Jaki mikser do wielokanałowej rejestracji audio
- przemol1975
Witam!
Mam jazzrockowe trio i w najbliższym czasie chciałbym podjąć sie rejestracji naszych prób i występów w małych klubach.Posiadam 10-cio kanałowy interfejs audioAardvark Aark 20/20 i szukam miksera, który dałby mi wzmocnienie mikrofonów bym mógł podać sygnał na wejścia tej karty. Szukam jakiegoś analogowego stołu z odpowiednią ilościa wejść i wyjść.Nie interesują mnie rozwiązania typu zintegrowany z interfejsem mikser komunikującu sie np poprzez Fire Wire z komputerem.
Co możecie polecić, czego szukać na co zwracać uwagę. Interesują nas jakieś starsze rozwiązania z rynku wtórnego. Dzieki i pozdrawiam!
Mam jazzrockowe trio i w najbliższym czasie chciałbym podjąć sie rejestracji naszych prób i występów w małych klubach.Posiadam 10-cio kanałowy interfejs audioAardvark Aark 20/20 i szukam miksera, który dałby mi wzmocnienie mikrofonów bym mógł podać sygnał na wejścia tej karty. Szukam jakiegoś analogowego stołu z odpowiednią ilościa wejść i wyjść.Nie interesują mnie rozwiązania typu zintegrowany z interfejsem mikser komunikującu sie np poprzez Fire Wire z komputerem.
Co możecie polecić, czego szukać na co zwracać uwagę. Interesują nas jakieś starsze rozwiązania z rynku wtórnego. Dzieki i pozdrawiam!
Re: Jaki mikser do wielokanałowej rejestracji audio
Posiadam 10-cio kanałowy interfejs audioAardvark Aark 20/20 i szukam miksera, który dałby mi wzmocnienie mikrofonów bym mógł podać sygnał na wejścia tej karty. Szukam jakiegoś analogowego stołu z odpowiednią ilościa wejść i wyjść.
Ale wlasciwie w czym problem?
Przeciez KAZDY mikser wzmocni sygnal mikrofonowy (typowy mikser, pomijam liniowe itp), wszystko jedno, czy bedzie to denny Phonic, zwykly Soundcraft, czy tez jakis wypasiony Midas. Wiec _jakikolwiek_ majacy 10 kanalow z mozliwoscia zainsertowania kazdego kanalu spelni zadanie.
Czyli masz tego na rynku setki.
Pomijam kwestie jakosci, bo o to nie pytasz.
Ale wlasciwie w czym problem?
Przeciez KAZDY mikser wzmocni sygnal mikrofonowy (typowy mikser, pomijam liniowe itp), wszystko jedno, czy bedzie to denny Phonic, zwykly Soundcraft, czy tez jakis wypasiony Midas. Wiec _jakikolwiek_ majacy 10 kanalow z mozliwoscia zainsertowania kazdego kanalu spelni zadanie.
Czyli masz tego na rynku setki.
Pomijam kwestie jakosci, bo o to nie pytasz.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Polecam Ci mixer firmy Allen&Heath, z serii ZED.
I nagrodzony jako produkt roku (nie pamiętam w jakim
czasopiśmie zachodnim) i opisany w "Estradzie" i używany
także w Polsce.
Normalny mikser z faderami, który łączy się przez USB z komputerem.
I nagrodzony jako produkt roku (nie pamiętam w jakim
czasopiśmie zachodnim) i opisany w "Estradzie" i używany
także w Polsce.
Normalny mikser z faderami, który łączy się przez USB z komputerem.
- przemol1975
OK. nie chodzi mi o mikser, który podaje sygnał do komputera przez USB czy tezFire Wire, w tym momencie do niczego nie jest potrzebna mi w/w karta.Nie szukam też miksera, który wypuszcza zsumowany sygnał stereo. Skoro mam juz tę wielokanłówkę to aż prosi sie o to, by wpuścic do DAWa każdy sygnał osobno i w razie potrzeby go obrobic już w kompie.Zauważyłem,że część mikserów posiada tylko jedno główne wyjście audio, ewentualnie jeszcze jakąś wysyłkę. Chodzi mi o taki mikser, który posiada insywidualne wyjścia dla każdego z kanałów (czasami bodajże oznaczone jako LINE lub Tape).
Tak jak napisalem - nie musisz miec directow, wystarczy wykorzystac insert. I tak sie zreszta robi.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- Miłaszewski
Chodzi mi o taki mikser, który posiada insywidualne wyjścia dla każdego z kanałów (czasami bodajże oznaczone jako LINE lub Tape)....
zarowno Line oraz Tape sa WEJSCIAMI w kazdym mikserze
[addsig]
[addsig]
...Chodzi mi o taki mikser, który posiada insywidualne wyjścia dla każdego z kanałów (czasami bodajże oznaczone jako LINE lub Tape)....
...
Oj pozwolę nie zgodzić się z tym, jest sporo mikserów z WYJŚCIAMI Tape
...
Oj pozwolę nie zgodzić się z tym, jest sporo mikserów z WYJŚCIAMI Tape
Racja ale to najcześciej tylko jako stereo.
Co to ZEDów by A&H to pomijając nieprzydatny w Twoim przypadku interfejs USB to i tak bardzo fajne miksery i warto się nimi zainteresować. Popatrz też Soundcrafty EPM czy EFX
[addsig]
Co to ZEDów by A&H to pomijając nieprzydatny w Twoim przypadku interfejs USB to i tak bardzo fajne miksery i warto się nimi zainteresować. Popatrz też Soundcrafty EPM czy EFX
[addsig]
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
ale tape to nic nie warte wyjscie stereo do ktorego widzialem przez 5 lat raz wpiety minidisc....wiec pomijamy bo sie nie przyda
wystarcza inserty
tylko o ile sie nie myle rozwieraja one polaczenie po wpieciu wtyku czyz nie?jakos nigdy nie korzystalem...
wystarcza inserty
tylko o ile sie nie myle rozwieraja one polaczenie po wpieciu wtyku czyz nie?jakos nigdy nie korzystalem...
...Racja ale to najcześciej tylko jako stereo.
...
No sorry ale nie mówimy o mikserach typu DJ :) sporo jest konsolek i wcale nie z wysokiej półki przystosowanych do nagrań z Tape in i Tape out każdego kanału
...
No sorry ale nie mówimy o mikserach typu DJ :) sporo jest konsolek i wcale nie z wysokiej półki przystosowanych do nagrań z Tape in i Tape out każdego kanału