Apogee Duet/Pro Fire 610/Konnekt Live

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ktm
Apogee Duet/Pro Fire 610/Konnekt Live

Post autor: ktm » wtorek 13 sty 2009, 11:04

Witam, mam zamiar zmodernizować studio w kierunku mac/logic i muszę do tego zestawu wybrać dobry interfejs, od jakiegoś czasu szperam tu i tam i ciągle nie mogę się zdecydować . Krótko o tym do czego chcę to wykorzystać: kompozycja z wykorzystaniem VST oraz dogranie kilku prawdziwych instrumentów (max 2 jednocześnie chociaż całkiem prawdopodobne że w przyszłości będzie potrzebna większa ilość kanałów). teraz trochę o interfejsach: W grę wchodzą te trzy z tytułu(tego jestem pewien)... Duet wygląda bardzo zachęcająco ale ma też i minusy (nie symetryczne wyjścia, brak cyfrowego i/o) Pro Fire też wygląda niczego sobie - ma więcej i/o i jest na pewno wygodniejszy w obsłudze, Konnekt Live pod względem i/o jest najbardziej rozbudowany, ale podobno to DSP nie jest wcale takie dobre jeżeli chodzi o zapinanie na śladach z powodu latencji... , również ze sterownikami podobno problemy?
jeżeli chodzi o brzmienie ad/da i preampów to umieścił bym to w tej kolejności:1. Duet 2. Konnekt 3. Pro fire
Jak widać nie jest to prosta decyzja... może ktoś mnie jakoś naprowadzi na dobrą drogę
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Re: Apogee Duet/Pro Fire 610/Konnekt Live

Post autor: Krzyśko! » wtorek 13 sty 2009, 22:36

...Witam, mam zamiar zmodernizować studio w kierunku mac/logic i muszę do tego zestawu wybrać dobry interfejs, od jakiegoś czasu szperam tu i tam i ciągle nie mogę się zdecydować . Krótko o tym do czego chcę to wykorzystać: kompozycja z wykorzystaniem VST oraz dogranie kilku prawdziwych instrumentów (max 2 jednocześnie chociaż całkiem prawdopodobne że w przyszłości będzie potrzebna większa ilość kanałów). teraz trochę o interfejsach: W grę wchodzą te trzy z tytułu(tego jestem pewien)... Duet wygląda bardzo zachęcająco ale ma też i minusy (nie symetryczne wyjścia, brak cyfrowego i/o) Pro Fire też wygląda niczego sobie - ma więcej i/o i jest na pewno wygodniejszy w obsłudze, Konnekt Live pod względem i/o jest najbardziej rozbudowany, ale podobno to DSP nie jest wcale takie dobre jeżeli chodzi o zapinanie na śladach z powodu latencji... , również ze sterownikami podobno problemy?
jeżeli chodzi o brzmienie ad/da i preampów to umieścił bym to w tej kolejności:1. Duet 2. Konnekt 3. Pro fire
Jak widać nie jest to prosta decyzja... może ktoś mnie jakoś naprowadzi na dobrą drogę
pozdrawiam! ...
Gdyby dało radę to wypożycz do testów i sprawdź. Ja się zastanawiam nad Duetem i wezmę do testów chyba. Na leciwym Powerbooku G4 powinien śmigać, ale lepiej sprawdzić... Dużo dobrego o nim czytałem, czas sprawdzić w praktyce...
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » środa 14 sty 2009, 01:02

......Witam, mam zamiar zmodernizować studio w kierunku mac/logic i muszę do tego zestawu wybrać dobry interfejs, od jakiegoś czasu szperam tu i tam i ciągle nie mogę się zdecydować . Krótko o tym do czego chcę to wykorzystać: kompozycja z wykorzystaniem VST oraz dogranie kilku prawdziwych instrumentów (max 2 jednocześnie chociaż całkiem prawdopodobne że w przyszłości będzie potrzebna większa ilość kanałów). teraz trochę o interfejsach: W grę wchodzą te trzy z tytułu(tego jestem pewien)... Duet wygląda bardzo zachęcająco ale ma też i minusy (nie symetryczne wyjścia, brak cyfrowego i/o) Pro Fire też wygląda niczego sobie - ma więcej i/o i jest na pewno wygodniejszy w obsłudze, Konnekt Live pod względem i/o jest najbardziej rozbudowany, ale podobno to DSP nie jest wcale takie dobre jeżeli chodzi o zapinanie na śladach z powodu latencji... , również ze sterownikami podobno problemy?
pozdrawiam! ...
Gdyby dało radę to wypożycz do testów i sprawdź. Ja się zastanawiam nad Duetem i wezmę do testów chyba. Na leciwym Powerbooku G4 powinien śmigać, ale lepiej sprawdzić... Dużo dobrego o nim czytałem, czas sprawdzić w praktyce... ...
to było by dobre rozwiązanie, tylko skąd go wypożyczyć... ? też dużo dobrego słyszałem o duecie.konnekt podobno jakością toru nie wiele odstaje od niego a ma więcej wejść tylko że ze stabilnością podobno różnie...

