Otwarcie studia - jakie formalności?
Daj sobie spokój jak nigdy wcześniej niei zajmowałeś się realizacją dzwieku. Nie masz doswiadczenia to to Ciebie odrazu wyklucza... ...
A skąd wiesz, że nie ma? Czy doświadczenie musi być poparte świadectwem pracy? A ty kogoś zatrudniasz na biało i dajesz komuś szansę się wykazać? To nie można zdobyć doświadczenia będąc oddanym hobbystom? Czy muzyk będzie ode mnie kiedykolwiek wymagał takiego dowodu?
Zaczynam odnosić wrażenie, że co niektórzy PANICZNIE boją się jakiejkolwiek konkurencji. Takich postów w tonie "daj sobie spokój bo..." jest tutaj cała masa.
Co to kogo obchodzi, nie umie = nie sprawdzi się = popłynie.
A skąd wiesz, że nie ma? Czy doświadczenie musi być poparte świadectwem pracy? A ty kogoś zatrudniasz na biało i dajesz komuś szansę się wykazać? To nie można zdobyć doświadczenia będąc oddanym hobbystom? Czy muzyk będzie ode mnie kiedykolwiek wymagał takiego dowodu?
Zaczynam odnosić wrażenie, że co niektórzy PANICZNIE boją się jakiejkolwiek konkurencji. Takich postów w tonie "daj sobie spokój bo..." jest tutaj cała masa.
Co to kogo obchodzi, nie umie = nie sprawdzi się = popłynie.
drummer
Re: Otwarcie studia - jakie formalności?
hobbystom
ups om=ą chyba mnie za duży nerw wziął :)
ups om=ą chyba mnie za duży nerw wziął :)
drummer
Jeżeli chodzi o Urzędy Pracy, to one mogą żądać dokumentów poświadczających kwalifikacje w zakresie, w jakim chcemy prowadzić działalność gospodarczą.
Tak wiem ale bez dokumenu z tego co wiem tez jest mozliwosc uzyskania dotacji:) Co do postu daj sobie spokuuj to dokladnie tak jak mowil kolega wyzej. Doswiadczenie zawsze mozna zdobyc:) Idac dalej nie probujac nie zdobede doswiadczenia wiec jaki sens? Trzeba sprobowac zeby to doswiadczenie zdobyc. Czekam na opdowiedzi:)
-
...Jeżeli chodzi o Urzędy Pracy, to one mogą żądać dokumentów poświadczających kwalifikacje w zakresie, w jakim chcemy prowadzić działalność gospodarczą....
dokładnie o to mi chodziło... nie mogą dać dotacji z UP 16tys + z UE 40 tys człowiekowi który do nich przyjdzie i powie chcę otworzyć studio nagraniowe bo kocham muzykę, wiążę z nią swoją przyszlość... zakłądasz firmę i rozliczasz sie kazdy obywatel opłacając ZUS... jestes zobligowany doi prowadzenai dziłąlnosci przez okres conajmneij 12mies. jesli nei dotzrymasz termiu zwracasz taka sumę na jaka Tobie zostala przyznana dotacja z UP + subwencja z UE
dokładnie o to mi chodziło... nie mogą dać dotacji z UP 16tys + z UE 40 tys człowiekowi który do nich przyjdzie i powie chcę otworzyć studio nagraniowe bo kocham muzykę, wiążę z nią swoją przyszlość... zakłądasz firmę i rozliczasz sie kazdy obywatel opłacając ZUS... jestes zobligowany doi prowadzenai dziłąlnosci przez okres conajmneij 12mies. jesli nei dotzrymasz termiu zwracasz taka sumę na jaka Tobie zostala przyznana dotacja z UP + subwencja z UE
-
......Jeżeli chodzi o Urzędy Pracy, to one mogą żądać dokumentów poświadczających kwalifikacje w zakresie, w jakim chcemy prowadzić działalność gospodarczą....
dokładnie o to mi chodziło... nie mogą dać dotacji z UP 16tys + z UE 40 tys człowiekowi który do nich przyjdzie i powie chcę otworzyć studio nagraniowe bo kocham muzykę, wiążę z nią swoją przyszlość... zakłądasz firmę i rozliczasz sie kazdy obywatel opłacając ZUS... jestes zobligowany doi prowadzenai dziłąlnosci przez okres conajmneij 12mies. jesli nei dotzrymasz termiu zwracasz taka sumę na jaka Tobie zostala przyznana dotacja z UP + subwencja z UE ...
aaa zapomnaiłem dodać że w okresie prowadzenia działąnosci gosp. nie mozesz nawiazac stosunku pracy chyba ze ejst to umowa o dzieło czy umowa na zlecenie
dokładnie o to mi chodziło... nie mogą dać dotacji z UP 16tys + z UE 40 tys człowiekowi który do nich przyjdzie i powie chcę otworzyć studio nagraniowe bo kocham muzykę, wiążę z nią swoją przyszlość... zakłądasz firmę i rozliczasz sie kazdy obywatel opłacając ZUS... jestes zobligowany doi prowadzenai dziłąlnosci przez okres conajmneij 12mies. jesli nei dotzrymasz termiu zwracasz taka sumę na jaka Tobie zostala przyznana dotacja z UP + subwencja z UE ...
aaa zapomnaiłem dodać że w okresie prowadzenia działąnosci gosp. nie mozesz nawiazac stosunku pracy chyba ze ejst to umowa o dzieło czy umowa na zlecenie

...
A to w przypadku każdym czy tylko z UP? W przyp. UE słyszałem coś innego.

A to w przypadku każdym czy tylko z UP? W przyp. UE słyszałem coś innego.
drummer
-
...aaa zapomnaiłem dodać że w okresie prowadzenia działąnosci gosp. nie mozesz nawiazac stosunku pracy chyba ze ejst to umowa o dzieło czy umowa na zlecenie
...
A to w przypadku każdym czy tylko z UP? W przyp. UE słyszałem coś innego....
w przypadku UP tam są pewne ograniczenia co do UE to nie mam rozeznania w tej materii.. sam się interesuję bo będe chciał studio doposażyć

A to w przypadku każdym czy tylko z UP? W przyp. UE słyszałem coś innego....
w przypadku UP tam są pewne ograniczenia co do UE to nie mam rozeznania w tej materii.. sam się interesuję bo będe chciał studio doposażyć
Proste że UP robi wszystko pod górkę bo to tylko pasożyty....jak chcesz cos z sensem to tylko dotacje unijne a nie oszustów z UP....
w przypadku UP tam są pewne ograniczenia co do UE to nie mam rozeznania w tej materii.. sam się interesuję bo będe chciał studio doposażyć ...
to też zależy od projektu działania nr itd itd, wymagania raczej stygną z racji niewykorzystania przez nasz nieufny naród wielu środków leżących odłogiem (ale to tylko mój skromny domysł)
to też zależy od projektu działania nr itd itd, wymagania raczej stygną z racji niewykorzystania przez nasz nieufny naród wielu środków leżących odłogiem (ale to tylko mój skromny domysł)
drummer