Cubase 4 - problemy z dźwiękiem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Marx
Cubase 4 - problemy z dźwiękiem

Post autor: Marx » poniedziałek 24 lis 2008, 22:23

Witam jestem posiadaczem karty Marian Trace Alpha i Cubase 4 gdy w zakładce device setup ustawiam sterowniki na Asio2 trace alpha (takie jak dołączył producent karty) i włączam jakąś wtyczkę vsti nie mam dźwięku, komunikaty z klawiatury midi są obsługiwane (grając na klawiaturze wtyczki jest to samo), natomiast gdy przełączę sterownik na Asio directx full duplex dźwięk jest (oczywiście z dużym opóźnieniem), próbowałem już różnych kombinacji w zakładce device setup ale do tej pory nie mam pojęcia jak z korzystać z dobroci asio2 mojej karty w cubase dodam że wtyczki poza cubase działają bez problemu na asio2 trace alpha z opóżnieniem do 2ms... Dziękuję wszystkim którzy są w stanie mi pomóc... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Cubase 4 - problemy z dźwiękiem

Post autor: matiz » poniedziałek 24 lis 2008, 22:34

F4 - wszystkie wyjscia i wejscia ustawione?

Marx

Post autor: Marx » poniedziałek 24 lis 2008, 22:44

out tak ale w in nie ma nic

Marx

Post autor: Marx » poniedziałek 24 lis 2008, 22:48

w in dałem add bus stereo asio trace alpha w out mam to samo i dalej nic

Awatar użytkownika
StrangeSpace
Kontakt:

Post autor: StrangeSpace » czwartek 01 sty 2009, 17:27

Witam . Niestety również jestem posiadaczem karty muz. Marian Trace Alpha oraz Cubase SX 3 i mam podobny problem . Mogę nagrywać jedynie w midi oraz audio z "żywego" instrumentu. Wirtualne syntezatory milczą . Nawet kiedy "gram" myszką na nich , komunikaty midi nie są zapisywane w Cubase . To samo jeśli włączę zapis na ścieżce audio . Będę bardzo wdzięczny za skuteczną pomoc . Może Ty " Marx" uporałeś się już z tym problemem ? Z góry dzięki Wam za odpowiedź.
eee tam....

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » poniedziałek 23 mar 2009, 23:15

witam
odgrzebuje dalej gdyz zastanawiam sie nad ta karta i ciekaw jestem co jest nie tak...

wiadomo juz?

ODPOWIEDZ