TC Electronic M3000 vs Lexicon PCM 81/91

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Re: TC Electronic M3000 vs Lexicon PCM 81/91

Post autor: Davi » wtorek 06 sty 2009, 20:17

dzisiaj na allegro widziałem, ktoś sprzedaje sam plugin VSS3 ( jeśli to Ci pomoże to super) i to były jakieś b.rozsądne pieniądze. Zwróć uwagę. tylko na autoryzację. Kiedyś jakiś pajacyk chciał mnie wkręcić w płytę instalacyjną + karta ( ta czerwona z nr autoryzacyjnym) i wszystko wyglądało pięknie. I kto by pomyślał, że w naszym środowisku będzie oszust. Cóż .... ...

....................................................................................

dzięki!

Davi

Post autor: Davi » wtorek 06 sty 2009, 20:26

tak przy samym zalążku budowania strategjii co do pogłosu i efektów w moim studyjku, nachodzi mnie od jakiegoś czasu myśl by przejść z Cubase na Pro tools dla głównie możliwośći rozbudowy obróbki w mixie ( algorytmów ). Obecnie pracuję w cubase, więc pozostaje mi dokupić Powercore by potem dokupić dopiero opcje. Dodatkowa moc zapewne także się przydaje ... A co do zmiany programu to jak wiadomo dla mnie, i dla wielu z nas Cubase to przyzyczajenia, swoboda pracy, nowa platforma zaś, to w pewnym sensie niewiadoma. Mimo to zapytam, jak się ma VSS3, Sony Oxford EQ TDM np. do Powercore ? czy to dokładnie ten sam algorytm ? a więc ta sama wydajnoś ( jakość ) ?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 06 sty 2009, 21:09

Mimo to zapytam, jak się ma VSS3, Sony Oxford EQ TDM np. do Powercore ? czy to dokładnie ten sam algorytm ? a więc ta sama wydajnoś ( jakość ) ? ...

Jakosc ta sama, wydajnosc nie.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Davi

Post autor: Davi » wtorek 06 sty 2009, 21:31

eh..szkoda , że nie ma VSS3 np. na VST :/ Sonnox ponoć już jest Coraz więcej ludzi zawodowo pracuje na programach obsługujących format VSS, nie wiem czy to jakaś polityka wyłączności, czy konflikt interesów, że min.TC się nie zdecydował jeszcze...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 06 sty 2009, 21:39

...eh..szkoda , że nie ma VSS3 np. na VST :/ Sonnox ponoć już jest Coraz więcej ludzi zawodowo pracuje na programach obsługujących format VSS, nie wiem czy to jakaś polityka wyłączności, czy konflikt interesów, że min.TC się nie zdecydował jeszcze... ...

Przeciez to celowy zabieg. Lexicon nie wypusci swoich algorytmow natywnych. Sonnoxa nie porownuj, bo oni nie maja swojego DSP

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 06 sty 2009, 21:44

Przeciez to celowy zabieg.

Celowy, ale... SoundToys sa juz w wersji VST, powoli jak widac firmy zaczynaja sie lamac...

Davi

Post autor: Davi » wtorek 06 sty 2009, 21:53

no tak..... biznes :D może z czasem jakaś niespodziewana konkurencja nadejdzie :D:D by coś poprzestawiać, lub chociaż spróbuje narobić szumu :P mam nadzieje, że my " odbiorcy" na tym najwięcej skorzystamy, pewnie jednak nie tak prędko Lex i TC to lata doświadczeń .... to jak z naszą TP w Polsce ale czas idzie do przodu.... więc albo pasuje więcej zarabiać albo taniej kupować
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 06 sty 2009, 23:51

Celowy, ale... SoundToys sa juz w wersji VST, powoli jak widac firmy zaczynaja sie lamac......

Niby tak, ale w marketingowej nazwie nie ma nic z harmonizera, jest bardziej standalone ;)

ODPOWIEDZ