wiedział o co w tym chodzi(?). Pisałem do kolegi który pracuje na Cubase 4 i mówił ze u niego nie ma nic takiego miejsca. Odpala wtyczkę i wszystko ładnie widać. Co zrobić by te wtyczki uruchamiały sie jak inne pod Sonarem, tj normalnie.

Awatar użytkownika
arti_fiszal

Post autor: arti_fiszal » sobota 07 lut 2009, 23:33

...No powiem ze tez jestem pod ich wrażeniem(heh, demo powinno miec min. 30 dni), tylko nie wiem kto zwalił sprawę, Waves czy Cakewalk, bo po zapięciu wtyki na track, nie uruchamia się jak powinna - tzn nic nie widać. Dopiero po jej zamknięciu i ponownym kliknięciu na nią, można plik poddać edycji. Czemu tak sie dzieje, może ktoś będzie wiedział o co w tym chodzi(?). Pisałem do kolegi który pracuje na Cubase 4 i mówił ze u niego nie ma nic takiego miejsca. Odpala wtyczkę i wszystko ładnie widać. Co zrobić by te wtyczki uruchamiały sie jak inne pod Sonarem, tj normalnie....

A sprawdzałeś w ustawieniach folderów VST Sonara, czy program dodał automatycznie folder z API?

Awatar użytkownika
arti_fiszal

Post autor: arti_fiszal » niedziela 08 lut 2009, 00:36

Właśnie sobie eksperymentuję z korektorem API560 na gitarze akustycznej Furcha i wymiękam! Gitara lśni cudownie. Jest jasna, ale jakoś tak potwornie miło (oczywiście składowe harmoniczne). Zyskuje dużo powietrza.

ace

Post autor: ace » niedziela 08 lut 2009, 11:54

A sprawdzałeś w ustawieniach folderów VST Sonara, czy program dodał automatycznie folder z API?...
Sonar skanuje plik dll ale tylko jeden. Czytalem na forum Cakewalk ze przyczyna jest po stronie funkcji X-Ray i nie tylko z API sa takie problemy, ale także z innymi wtyczkami Waves.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 08 lut 2009, 12:42

...Właśnie sobie eksperymentuję z korektorem API560 na gitarze akustycznej Furcha i wymiękam! Gitara lśni cudownie. Jest jasna, ale jakoś tak potwornie miło (oczywiście składowe harmoniczne). Zyskuje dużo powietrza. ...
skoro sięgnąłeś po eq to może użyłeś nie ten mikrofon co trzeba?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 08 lut 2009, 12:50

Jest jasna, ale jakoś tak potwornie miło (oczywiście składowe harmoniczne). Zyskuje dużo powietrza. ...

Zobacz tez pod tym katem najnowszy zestaw equalizerow PSP, w szczegolnosci preQrsor i RetroQ
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 08 lut 2009, 14:00

a do tego ta cena :)
joachimie - nie wiesz moze czy knuja jakas porcje kompresorów z podobnym "podejsciem" do tematu (madra, a nie totalna imitacja urzadzen/a raczej brzmien vintage) ?

ODPOWIEDZ