Zmiana keyboardu - na jaki?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
schmaletz
Re: Zmiana keyboardu - na jaki?

Post autor: schmaletz » sobota 31 sty 2009, 02:31

A ta seria PSR to jeszcze istnieje

Jakiś Roland powstał specjalnie na rynek
euro-east-disco-polo

Bez obrazy, oczywiście

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » sobota 31 sty 2009, 10:05

Oczywiście subiektywne to jest zdanie, ale w kwestii jakości brzmienia, dla mnie GEM Genesies jak na razie jest BEST, to samo brzmienie(bo to ten sam instrument) znajdziesz w Soltonie SG. Mowa oczywiście o wszelkiego rodzaju brzmieniach realnych instrumentów i perkusji. To oczywiście inna nieco filozofia pracy, ale można darować sobie laptopa, a i obróbka sygnału z mic, na przyzwoitym poziomie. Osobiście polecam, w tej cenie nie do pobicia, zagrozic może mu jedynie TyrosII/III, ale to już kosmiczna kasa.
[addsig]
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

jarek-54

Post autor: jarek-54 » sobota 31 sty 2009, 12:40

...Oczywiście subiektywne to jest zdanie, ale w kwestii jakości brzmienia, dla mnie GEM Genesies jak na razie jest BEST, to samo brzmienie(bo to ten sam instrument) znajdziesz w Soltonie SG. Mowa oczywiście o wszelkiego rodzaju brzmieniach realnych instrumentów i perkusji. To oczywiście inna nieco filozofia pracy, ale można darować sobie laptopa, a i obróbka sygnału z mic, na przyzwoitym poziomie. Osobiście polecam, w tej cenie nie do pobicia, zagrozic może mu jedynie TyrosII/III, ale to już kosmiczna kasa.
...
Witam piszesz kolego oczywiście o G 600 mam rozumiec ?

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » sobota 31 sty 2009, 14:26

Nie nie piszę o G 600 Jedyny dla mnie sensowny Roland z rodziny keyboardów to ten E-80.
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 31 sty 2009, 14:48

Kolego mówisz ze G 600 byłby dobry słyszałem ze to ostatnia prawdziwa seria Rolanda a wszystkie nowsze to kicha czy to prawda a co myślisz o Psr 1500 albo Psr 2000 one już maja USB i tekst na wyświetlaczu , prosze pomószcie mi bo jestem naprawde w kropce ...
nie przepadam za brzmieniem nowo powstających budżetowych samograjów. Warto natomiast wziąć pod uwagę starsze instrumenty, tu proponuję firmę solton MS 50/60/100- wybierz sobie, można je w dobrych cenach wyciągnąć, niestety nie mają usb, dużego wyświetlacza i innych kolorowych światełek na obudowie

ODPOWIEDZ