Najazd policji na studio domowe

Tutaj można podyskutować na tematy związane z prawami autorskimi, produkcją i rozpowszechnianiem oraz wszelkie inne wymagające wiedzy prawniczej.
ace
Re: Najazd policji na studio domowe

Post autor: ace » sobota 31 sty 2009, 13:40

No jasne , a co z utrudnianiem śledztwa, bądź składaniem fałszywych wyjaśnień? Nie masz obowiązku i zgadza się, ale już w Sądzie a nie jeśli trwa dochodzenie.

ace

Post autor: ace » sobota 31 sty 2009, 13:49

...Nie mamy obowiązku świadczenia przeciwko sobie samemu

oraz swoim bliskim...
Wjadą na chatę Twojemu bratu powiedzmy i zostaniesz wezwany w celu złożenia wyjaśnień jako świadek i nikt nie będzie się Ciebie pytał o zdanie czy chcesz składać czy nie, czy odmawiasz zeznań czy nie. Na wstępie oznajmione zostanie Ci pouczenie, ze zgodnie z art. Abc KK, jeśli zataisz lub będziesz składał wyjaśnienia nie zgodna z prawda, to możesz dostać darmowy bilet do senatorom na Białołękę, lub Siedlec. A takie wywody jak piszecie to śmiech ogarnia dosłownie...

PS: I może jeszcze dodasz ze masz prawo do jednego telefonu? w razie jakiejs wpadki?

ace

Post autor: ace » sobota 31 sty 2009, 13:52

Panowie, za dużo filmów oglądacie (zwłaszcza tych łamerykańskich) i od tego siedzenia przed monitorami zatracacie rzeczywistość.

ace

Post autor: ace » sobota 31 sty 2009, 13:53

...Panowie, za dużo filmów oglądacie (zwłaszcza tych łamerykańskich) i od tego siedzenia przed monitorami zatracacie rzeczywistość. ...
Sorry, miało być "... a od tego siedzenia przed monitorami...".

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 31 sty 2009, 14:44

......Nie mamy obowiązku świadczenia przeciwko sobie samemu

oraz swoim bliskim...
Wjadą na chatę Twojemu bratu powiedzmy i zostaniesz wezwany w celu złożenia wyjaśnień jako świadek i nikt nie będzie się Ciebie pytał o zdanie czy chcesz składać czy nie, czy odmawiasz zeznań czy nie. Na wstępie oznajmione zostanie Ci pouczenie, ze zgodnie z art. Abc KK, jeśli zataisz lub będziesz składał wyjaśnienia nie zgodna z prawda, to możesz dostać darmowy bilet do senatorom na Białołękę, lub Siedlec. A takie wywody jak piszecie to śmiech ogarnia dosłownie...

PS: I może jeszcze dodasz ze masz prawo do jednego telefonu? w razie jakiejs wpadki?
...

ace: ja sie otarlem o taka sytuacje, ktora byla wyjasniana przez wiele miesiecy (i nie jako postronny widz!) wiec przewstan laskawie sie wymadrzac, bo zdaje sie, naogladales sie za duzo filmow.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ace

Post autor: ace » sobota 31 sty 2009, 15:43

ace: ja sie otarlem o taka sytuacje, ktora byla wyjasniana przez wiele miesiecy (i nie jako postronny widz!) wiec przewstan laskawie sie wymadrzac, bo zdaje sie, naogladales sie za duzo filmow....
Spoko, filmy tez oglądam z czasu, lecz wiem ze w rzeczywistości nie jest to wszystko tak piękne jak jest malowane i Ty też mnie nie uświadamiaj, bo być może (a raczej na pewno) za mało przeżyłeś i za cienki jesteś w te klocki by mówić na te tematy.
Sorry, ale nie lubię jak ktoś mówi i myśli ze zjadł wszystkie rozumy, a z tego co widać jesteś dosyć uszczypliwym człowiekiem, no może nie uszczypliwym, ale dosyć mocno egoistycznie nastawionym do zdań innych użytkowników forum. Więcej nie mam nic do dodania, zresztą po Twoich postach widzę ze nigdy nie dajesz z a wygraną. Pozdro.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 31 sty 2009, 16:00

Sorry, ale nie lubię jak ktoś mówi i myśli ze zjadł wszystkie rozumy, a z tego co widać jesteś dosyć uszczypliwym człowiekiem, no może nie uszczypliwym, ale dosyć mocno egoistycznie nastawionym do zdań innych użytkowników forum. Więcej nie mam nic do dodania, zresztą po Twoich postach widzę ze nigdy nie dajesz z a wygraną. Pozdro.

...
powyższym niechcący nakreśliłeś swoją postać

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » sobota 31 sty 2009, 16:40

Cała ta dyskusja nie ma sensu, ponieważ odpowiedź na pytanie będzie znać tylko osoba która w tym uczestniczyła pośrednio lub bezpośrednio. Nie sądzę jednak żeby ktokolwiek się tutaj chciał tym chwalić, bo i nie ma czym. To raczej wstydliwe i przykre zdarzenie. Żeby uniknąć takiej sytuacji wystarczy być czystym i nie zatrudniać nikogo na czarno, nie kraść softu, itp. Co do tego drugiego, to na prawdę można dużo zdziałać za niewielkie pieniądze lub na sofcie freeware z licencją zezwalającą na ich wykorzystanie komercyjne. Zresztą o jakości pracy nie świadczą wcale programy tylko umiejętności rzemieślnika.

Co do tematu, to na własne oczy widziałem wynoszone pudła z płytami CD z miejscowej dyskoteki.

Na pewno mądrości z tego tematu nie powinny być ani przestrogą ani radą. To jak należy postępować każdy rozsądny człowiek powinien wiedzieć. A jak ktoś chce ryzykować to jego sprawa. Jednemu się uda innemu nie. Ot cała filozofia.

pozdr
drummer

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 31 sty 2009, 16:55

Spoko, filmy tez oglądam z czasu, lecz wiem ze w rzeczywistości nie jest to wszystko tak piękne jak jest malowane i Ty też mnie nie uświadamiaj, bo być może (a raczej na pewno) za mało przeżyłeś i za cienki jesteś w te klocki by mówić na te tematy.

I tak niech zostanie - zyj w takiej opinii, mi to nie przeszkadza.
Tylko zauwaz na przyszlosc, ze wychodzisz na malo wiarygodnego, najpierw nasmiewajac sie z mojej wypowiedzi a pozniej podwazajac to, co opisuje jako rzeczywiste przypadki oraz doswiadczenia w kontaktach z prokuratura na wlasnej skorze.

To tyle.
EOT ode mnie
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » sobota 31 sty 2009, 16:57

...No jasne , a co z utrudnianiem śledztwa, bądź składaniem fałszywych wyjaśnień? Nie masz obowiązku i zgadza się, ale już w Sądzie a nie jeśli trwa dochodzenie....

ace, chyba masz jeszcze bardzo malo lat, skoro piszesz takie dyrdymaly. doksztalc się z przepisów prawa a potem mąć na forum -rację ma Joachim i oneman. Ty zaś błądzisz.

Zablokowany