Korg Electribe

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek
Re: Korg Electribe

Post autor: mlodyGrzesiek » wtorek 27 sty 2009, 18:40

no i skonczylo sie na esx-1, w tym tygodniu bedzie u mnie...

co do cen to najnizsza jaka widzialem to 1900, taniej nie widzialem nowego..

z kolei na allegro byly dwie sztuki emx po 1499ostatnio, jedna jeszcze chyba lezy, niestety uzywki esx'a nie znalazlem a emx nie wchodzil w gre..

moze to dobrze - bedzie nowy

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » środa 28 sty 2009, 08:16

...ehhh radze wszystkim wstrzymać się z zakupami bo teraz zaczyna się najgorsze ...
I niestety potrwa trochę czasu zanim będzie znów jak kiedyś......

Może to i lepiej...zamiast podniecać się kolejnymi zakupami skupimy się na muzyce i na narzędziach jakie już mamy...
[addsig]
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 28 sty 2009, 22:43

...Jestem w szkou w czerwcu ubieglego roku kupiłem swojego korga (2 miesięcznego) za 1499 zł na Allegro a tu teraz taka cena

Tak samo mój Mini KP kosztuje teraz 777zł

ehhh radze wszystkim wstrzymać się z zakupami bo teraz zaczyna się najgorsze ...

He, ja za nowego EMXa w sklepie dalem wlasnie 1499, ale dlugo czekalem bo mi sciagali na zamowienie (cena w katalogu byla ok 2 tysiakow).
Do tego trafilem uzywana yamaszke RM1X za 500 zl i jest git.
Zwlaszcza jamaszka, starsza ale moim zdaniem duzo lepsza od EMXa i jej czesciej uzywam (glownie jako sekwencera dla Virusa) ;)

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 29 sty 2009, 07:34

He, ja za nowego EMXa w sklepie dalem wlasnie 1499, ale dlugo czekalem bo mi sciagali na zamowienie (cena w katalogu byla ok 2 tysiakow).
Do tego trafilem uzywana yamaszke RM1X za 500 zl i jest git.
Zwlaszcza jamaszka, starsza ale moim zdaniem duzo lepsza od EMXa i jej czesciej uzywam (glownie jako sekwencera dla Virusa) ;)

...
otóż to, yamaszki są świetne tylko niestety nad wisłą nie doceniane, sekwencer w RM1X jest już prawie tak dobry jak w rs7000, no a rs7000 to potęga !
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » czwartek 29 sty 2009, 11:08

juz sie nie draznij

nigdzie w PL nie znalazelm rs7000, a ebay - najtaniej 500$, plus przesylka 50-100$, plus oplaty celne, podatek itd..

a najgorsze to ze sprzet i tak nie bedzie nowy bo takich juz nie ma

dlatego padlo na esx'a, ale nie martw sie, ja ta yamahe jeszcze gdzies dopadne!

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 29 sty 2009, 11:22

...juz sie nie draznij

nigdzie w PL nie znalazelm rs7000, a ebay - najtaniej 500$, plus przesylka 50-100$, plus oplaty celne, podatek itd..

a najgorsze to ze sprzet i tak nie bedzie nowy bo takich juz nie ma

dlatego padlo na esx'a, ale nie martw sie, ja ta yamahe jeszcze gdzies dopadne! ...
spoko, spoko esx-1 to też kawał dobrego groovidła....no i ma lampę ! tylko uważaj z nią bo potrafi srogo zamulić/zadudnić sound...ustawiaj delikatnie....aczkolwiek rs7K........bla bla bla....życzę udanych live'ów !
[addsig]

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » czwartek 29 sty 2009, 11:31

spoko, spoko esx-1 to też kawał dobrego groovidła....no i ma lampę ! tylko uważaj z nią bo potrafi srogo zamulić/zadudnić sound...ustawiaj delikatnie....aczkolwiek rs7K........bla bla bla....życzę udanych live'ów !
...

akurat ta lampa ma dla mnie male znaczenie, chociarz nie ukrywam ze ciekawy jestem jaki bedzie miala wplyw na brzmienie... moze sie okaze ze zakocham sie w niej z miejsca jak na razie dopatrywalem sie w niej bardziej chwytu w stylu: 10% dla brzmienia, 90% dla szpanu marketingowego ale zobaczymy...

a co do yamahy to tak jak mowilem: to nie jest moje ostatnie slowo

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 29 sty 2009, 11:43

akurat ta lampa ma dla mnie male znaczenie, chociarz nie ukrywam ze ciekawy jestem jaki bedzie miala wplyw na brzmienie... moze sie okaze ze zakocham sie w niej z miejsca jak na razie dopatrywalem sie w niej bardziej chwytu w stylu: 10% dla brzmienia, 90% dla szpanu marketingowego ale zobaczymy...

a co do yamahy to tak jak mowilem: to nie jest moje ostatnie slowo ...
co do lampy to dokładnie tak jak piszesz.
fajny bajerek w esx to ten ribbon kontroler
a o rs7000 myśl bo zdażają się bardzo zadbane sztuki za śmieszną jak na jej możliwości kasę

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 29 sty 2009, 11:48

co do lampy to dokładnie tak jak piszesz.
fajny bajerek w esx to ten ribbon kontroler
a o rs7000 myśl bo zdażają się bardzo zadbane sztuki za śmieszną jak na jej możliwości kasę...
ciakwostka:
moją pierwszą rs7000 kupiłem jako nówkę za 7000 pln
ostatnią używkę za 1200 pln...fakt że wtedy dolar stał po 2,3 pln...

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » czwartek 29 sty 2009, 11:51

Np. w klawiszach Korg Extreme tez była montowana lampa i powiem wam że z brzmieniem lampowym to, to nic wspólnego nie miało.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

ODPOWIEDZ