TurnMeUp.org - wreszcie!
Bo obecnie panuje psychiczny przymus prasowania - a jak ktoś nie chce to albo spanikuje przed wynikami sprzedaży (co pisałem wcześniej) albo paru takich Feefrock'ów mu zacznie wjeżdżać na ambicje - "nie prasujesz bo nie umiesz, tyłek jesteś nie realizator, to jest światowy sound i nie wyłamuj się"....
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
- mlodyGrzesiek
Re: TurnMeUp.org - wreszcie!
Stąd pomysł naklejki - "ta płyta tak ma brzmieć - chcesz głośniej to podkręć". Mnie się ten pomysł podoba - wiadomo, że kto będzie chciał to sprasuje i "nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje"....
dokladnie, "volume knob friendy"

...
Glosno ale z jazgotem i zupelnie plasko zrobic - to nie problem ;)...
A czyż nie tak własnie w opinii wielu ostatnia Metalllipa brzmi?
Mozliwe, zreszta mi sie tez nie podoba, niemniej w mojej skromnej opinii i na moje umiejetnosci jest to solidna robota, uwazam ze przy tak masakrycznej glosnosci mogloby byc duzo duzo gorzej, niezaleznie, czy tam byl uzyty jakis MD4, czy Weiss DS1 czy jeszcze cos inne.
Mozliwe, zreszta mi sie tez nie podoba, niemniej w mojej skromnej opinii i na moje umiejetnosci jest to solidna robota, uwazam ze przy tak masakrycznej glosnosci mogloby byc duzo duzo gorzej, niezaleznie, czy tam byl uzyty jakis MD4, czy Weiss DS1 czy jeszcze cos inne.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Glosne nagrania lepiej maskują słabość sprzetu odywarzającego, a dokladniej jego poziom szumu

...
...
Glosne nagrania lepiej maskują słabość sprzetu odywarzającego, a dokladniej jego poziom szumu
...
I dlatego te nagrania (oraz programy większości naszych stacji radiowych) brzmią bardzo dobrze na sprzęcie przenośnym, natomiast zarówno radio jak i sprasowane nowe nagrania na sprzęcie Hi-Fi nie dają się słuchać...

I dlatego te nagrania (oraz programy większości naszych stacji radiowych) brzmią bardzo dobrze na sprzęcie przenośnym, natomiast zarówno radio jak i sprasowane nowe nagrania na sprzęcie Hi-Fi nie dają się słuchać...
...
A wracając do akcji - chodzi w niej jak rozumiem raczej o to, by nie prasować nagrań które się do tego nie kwalifikują, ze strachu że słuchacz cichszego nie kupi. Stąd pomysł naklejki - "ta płyta tak ma brzmieć - chcesz głośniej to podkręć". Mnie się ten pomysł podoba - wiadomo, że kto będzie chciał to sprasuje i "nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje"....
Mi tez się podoba pomysł. Natomiast powiedzcie to chłopakom którzy przychodzą do Was z "Death magnetic" żeby ich nagranie było przynajmniej tak głośne jak na tym krązku,bo jak se kolejkują w winampie swoje granie z to nie chca byc ciszej i g...o ich obchodzi ze parówa, obciete bebny itd.:)
ps. "turnmeup.org - wreszcie" - nius z brodą, strona dostępna jest już przynajmniej od roku.
A wracając do akcji - chodzi w niej jak rozumiem raczej o to, by nie prasować nagrań które się do tego nie kwalifikują, ze strachu że słuchacz cichszego nie kupi. Stąd pomysł naklejki - "ta płyta tak ma brzmieć - chcesz głośniej to podkręć". Mnie się ten pomysł podoba - wiadomo, że kto będzie chciał to sprasuje i "nikt tu nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje"....
Mi tez się podoba pomysł. Natomiast powiedzcie to chłopakom którzy przychodzą do Was z "Death magnetic" żeby ich nagranie było przynajmniej tak głośne jak na tym krązku,bo jak se kolejkują w winampie swoje granie z to nie chca byc ciszej i g...o ich obchodzi ze parówa, obciete bebny itd.:)
ps. "turnmeup.org - wreszcie" - nius z brodą, strona dostępna jest już przynajmniej od roku.
I dlatego te nagrania (oraz programy większości naszych stacji radiowych) brzmią bardzo dobrze na sprzęcie przenośnym, natomiast zarówno radio jak i sprasowane nowe nagrania na sprzęcie Hi-Fi nie dają się słuchać......
Tak, tyle ze ja nie o tym mowie.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...I dlatego te nagrania (oraz programy większości naszych stacji radiowych) brzmią bardzo dobrze na sprzęcie przenośnym, natomiast zarówno radio jak i sprasowane nowe nagrania na sprzęcie Hi-Fi nie dają się słuchać......
...
Wiem. Odnosiłem się do postu DJOZDa o maskowaniu niedoskonałości sprzętu przez kolosalny RMS.
...
Wiem. Odnosiłem się do postu DJOZDa o maskowaniu niedoskonałości sprzętu przez kolosalny RMS.
- mithrandirHD
...Niebawem ktos załozy organizację która będzie walczyć z przesterem na basie albo będzie przeciwko delayowi na portepianie. Duza kompresja na sumie to taki sam zabieg jak inne... Jak nie potrafię jechać samochodem 200/h po lesie to od razu mam krytykować Hołowczyca
...
Ośmielę się zauważyć, że tu nie chodzi o to, że ktoś "nie potrafi", tylko raczej po prostu nie czuje takiej potrzeby - a to robi wieeelką różnicę.

Ośmielę się zauważyć, że tu nie chodzi o to, że ktoś "nie potrafi", tylko raczej po prostu nie czuje takiej potrzeby - a to robi wieeelką różnicę.