Starsze wersje systemów ProTools HD/TDM - warto?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
XalienX
Starsze wersje systemów ProTools HD/TDM - warto?

Post autor: XalienX » wtorek 06 sty 2009, 23:53

Witam

Nie wiem czy odpowiednio sformułowałem temat ale ostatnio przeglądając eBay znalazłem kilka kart między innymi nazwane były:

Digidesign Protools Mix 24 Core Card

Moje pytanie dotyczy jakości tych kart i ich zastosowania bo z tego co się doczytałem w sieci te karty to po prostu starsze wersje systemu HD. W takim razie czy do tych kart są detykowane przetworniki A/D D/A? I czy warto inwestować w takie kilkuletnie rozwiązania sprzętowe?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
peak

Re: Starsze wersje systemów ProTools HD/TDM - warto?

Post autor: peak » wtorek 06 sty 2009, 23:59

...Witam

Nie wiem czy odpowiednio sformułowałem temat ale ostatnio przeglądając eBay znalazłem kilka kart między innymi nazwane były:

Digidesign Protools Mix 24 Core Card

Moje pytanie dotyczy jakości tych kart i ich zastosowania bo z tego co się doczytałem w sieci te karty to po prostu starsze wersje systemu HD. W takim razie czy do tych kart są detykowane przetworniki A/D D/A? I czy warto inwestować w takie kilkuletnie rozwiązania sprzętowe?

Pozdrawiam...
Są dedykowane interface'y i karty do innych przetworników, m.in. Apogee. No i zawsze można kupić interface cyfrowy i przesyłać dźwięk z czegoś innego
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

paul

Post autor: paul » środa 07 sty 2009, 00:00

Jezeli chcesz uzywac PT jako magnetofonu - to byc moze warto. Ale nowe wersje ProTools nie chodza na tym sprzecie, wiec bedziesz skazany na starszy soft.

XalienX

Post autor: XalienX » środa 07 sty 2009, 00:25

W takim razie żeby używać nowych wersji ProTools'a jestem skazany albo na wersje M-powered ze sprzętem M-Audio, albo na werjse LE ze sprzętem Digidesign? Bo żeby używać wersji HD muszę mieć karte ProTools HD która kosztuje majątek jak dla mnie?

Awatar użytkownika
Koval

Post autor: Koval » środa 07 sty 2009, 06:35

...W takim razie żeby używać nowych wersji ProTools'a jestem skazany albo na wersje M-powered ze sprzętem M-Audio, albo na werjse LE ze sprzętem Digidesign? Bo żeby używać wersji HD muszę mieć karte ProTools HD która kosztuje majątek jak dla mnie?...
Taaaaaak !!!! ;) Welcome to DIGIDESIGN !!! heheheee
zmień platformę kolego będziesz miał dużo większe możliwości za dużo mniejszą kasę !!!
Digidesign to mistrz niekompatybilności i wyciskania megakasy za każde g... do ich supersystemu

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » środa 07 sty 2009, 09:54

Bedziesz tez musial zdobyc starego maca takiego, na ktorym odpalisz system pod ktorym ten protools mix bedzie dzialal.
Jedyne co sie w takiej sytuacji oplaca, to kupienie kompletnego systemu od kogos kto np. wymienia wszystko na HD (lub likiwiduje studio). Wtedy kupujesz komputer, przetworniki i soft z pluginami i wszystko dziala.

ODPOWIEDZ