Sonar, Audition, Cubase
Pisze na tym forum po raz pierwszy Swoja przygode z muzyka zaczalem dawno temu ale dopiero teraz postanowilem zaczac uwieczniac swoje produkcje w komputerze Najpierw zacząłem od wyboru odpowiedniego dla mnie programu Przyjrzalem sie Subase LE jednak jakos nie przypadl mi do gustu Swoj pierwszy kawalek nagralem w Audition jednak czegos mi tu brakowalo nie ma zbyt duzo mozliwoscie Teraz przerzucilem sie na Sonar jednak ten progrma mnie przygniotl Cala masa mozliwosci jak chyba na chwile obecna dla ciezka do opanowania Nie potrafię nawet znaleźć w nim opcji do edytowania którejś sciezki miksu (wyciszanie, wycinanie zbędnego nagrania czy wklejanie) Ktory program wedlug was jest lepszy ktoremu moglbym oswiecic wiecej uwagi??
Re: Sonar, Audition, Cubase
Każdy program ma swoje plusy i minusy. Musisz wiedzieć o tym, że DAW-y, w których można zrobić praktycznie wszystko, muszą być rozbudowane. To oczywiste. Ja mogę polecić Ci Cubase (nawet wersja LE bardzo dużo potrafi), a poza tym są polskie opracowania-poradniki. Z pewnością koledzy to potwierdzą lub też będą sugerować inne programy, lecz bez względu na to, jaki wybierzesz, wymaga on długiego okresu nauki. Tego nie przeskoczysz w żadnym programie.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
To mam takie pytanko odnosnie cubase Nie mam w nim zadnych doatkow typu efekty deleey echo reverb jakies compresory wszystko tylko na zasadzie pluginow?? Czy zle szukam
...To mam takie pytanko odnosnie cubase Nie mam w nim zadnych doatkow typu efekty deleey echo reverb jakies compresory wszystko tylko na zasadzie pluginow?? Czy zle szukam...
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubase5_product/cubase5_featuredetails100.html
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubase5_product/cubase5_featuredetails100.html
...To mam takie pytanko odnosnie cubase Nie mam w nim zadnych doatkow typu efekty deleey echo reverb jakies compresory wszystko tylko na zasadzie pluginow?? Czy zle szukam...
jest ich cala masa w programie i takze do kupienia lub sciagniecia z www wersji free.
vsti - instrumenty wirtualne
vst - wtyczki efektowe
na poczatek polecam youtube - tam jest mnostwo tutoriali dot pierwszego uruchomienia itd...
jest ich cala masa w programie i takze do kupienia lub sciagniecia z www wersji free.
vsti - instrumenty wirtualne
vst - wtyczki efektowe
na poczatek polecam youtube - tam jest mnostwo tutoriali dot pierwszego uruchomienia itd...
...Każdy program ma swoje plusy i minusy. Musisz wiedzieć o tym, że DAW-y, w których można zrobić praktycznie wszystko, muszą być rozbudowane. To oczywiste. Ja mogę polecić Ci Cubase (nawet wersja LE bardzo dużo potrafi), a poza tym są polskie opracowania-poradniki. Z pewnością koledzy to potwierdzą lub też będą sugerować inne programy, lecz bez względu na to, jaki wybierzesz, wymaga on długiego okresu nauki. Tego nie przeskoczysz w żadnym programie....
Popieram to co powiedział kolega. Ja pracuję na Cubasie 4 i jest to bardzo rozbudowany program. Można w nim zrobić barrrrrdzo dużo. Ma naprawdę dużo efektów, więc nie wiem czemu nie mogłeś ich znaleźć. Musisz niestety mieć świadomość, że obojętnie jaki program kupisz, to będziesz musiał trochę się pouczyć jego obsługi.
Pozdrawiam
Popieram to co powiedział kolega. Ja pracuję na Cubasie 4 i jest to bardzo rozbudowany program. Można w nim zrobić barrrrrdzo dużo. Ma naprawdę dużo efektów, więc nie wiem czemu nie mogłeś ich znaleźć. Musisz niestety mieć świadomość, że obojętnie jaki program kupisz, to będziesz musiał trochę się pouczyć jego obsługi.
Pozdrawiam

Początkujący muzyk.
Proponuję poświęć czas na przeczytanie ze zrozumieniem instrukcji. Oczywiście nie wszystko da się zrozumieć za pierwszym razem, ale taka lektura da Ci ogólne pojęcie gdzie co jest i czego na razie nie potrzebujesz ruszać. Po kilku miesiącach przeczytasz ją jeszcze raz znacznie szybciej i pewne sprawy się poukładają, inne ugruntują a jeszcze inne zadziwią.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
- doministry1
Ze swojej strony polecam z czystym secem Samplitude.
Osobiście uważam jego interface za 100 razy przyjemniejszy i czytelniejszy w obsłudze niż ww Cubase...
Osobiście uważam jego interface za 100 razy przyjemniejszy i czytelniejszy w obsłudze niż ww Cubase...
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator
...Ze swojej strony polecam z czystym secem Samplitude.
Osobiście uważam jego interface za 100 razy przyjemniejszy i czytelniejszy w obsłudze niż ww Cubase......
Nom, zgadzam się. Cubase ma za dużo tego nawalone i jest mnie czytelny, bardziej zawiły. Także polecam samplitude.
Osobiście uważam jego interface za 100 razy przyjemniejszy i czytelniejszy w obsłudze niż ww Cubase......
Nom, zgadzam się. Cubase ma za dużo tego nawalone i jest mnie czytelny, bardziej zawiły. Także polecam samplitude.
Początkujący muzyk.
......Ze swojej strony polecam z czystym secem Samplitude.
Nom, zgadzam się. Cubase ma za dużo tego nawalone i jest mnie czytelny, bardziej zawiły. Także polecam samplitude....
Samplitude dzisiąteczke, bo jest duzo lepsza od reszty. Ale za to w wersji 9 jest dostepna za friko wersja SE (Ale to przeciez juz kazdy wie).Nawet w CHIP 01/2009 jest opis i wersja do rejestracji.
Nom, zgadzam się. Cubase ma za dużo tego nawalone i jest mnie czytelny, bardziej zawiły. Także polecam samplitude....
Samplitude dzisiąteczke, bo jest duzo lepsza od reszty. Ale za to w wersji 9 jest dostepna za friko wersja SE (Ale to przeciez juz kazdy wie).Nawet w CHIP 01/2009 jest opis i wersja do rejestracji.