Behringer BCA-2000 - przerywa po 2 sek.
No to zgłupiałem. Zainstalowałem sound forge, skonfigurowałem go i niestety sytuacja ta sama co cool editem, czyli nagrywa przez jakieś 2 sekundy i przestaje, czasem się mu czka i pierwsze 2 sekundy nagrania multiplikuje w formie takiej cyfrowej czkawki??? ludzie znacie taki problem? może mam niedrożne usb?
kiedy google wypluwa wielki znak zapytania, pytam dobrych ludzi na forum
Re: Behringer BCA-2000 - przerywa po 2 sek.
sam zgłupiałem, może masz jakiegoś parcha w systemie, zresetuj bios, sprawdź u kolegi, reklamuj. Czemu polecam restart biosu, nie pytaj mi to pomogło 2 razy z e-mu w problemach z latencja. Odpowiedzi nie już szukam, 2 x pomogło
drummer
Odpowiedzi nie już szukam, 2 x pomogło...
sorry, spirytualia:)
sorry, spirytualia:)
drummer
...sam zgłupiałem, może masz jakiegoś parcha w systemie, zresetuj bios, sprawdź u kolegi, reklamuj. Czemu polecam restart biosu, nie pytaj mi to pomogło 2 razy z e-mu w problemach z latencja. Odpowiedzi nie już szukam, 2 x pomogło...
Dzięki Mytnik za pomoc! odpadam, problemem zajmę się jutro, z resetem biosa muszę w takim razie uderzyć do kumpla co jest informatykiem, bo ja za takie rzeczy się nie biorę, prosty chłopak jestem... a miało być tak pięknie...
Dzięki Mytnik za pomoc! odpadam, problemem zajmę się jutro, z resetem biosa muszę w takim razie uderzyć do kumpla co jest informatykiem, bo ja za takie rzeczy się nie biorę, prosty chłopak jestem... a miało być tak pięknie...

......sam zgłupiałem, może masz jakiegoś parcha w systemie, zresetuj bios, sprawdź u kolegi, reklamuj. Czemu polecam restart biosu, nie pytaj mi to pomogło 2 razy z e-mu w problemach z latencja. Odpowiedzi nie już szukam, 2 x pomogło...
...
reset to nic trudnego wciskasz del przy uruchomieniu kompa i w niebieskim ekranie szukasz load bios/setup default czy tam reset bios/setup i potem save&exit i automatyczny restart tyle. sam to zrobisz
pozdr

reset to nic trudnego wciskasz del przy uruchomieniu kompa i w niebieskim ekranie szukasz load bios/setup default czy tam reset bios/setup i potem save&exit i automatyczny restart tyle. sam to zrobisz
pozdr
drummer
Napisz dokładnie, który sterownik masz wybrany w programie.
...Napisz dokładnie, który sterownik masz wybrany w programie....
No więc w zakładce audio w sound forge w "audio device type" mam ustawiaone- BCA2000 ASIO, w playback device i w recording device też wybrałem bca 2000. Dla bezpieczeństwa w menadżerze urządzeń wyłączyłem kartę zintegrowaną, tak by tylk bca był odpowiedzialny za dzięk. Przy tym wyszedł kolejny kwiatek, że mam problem z odtwarzaniem jakiegokolwiek audio na kompie, puszczam sobie wava z windows media playera a o n się czka, i odpala kilka sekund muzyki, potem przestaje, wygląda to na jakiś większy probem... pozdrawiam! będę wdzięczny za dalszą pomoc
No więc w zakładce audio w sound forge w "audio device type" mam ustawiaone- BCA2000 ASIO, w playback device i w recording device też wybrałem bca 2000. Dla bezpieczeństwa w menadżerze urządzeń wyłączyłem kartę zintegrowaną, tak by tylk bca był odpowiedzialny za dzięk. Przy tym wyszedł kolejny kwiatek, że mam problem z odtwarzaniem jakiegokolwiek audio na kompie, puszczam sobie wava z windows media playera a o n się czka, i odpala kilka sekund muzyki, potem przestaje, wygląda to na jakiś większy probem... pozdrawiam! będę wdzięczny za dalszą pomoc
...oczywiście zakładamy ze masz najnowsze dostępne sterowniki do BCA2000...
...
no słyszałem o problemach ze sterami, ja oczywiśćie zacząłem od tych najnowszych w wersji 2.1.0.6, zainstalowały się bez większych problemów, moje bca i widzał CEP i widzi sound forge, widać je też w menadżerze urządzeń, więc wygląda na to że wina leży jednak po stronie mojego systemu, a raczej upatruje ją w moim usb choć mam 2.0, podejrzewam że coś je przytyka, bo od jakiegoś czasu mam problem w szybkim zrzucaniu zdjęć z czytnika do kart, kiedyś robił to w kilkanaćie sekund, teraz robi to w 20 minut(karta 8 giga). Dodam że mam lapa hp nx z prockiem celeron 1.4 i ramem 1 giga, czyli spełniam wymagania interfejsu. A tak poza to generalnie ten bca2000 to bardzo fajnie przemyślany jest i za 3 stówki to warto chyba, jak zacznie działać do domowej zabawy wystarczy mi na lata! pozdrawiam!
...
no słyszałem o problemach ze sterami, ja oczywiśćie zacząłem od tych najnowszych w wersji 2.1.0.6, zainstalowały się bez większych problemów, moje bca i widzał CEP i widzi sound forge, widać je też w menadżerze urządzeń, więc wygląda na to że wina leży jednak po stronie mojego systemu, a raczej upatruje ją w moim usb choć mam 2.0, podejrzewam że coś je przytyka, bo od jakiegoś czasu mam problem w szybkim zrzucaniu zdjęć z czytnika do kart, kiedyś robił to w kilkanaćie sekund, teraz robi to w 20 minut(karta 8 giga). Dodam że mam lapa hp nx z prockiem celeron 1.4 i ramem 1 giga, czyli spełniam wymagania interfejsu. A tak poza to generalnie ten bca2000 to bardzo fajnie przemyślany jest i za 3 stówki to warto chyba, jak zacznie działać do domowej zabawy wystarczy mi na lata! pozdrawiam!
Problem jest znany. Niestety nie działa już forum nieoficjalne Bera gdzie było opisane rozwiązanie - z tego co pamiętam chodziło o podmianę któregoś pliku ze starszego drivera. Poczytaj inne wątki na EiS. Spróbuj też starszy sterownik - mi np, działało z CEP na 2.1.0.1
Sterowniki masz tu: link
Sterowniki masz tu: link