Nie wiem, czy to najodpowiedniejszy dział, ale żaden inny mi nie pasuje.
Nagrywam ścieżki na nagrywarce twardodyskowej, niezależnej od kompa, ale w związku z tym, że edycja jest utrudniona ze względu na brak myszki (to jeszcze nie te modele), chciałbym po nagraniu pozgrywać ścieżki po koleii na kompa. Nawet po jednej - (mam "głośniczki" Alesis M1Active 320USB), które moją mi służyć jako mały interface.
Po takim zabiegu łatwiej by mi było pomontować, powycinać, itp. poszczególne ścieżki i wykonać potem mixdown.
Potrzebuję teraz rady co do programu do edycji wielościeżkowej.
Cubase LE obsługuje tylko 4, Nuendo kosztuje majątek, a programiki darmowe "nie dają rady". Próbowałem Abetona, ale ma trochę dziwny sposób obsługi.
Przyznam szczerze, że najlepiej mi podpasowało Nuendo, ale z uwagi na wyżej wymieniony wątek - odpada.
Pro Logic (nawet Express) jest podobno super, ale tylko działa na Macu.
Możecie mi coś polecić do max. 500zł?
Programik do edycji wielościeżkowej
- stefankmiot
Re: Programik do edycji wielościeżkowej
Tak jak kolega, ew. Adobe Audition lub jego starsza wersja Cool Edit Pro. Banalny w obsłudze i z dużą bazą efektów itp. co może się przydać. Wbudowany dobry edytor audio. Nie wiem jak z ceną, ale myślę, że znajdziesz go do 500 zł. Jednak Reaper będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Cubase LE obsługuje 48 audio i 64 ścieżki MIDI przecież. Chcesz nagrywać więcej niż 4 ślady jednocześnie? Bo chyba takie ograniczenie ma LE.
[addsig]
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
To ja zapytam mniej więcej w tym samym kontekście- jaki program posiada NAPRAWDĘ DOBRE pluginy na pokładzie, by nie musieć się wstydzić np. korekcji czy kompresji?
Stay Psychedelic People!
- midishiner
...To ja zapytam mniej więcej w tym samym kontekście- jaki program posiada NAPRAWDĘ DOBRE pluginy na pokładzie, by nie musieć się wstydzić np. korekcji czy kompresji?...
Almighty Reaper przyjacielu, ten kombajn nie ma sobie równych. pozdr
Almighty Reaper przyjacielu, ten kombajn nie ma sobie równych. pozdr
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
Możesz sobie też sprawdzić Energy XT, posiada własny komplet efektów, a w razie gdyby ci nie odpowiadały to część wtyczek z Reapera jest dostępna za darmo.
Jednak Reaper ma choćby tę przewagę, że jest bardziej popularny i posiada polskie forum internetowe.
Jednak Reaper ma choćby tę przewagę, że jest bardziej popularny i posiada polskie forum internetowe.