......Witam, mam zamiar zmodernizować studio w kierunku mac/logic i muszę do tego zestawu wybrać dobry interfejs, od jakiegoś czasu szperam tu i tam i ciągle nie mogę się zdecydować

. Krótko o tym do czego chcę to wykorzystać: kompozycja z wykorzystaniem VST oraz dogranie kilku prawdziwych instrumentów (max 2 jednocześnie chociaż całkiem prawdopodobne że w przyszłości będzie potrzebna większa ilość kanałów). teraz trochę o interfejsach: W grę wchodzą te trzy z tytułu(tego jestem pewien)... Duet wygląda bardzo zachęcająco ale ma też i minusy (nie symetryczne wyjścia, brak cyfrowego i/o) Pro Fire też wygląda niczego sobie - ma więcej i/o i jest na pewno wygodniejszy w obsłudze, Konnekt Live pod względem i/o jest najbardziej rozbudowany, ale podobno to DSP nie jest wcale takie dobre jeżeli chodzi o zapinanie na śladach z powodu latencji... , również ze sterownikami podobno problemy?
jeżeli chodzi o brzmienie ad/da i preampów to umieścił bym to w tej kolejności:1. Duet 2. Konnekt 3. Pro fire
Jak widać nie jest to prosta decyzja... może ktoś mnie jakoś naprowadzi na dobrą drogę
pozdrawiam! ...
Gdyby dało radę to wypożycz do testów i sprawdź. Ja się zastanawiam nad Duetem i wezmę do testów chyba. Na leciwym Powerbooku G4 powinien śmigać, ale lepiej sprawdzić... Dużo dobrego o nim czytałem, czas sprawdzić w praktyce...

...
to było by dobre rozwiązanie, tylko skąd go wypożyczyć... ? też dużo dobrego słyszałem o duecie.konnekt podobno jakością toru nie wiele odstaje od niego a ma więcej wejść tylko że ze stabilnością podobno różnie...