Cakewalk Pro Audio 9 - edycja tekstu w MIDI

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
less32
Cakewalk Pro Audio 9 - edycja tekstu w MIDI

Post autor: less32 » niedziela 25 sty 2009, 20:22

WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
Chodzi mi o to jak krok po kroku wprowadzić tekst i zsynchronizować go z melodią.Dzisiaj straciłem na to cały dzień i nic.

Awatar użytkownika
smiechu

Re: Cakewalk Pro Audio 9 - edycja tekstu w MIDI

Post autor: smiechu » niedziela 25 sty 2009, 23:31

...WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
Chodzi mi o to jak krok po kroku wprowadzić tekst i zsynchronizować go z melodią.Dzisiaj straciłem na to cały dzień i nic. ...
Chodzi ci o przypisywanie komunikatom midi teksu sylab?? Jak na karaoke??
Wejdz w okno edycji nutowej (staff view) tam znajdziesz ikonke "lyrics" i nie pamietam dokladnie ale pod kazda pojawi sie pole do wpisania tekstu...

less32

Post autor: less32 » poniedziałek 26 sty 2009, 10:50

......WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.
Chodzi mi o to jak krok po kroku wprowadzić tekst i zsynchronizować go z melodią.Dzisiaj straciłem na to cały dzień i nic. ...
Chodzi ci o przypisywanie komunikatom midi teksu sylab?? Jak na karaoke??
Wejdz w okno edycji nutowej (staff view) tam znajdziesz ikonke "lyrics" i nie pamietam dokladnie ale pod kazda pojawi sie pole do wpisania tekstu......

Testowałem to ..
Chciałbym zrobić tak, po wykasowaniu starego tekstu , wprowadziłem nowy tekst ale jest on niezsynchronizowany z muzyką.Czy jest jakaś opcja aby to zrobić.

Awatar użytkownika
VanChesco

Post autor: VanChesco » poniedziałek 26 sty 2009, 11:05

.........WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.

W oknie Lyrics, kiedy postawisz myślnik między sylabami, następna sylaba zostaje przypisana do następnej nuty. Więcej szczegółów znajdziesz na pewno w helpie Cakewalka.

less32

Post autor: less32 » poniedziałek 26 sty 2009, 17:26

............WITAM,,,,,,,Jak w programie Cakewalk Pro Audio 9 działa edycja tekstu w midi.

W oknie Lyrics, kiedy postawisz myślnik między sylabami, następna sylaba zostaje przypisana do następnej nuty. Więcej szczegółów znajdziesz na pewno w helpie Cakewalka....

A może zna ktoś lepszy program do edycji tekstów w midi

ODPOWIEDZ