Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
mr-hammond
Re: Cubase 5
autor: mr-hammond » środa 21 sty 2009, 07:19
...Do żywej orkiestry zawsze będzie brakować, ale wiadomo, że nie w tym rzecz.
Pewnie! Sam korzystam z vsti bo nie stać mnie na orkiestrę

Chciałem ino trochę obsmarować to nieplastyczne i możliwe do wyniuchania z kilometra brzmienie East West.
...
... i pomyśleć że kiedys jaralismy się korgiem m1, sound canvasem " jakie one mają smyczki" :) a dziś kilkunasto gigigabajtowe orkiestry nam nie siedzą :D
Drogi ten update :(
-
pyza - Posty:265
Zawsze można kupić bezpośrednio u steinberga- a żeby było jeszcze taniej to zapłacić w dolarach i już wtedy nie 850zł tylko 199$ a to już coś!!!
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
-
Pietro - Posty:771
...Zawsze można kupić bezpośrednio u steinberga- a żeby było jeszcze taniej to zapłacić w dolarach i już wtedy nie 850zł tylko 199$ a to już coś!!!...
199 x 3.45 (kurs sprzedaży Euro z chwili obecnej) x 130% (cło, vat i magiczne dodatkowe opłaty) = 892PLN
No nie wiem ;).
- Piotr
-
mastyk
......Zawsze można kupić bezpośrednio u steinberga- a żeby było jeszcze taniej to zapłacić w dolarach i już wtedy nie 850zł tylko 199$ a to już coś!!!...
199 x 3.45 (kurs sprzedaży Euro z chwili obecnej) x 130% (cło, vat i magiczne dodatkowe opłaty) = 892PLN
No nie wiem ;).
- Piotr...
jakie cło? jaki Vat? jakie opłaty dodatkowe? przecież to UE.
m.
-
m....
Możesz mi podać adres takowego sklepu?
Swoją drogą, ktoś pytał o permanentną aktywację Halion Symphonic Orchestra, tego dołączanego do nowego Cubase'a - kosztuje 99 Euro.
- Piotr
-
Pan_Jabu
autor: Pan_Jabu » środa 21 sty 2009, 14:08
Wewnątrz UE nie ma cła, ale VAT płacisz jak najbardziej, a opłaty dodatkowe to koledze zapewne chodziło o koszty przesyłki.
-
Uprzedzając dodatkowe komentarze czy pytania, ściągnąłem z zagranicy już kilkanaście różnych softów z kilku różnych sklepów z UE i z USA.
Z USA nigdy nie ominęło mnie cło, VAT oraz opłaty dodatkowe, które na przykład pobiera Fedex za załatwienie spraw za Ciebie.
Z UE owszem nigdy nie ma opłat dodatkowych (nie mówię o VAT-cie, bo jeśli masz firmę z EU VAT ID, to VATu nie płacisz. Poza tym VAT regulujesz przy zakupie, nie potem, w urzędzie celnym).
Z tym, że Pyza chyba miał na myśli sklep online Steinberga w USA (bo europejski nie sprzedaje żadnych produktów w wersji box).
- Piotr
-
CD-RW
Co za tym idzie - słyszysz je tylko wtedy, gdy uzbroisz te tracki do nagrania. Efekt jest taki, że kiedy chcesz coś do projektu dograć i jednocześnie słyszeć ustawione już proporcje i powiedzmy "owtyczkowane" bębny - nagrywają się one, co prędzej czy później i tak musisz zrobić, ale jak o tym zapomnisz i ileś tam teke'ów Ci się nagra, nagle nie wiedzieć czemu kończy się dysk twardy

Okazuje się że zrobiłeś 4 taki gitary i przy okazji 4 take'i 13 ścierzek bębnów.
A gdyby tak zamiast trackow audio zrobic aux input na potrzeby sluchania....
-
mastyk
autor: mastyk » czwartek 22 sty 2009, 13:19
...
m....
Możesz mi podać adres takowego sklepu?
Swoją drogą, ktoś pytał o permanentną aktywację Halion Symphonic Orchestra, tego dołączanego do nowego Cubase'a - kosztuje 99 Euro.
- Piotr...
ja nie wiem jaki to sklep, ale jeżeli ktoś podaje kwotę w euro, to rozumiem, że znalazł to w UE.
a z Vatem - oczywiście jest, ale jeżeli sklep sprzedaje coś za 199 euro, to jest to cena końcowa - nie dolicza się dodatkowo Vatu.
m.
-
Pan_Jabu
autor: Pan_Jabu » czwartek 22 sty 2009, 13:31
ja nie wiem jaki to sklep, ale jeżeli ktoś podaje kwotę w euro, to rozumiem, że znalazł to w UE.
Akurat podawał w dolarach, i była to cena z amerykańskiego sklepu Steiberga. Pietro zresztą też pomieszał, bo pomnożył 199 USD przez kurs euro.
Panowie, bądźcie uważniejsi