Słuchawki AKG K-77
A kto miał styczność z ATH D40fs ?
Polecano mi je.
Polecano mi je.
Re: Słuchawki AKG K-77
Temat słuchawek wielokrotnie był tu omawiany. Zajrzyj do archiwum
...A kto miał styczność z ATH D40fs ? Polecano mi je....
Plecam te słuchawki. Mam audio-technika ATH-M40sf (literka M oznacza płaską charakterystykę przenoszenia). Są neutralne, klarowne i szczere aż do bólu.
...A kto miał styczność z ATH D40fs ? Polecano mi je....
Plecam te słuchawki. Mam audio-technika ATH-M40sf (literka M oznacza płaską charakterystykę przenoszenia). Są neutralne, klarowne i szczere aż do bólu.
Dzięki, to chciałem usłyszeć, bo za takimi się rozglądam.
A archiwum przewertowałem i sporo postów jest z 2003 r.
A archiwum przewertowałem i sporo postów jest z 2003 r.
No to mam z tego co czytam, kilka typów i kilka przedziałów cenowych.
A może zadam pytanie konkretnie pod moje potrzeby: Jakie słuchawki (zamknięte) do domowego nagrywania vocalu ?
Brać AKG K-77, czy warto dołożyć na AT ATH M40fs, D40fs ?
Z najdroższyn na razie rezygnuję, z powodu i tak sporych inwestycji w tym roku.
A może zadam pytanie konkretnie pod moje potrzeby: Jakie słuchawki (zamknięte) do domowego nagrywania vocalu ?
Brać AKG K-77, czy warto dołożyć na AT ATH M40fs, D40fs ?
Z najdroższyn na razie rezygnuję, z powodu i tak sporych inwestycji w tym roku.
Rozumiem, że chcesz kupić słuchawki dla siebie, na własny użytek i nie będą one poddawane próbie przez "przypadkowych przechodniów", którzy niekoniecznie muszą się z nimi właściwie obchodzić. Bo w tym drugim przypadku trzeba by jeszcze uwzględnić pewne cechy konstrukcyjne - konstrukcja typu "idioten fest".
Słuchawki do nagrywania wokalu nie muszą posiadać "wybitnych" parametrów - służą tylko do podawania podkładu dla wykonawcy. Muszą natomiast posiadać z oczywistych względów solidną konstrukcję zamkniętą.
Słuchawki o odpowiednich paramertrach mogą być również przydatne przy końcowej pracy nad materiałem dźwiękowym (np. równolegle z monitorami). Sam użytkowałem wiele różnych słuchawek. Nawet te z wyższej półki wyraźnie przekłamywały obraz dźwiękowy. Po analizie wielu modeli (parametrów, charakterystyk rzeczywistych, opinii) zdecydowałem się na zakup ATH-M40fs (z płaską charakterystyką przenoszenia).
Pierwsze wrażenie słuchowe było wręcz szokujące - wykonane wcześnie miksy brzmiały na nich f a t a l n i e . Już miałem zwrócić świeżo dokonany zakup do sklepu.
Dopiero po porównianiach okazało się, że brzmienie materiału muzycznego na tych słuchawkach jest praktycznie identyczne! z brzmieniem uzyskiwanym na 3-drożnych monitorach z ustawioną płaską charakterystyką przenoszenia.
Słuchawki te są wiarygodne i rzetelne w przekazie. Dlatego je poleciłem.
Słuchawki do nagrywania wokalu nie muszą posiadać "wybitnych" parametrów - służą tylko do podawania podkładu dla wykonawcy. Muszą natomiast posiadać z oczywistych względów solidną konstrukcję zamkniętą.
Słuchawki o odpowiednich paramertrach mogą być również przydatne przy końcowej pracy nad materiałem dźwiękowym (np. równolegle z monitorami). Sam użytkowałem wiele różnych słuchawek. Nawet te z wyższej półki wyraźnie przekłamywały obraz dźwiękowy. Po analizie wielu modeli (parametrów, charakterystyk rzeczywistych, opinii) zdecydowałem się na zakup ATH-M40fs (z płaską charakterystyką przenoszenia).
Pierwsze wrażenie słuchowe było wręcz szokujące - wykonane wcześnie miksy brzmiały na nich f a t a l n i e . Już miałem zwrócić świeżo dokonany zakup do sklepu.
Dopiero po porównianiach okazało się, że brzmienie materiału muzycznego na tych słuchawkach jest praktycznie identyczne! z brzmieniem uzyskiwanym na 3-drożnych monitorach z ustawioną płaską charakterystyką przenoszenia.
Słuchawki te są wiarygodne i rzetelne w przekazie. Dlatego je poleciłem.
Ze wzgledów finansowych, zakupiłem na razie AKG K-77.
Zobaczymy i ocenimy, adekwatnie do półki cnowej.
Dzięki, też mam na nie ochotę, ale ruszę na AKG.
Dzięki, też mam na nie ochotę, ale ruszę na AKG.
...Ze wzgledów finansowych, zakupiłem na razie AKG K-77.
Dzięki, też mam na nie ochotę, ale ruszę na AKG....
Ja również kiedyś zakupiłem AKG -66 i pracowałem na nich ponad 2 lata, dlatego uważam, że na dobry początek AKG z tej "półki" są dobrymi słuchawkami i z pewnością będziesz zadowolony, a przy okazji niewykosztowałeś się.
Dzięki, też mam na nie ochotę, ale ruszę na AKG....
Ja również kiedyś zakupiłem AKG -66 i pracowałem na nich ponad 2 lata, dlatego uważam, że na dobry początek AKG z tej "półki" są dobrymi słuchawkami i z pewnością będziesz zadowolony, a przy okazji niewykosztowałeś się.
Są przyzwoite, ale bez rewelacji, toteż i warte swojej ceny.
Na razie do nagrań wokalu wystarczą, później chyba DT-150.
Na razie do nagrań wokalu wystarczą, później chyba DT-150.
a ja mam pytanie czy ktos wie gdzie mozna kupic sluchawki DBI PRO 705.
ostatnio bylem w empiku i sluchalem muzyki i tak sie zastanawialem bo nigdzie nie moge znalezc
ostatnio bylem w empiku i sluchalem muzyki i tak sie zastanawialem bo nigdzie nie moge znalezc

...mialem i k55 i k66......i to byl najgorszy zakup jakiego dokonalem
Ja nie narzekam na k55 - zwlaszcza ze w subiektywnej konfrontacji z k271 nie wypadaja jakos bardzo inaczej... Jasne ze wolalbym te 2gie do pracy
Generalnie lubie produkty AKG i wole je od innych. Za te 100-120zl to warto kupic te k77.
[addsig]
Ja nie narzekam na k55 - zwlaszcza ze w subiektywnej konfrontacji z k271 nie wypadaja jakos bardzo inaczej... Jasne ze wolalbym te 2gie do pracy

[addsig]
uniżenie kłaniam :-)