M-Audio MicroTrack II - przed zakupem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
1521kuba
Re: M-Audio MicroTrack II - przed zakupem

Post autor: 1521kuba » wtorek 06 sty 2009, 09:43

......A bateryjka na ile czasu nagrywania starczy ( z P48 i bez)?

Podobno ten wbudowany akumulatorek po roku pada...
...
ale z mikrofonem MXL Sp2 P48 nie jest mi chyba potrzebne wiec urzadzenie powinno działać dłużej

Instrukcja nie podaje czy przy wyłączonym phantomie nie działa przetwornica napięcia, ale sądzę, że tak, skoro projektanci przewidzieli np. wyłączanie podświetlenia, w celu oszczędności energii. Mowa jest o 4 - 5 godzinach pracy na akumulatorze. Więcej nie powiem, bo użytkowałem pożyczone urządzenie, ale generalnie bylem zadowolony.
...moje drugie imię - oldschool...

count_tbd

Post autor: count_tbd » wtorek 06 sty 2009, 11:51

ja mam to urzadzenie ok. jednego roku, uzywam go dosc czesto.

1. Bateria nie wytrzymuje niestety zbyt dlugo, choc ciezko mi powiedziec ile, bo nigdy nie potrzebowalem uzywac jej kilka godzin bez ladowania.

2. Jesli chodzi o szumy wlasne - IMO sa bardzo niewielkie, a poza tym przy dzisiejszej jakosci softu taki szum to najmniejszy problem.

Np. w moim przypadku na pewno szumy sa mniejsze niz smieci dochodzace do mikrofonu z mojego komputera. Dlatego zrezygnowalem zupelnie z nagrywania przy wlaczonym kompie na rzecz mt2 i jestem zadowolony.

3. Przy czestym uzytkowaniu wkurzaja mnie problemy z jakoscia softu - naistotniejszy to ten, ze urzadzenie czasem (np. raz na 100 plikow) sie wiesza. Bedac tego swiadomym najlepiej zapamietac sobie kombinacje klawiszy resetu i czesto przerywac nagrywanie w celu zapisania pliku. Udalo mi sie dojsc do takiej wprawy, ze nie stracilem zadnego waznego nagrania. Wyszedl jakis czas temu nowy firmware, byc moze problem zostal rozwiazany.

4. Swietny jest mikrofon elektretowy dolaczony do mt2. Do wielu celow, w ogole bym nie dokupowal zadnego dodatkowego mikrofonu.

Awatar użytkownika
rafaloo

Post autor: rafaloo » wtorek 06 sty 2009, 15:59

Ok, dziekuje bardzo wszystkim za pomoc, uwagi i sugestie.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