Behringer Ultradrive Pro DCX2496 - oprogramowanie

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
prez
Behringer Ultradrive Pro DCX2496 - oprogramowanie

Post autor: prez » piątek 23 sty 2009, 09:35

Nie mogę odnaleźć programu do sterowania Behrigerowego procesora głośnikowego Ultradrive Pro DCX2496, na stronie firmowej zapewniają, że jest dostępny ale nigdzie nie potrafię go znaleźć, może nie umiem.Proszę o pomoc. Druga sprawa to chciałbym odgrzać temat paczek Polanowskiego Sat212coax, poszukuję opinii na temat ich skuteczności i czy mogą pracować po dwie na stronę.
zawodowo pracujący akustyk live i studio

elejan

Re: Behringer Ultradrive Pro DCX2496 - oprogramowanie

Post autor: elejan » piątek 23 sty 2009, 14:22

Może nie warto z tym programem zawracać sobie głowę ,gdy chodzi o jedno lub dwa ustawienia.Ja ustawiam przyciskami i gałką.Sat 212 coax2 to bardzo skuteczne paczki,możesz ustawić jak każdych innych ,ile chcesz ale musisz pamiętać,im więcej tym większe filtrowanie i grzebienie.Rozsądny kompromis to dwie na stronę(pokrycie poziome to 90 stopni dla jednej).Spotkałem raz ustawienie 4szt. na stronę,dwie i dwie nad nimi.Producent zaleca 1szt na 3 basy.Inne konfiguracje,to już tylko kompromisy.

prez

Post autor: prez » sobota 24 sty 2009, 08:56

myślałem o korzystaniu z programu bo chciałbym procesor zamontować w racku a sterować od konsolety, myślę, że napiszę w tej sprawie do behringera. Dzięki za info o paczkach, mam zamiar je kupić i popychać w bi-ampie, zastanawiam się że w przypadku pochyłych audytoriów trzeba je umieścić bardzo wysoko aby dobrze pokryć górkami publiczność (ze względu na pochylone tuby driverów)

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 24 sty 2009, 19:01

...zastanawiam się że w przypadku pochyłych audytoriów trzeba je umieścić bardzo wysoko aby dobrze pokryć górkami publiczność (ze względu na pochylone tuby driverów) ...
spróbuj postawić paczki "do góry nogami".

Awatar użytkownika
dancemax

Post autor: dancemax » sobota 24 sty 2009, 21:28

...Nie mogę odnaleźć programu do sterowania Behrigerowego procesora głośnikowego Ultradrive Pro DCX2496, na stronie firmowej zapewniają, że jest dostępny ale nigdzie nie potrafię go znaleźć, może nie umiem.Proszę o pomoc. Druga sprawa to chciałbym odgrzać temat paczek Polanowskiego Sat212coax, poszukuję opinii na temat ich skuteczności i czy mogą pracować po dwie na stronę. ...

Witam . Jeżeli w dalszym ciągu poszukujesz softu do sterowania DCX -a to podaj namiary e-mail to Ci go prześlę. Pozdrawiam Marian
moje gg 3154376
zainteresowania to elektronika realizacja nagłośnień i nagrań w home studio

Awatar użytkownika
dancemax

Post autor: dancemax » sobota 24 sty 2009, 21:43

...Nie mogę odnaleźć programu do sterowania Behrigerowego procesora głośnikowego Ultradrive Pro DCX2496, na stronie firmowej zapewniają, że jest dostępny ale nigdzie nie potrafię go znaleźć, może nie umiem.Proszę o pomoc. Druga sprawa to chciałbym odgrzać temat paczek Polanowskiego Sat212coax, poszukuję opinii na temat ich skuteczności i czy mogą pracować po dwie na stronę. ...
Witam.Program do sterowania dcx-a jest tutaj http://www.booseythai.com/DownloadAll/Download.html
zainteresowania to elektronika realizacja nagłośnień i nagrań w home studio

prez

Post autor: prez » niedziela 25 sty 2009, 08:14

będę wdzięczny bo na podaną stronę nie mogę wejść, mój adres elamaaku@gmail.com
Porada Alfonso Rodeo genialnie prosta, przypomina rozwiązanie postawienia na sobie dwóch paczek typu 15'+ driver lub 2x15+ driver wysokotonówkami do siebie, tzn górną do góry nogami (coś w stylu D'Apolito)

ODPOWIEDZ