...Nie kręci was ten skok w 64 bity z ograniczeniem adresowania ramu do 1TB z zachowaniem kompatybilności dla vst i vsti 32bit?

Wiem, że pluginów 64bit brak (na palcach jednej ręki można policzyć?), ale baza jest.
...
No mnie kręci skok w 64bity. Co prawda czwórka już miała wersję 64bitową (nie w pełni supportowaną), ale pluginy 32bitowe nie wszystkie działały. Jeśli to poprawili - to dla mnie bomba. Szkoda też, że tylko Vista 64, nie XP64, choć obecnie C4 64bit preview niby też tylko Vista - a śmiga ładnie pod XP64.
Bardzo mnie kręci też VST Expression, jako że sporo działam na dużych bibliotekach orkiestrowych i to może poważnie usprawnić moją pracę.
Jedno co mnie nie kręci wracając do 64-bitowości to fakt, że pluginy są, nawet Kontakt w tym roku powinien być, tylko, że z supportem na czwórkę. Dopóki więc wszystko nie będzie działać z piątką, to wszystko stoi pod znakiem zapytania.
Dobrze, że przy upgrade'ach na przykład C4S->C5S na licencji C5S możesz korzystać ze wszystkich wcześniejszych wersji Studio i SE. Podobnie SX/C4->C5. Więc jeśli będzie kiszka na początku, to dalej sobie używasz starej wersji i czekasz na update'y.
- Piotr