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » środa 14 sty 2009, 10:38

to było by dobre rozwiązanie, tylko skąd go wypożyczyć... ? też dużo dobrego słyszałem o duecie.konnekt podobno jakością toru nie wiele odstaje od niego a ma więcej wejść tylko że ze stabilnością podobno różnie......
Zadzwoń do firmy MBS - dystrybutora Apogee i poproś o egzemplarz do testów... Poza tym ten Duet ładny jest, zgrabny itd :) Wiele pozytywnych opinii czytałem, więc coś w tym musi być... Też tu na forum pytałem o niego, ale nie doczekałem się odpowiedzi... ;) a podobno dużo się ich sprzedało...

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » poniedziałek 19 sty 2009, 13:07

to było by dobre rozwiązanie, tylko skąd go wypożyczyć... ? też dużo dobrego słyszałem o duecie.konnekt podobno jakością toru nie wiele odstaje od niego a ma więcej wejść tylko że ze stabilnością podobno różnie......
No i pożyczyłeś do testów tego Apogee? Jak go oceniasz? Pytam, bo czytałem tylko zachodnie opinie o nim, a żadnych z Polandii... :-/ Ktoś może ma Dueta?

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » poniedziałek 19 sty 2009, 13:21

...
No i pożyczyłeś do testów tego Apogee? Jak go oceniasz? Pytam, bo czytałem tylko zachodnie opinie o nim, a żadnych z Polandii... :-/ Ktoś może ma Dueta?...
chyba po prostu kupię tego Dueta tylko niestety cena wzrosła - to jest bulwersujące że cena na stronie jest podana jedna a jak dzwonię zapytać o szczegóły to nagle wzrasta o 20%!!! (liczą po dzisiejszym kursie...) co do opinii to za granicą są tacy sami ludzie

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » poniedziałek 19 sty 2009, 14:50

......
No i pożyczyłeś do testów tego Apogee? Jak go oceniasz? Pytam, bo czytałem tylko zachodnie opinie o nim, a żadnych z Polandii... :-/ Ktoś może ma Dueta?...
chyba po prostu kupię tego Dueta tylko niestety cena wzrosła - to jest bulwersujące że cena na stronie jest podana jedna a jak dzwonię zapytać o szczegóły to nagle wzrasta o 20%!!! (liczą po dzisiejszym kursie...) co do opinii to za granicą są tacy sami ludzie ...
To w jakiej cenie jest obecnie? Jak będziesz go miał to daj znać jak to hula...

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » poniedziałek 19 sty 2009, 17:34

.........
chyba po prostu kupię tego Dueta tylko niestety cena wzrosła - to jest bulwersujące że cena na stronie jest podana jedna a jak dzwonię zapytać o szczegóły to nagle wzrasta o 20%!!! (liczą po dzisiejszym kursie...) co do opinii to za granicą są tacy sami ludzie ...
To w jakiej cenie jest obecnie? Jak będziesz go miał to daj znać jak to hula... ...
ponad 1800 :(
ale w music produktiv ok. 1600 :)
frustruje mnie opcja że w Polsce nie ma dobrego sklepu muzycznego :(
w stanach guitarcenter w Niemczech music produktiv a u nas RIFF!!!!! - porażka

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » poniedziałek 19 sty 2009, 19:17

...
Uuuu... no to trochę poszli po bandzie... :-/ A kiedy zamierzasz go kupić? Ja się ciągle wacham między Konnekt 24D a Duet... TC jest trochę bardziej uniwersalne jednak...

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » czwartek 22 sty 2009, 23:54

...
...
Uuuu... no to trochę poszli po bandzie... :-/ A kiedy zamierzasz go kupić? Ja się ciągle wacham między Konnekt 24D a Duet... TC jest trochę bardziej uniwersalne jednak......
szaleją! w music crater mają za jedyne 2 041,00 zł!!! powinienem zaanektować macbooka lada moment - wtedy pójdę po Dueta i dam znać co i jak. Ja już się nie waham - 2 kanały mi w zupełności wystarczą, ai ciągłe moje peryptie z pc-tami/windowsami mam serdecznie dosyć.

ODPOWIEDZ