Alesis - zanim kupisz POMYŚL

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Tomcjusz
Alesis - zanim kupisz POMYŚL

Post autor: Tomcjusz » środa 01 paź 2003, 19:43

... bo nawet Alesis może się zawariować , a wtedy .... DO KOSZA ? Mam od 2 lat Alesisa Q-20 z padniętym (po 15 min. działania) procesorem .Za czasów wcześniejszego dystrybutora (bez nazw) wolałem wysłać procesor do Pragi (tej czeskiej) . Zapewniali ,że naprawią . Niestety po roku mailowania poddali się (wiadomo - problemy finansowe firmy matki) . Za czasów obecnego dystrybutora (bez nazw) też nic nie moge wskórać . Czyżby (wyrodna ?) matka w Stanach ich (a pośrednio mnie) olewała ? Ciśnie sie ponownie stwierdzenie (chciałoby się zakląć) -Alesis - zanim kupisz - POMYŚL

Awatar użytkownika
Hardi

Re: Alesis - zanim kupisz POMYŚL

Post autor: Hardi » środa 01 paź 2003, 21:25

Dlatego też, tak się obawiam zakupu sprzętu cyfrowego. Z piecem lampowym to nie ma problemu, są fachowcy, którzy naprawią piec każdej firmy za grosze, a z cyfrą jest problem. Koledze padł DigiTech chyba S200 i został na lodzie, sprzęt ten nie ma już gwarancji i tu jest problem, na gwarancji sprzęt wymienią, ale co będzie po gwarancji. Zastanawiam się nad zakupem pieca Line6 Vetta, ale boję się, że mogą być jakieś problemy po gwarancji. Kolega ma POD’a 2,0 i coś mu się on zawiesza. Tańszy sprzęt to jeszcze idzie przeżyć, ale jakby tak walnęła Vetta za ponad 12 tyś zł to byłby spory problem, no chyba, że Lauda-Audio naprawia takie rzeczy. Muszę się dowiedzieć.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » czwartek 02 paź 2003, 04:42

Najmniej problemów mają w Afganistanie - w kinach lecą czarno-białe filmy nieme, samochody (2, moze 3) jeżdżą na metan produkowany przez wielbłądy, instrumenty są tylko akustyczne, bębenki różne i fujarki takie. Jakaż to rozkosz mieszkać w takim kraju ...
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Tomcjusz

Post autor: Tomcjusz » czwartek 02 paź 2003, 08:11

...Najmniej problemów mają w Afganistanie - w kinach lecą czarno-białe filmy nieme, samochody (2, moze 3) jeżdżą na metan produkowany przez wielbłądy, instrumenty są tylko akustyczne, bębenki różne i fujarki takie. Jakaż to rozkosz mieszkać w takim kraju ......

.... jeśli to przykład porównawczy , to zły ...... przecież USA (w swoim mniemaniu) są "naj" we wszystkim , łącznie z prawami konsumenckimi

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 02 paź 2003, 10:35

Wydaje mi się, że to jest tylko wina dystrybutora, który nie potrafi, albo nie chce poradzić sobie z tym problemem. Pewnie w USA naprawiliby ci ten efekt na poczekaniu. Takie problemy są najczęściej w Polsce. Znam gościa, który chciał kupić gitarę MusicMan Axis, przedzwonił do Polskiego dystrybutora (B.Thoven) i dowiedział się, że te gitary będą dostępne najwcześniej za pół roku. Jak ja dzwoniłem to powiedzieli mi, że za kilka miesięcy może uda się coś sprowadzić. Gość ten wsiadł w samochód i pojechał do Niemiec, wrócił z gitarą MusicMan Axis. Pozwiedzał mi, że kolory do wyboru i powiedzieli mu, że gdyby im się skończył jakiś kolor, to w ciągu kilku dni sprowadzą taką gitarę. Dla nich jakoś nie ma problemu. Wszystko zależy od chęci dystrybutora.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 02 paź 2003, 11:05

Rozmawiałem z panem Marcinem P. z Lauda-Audio w tej sprawie i wyjaśnił mi problem związany z twoim Alesisem. Ten model nie jest już produkowany kilka lat, między czasie zmienił się w USA właściciel firmy Alesis. Nic na to nie mogą poradzić, że obecny właściciel wycofał się z serwisowania sprzętu tego starszego. Lauda-Audio nie może zdobyć tego procesora, ponieważ nie jest już on w produkcji, a Alesis w USA nie ma go w swoim magazynie. Dlatego też Czesi nie są w stanie go naprawić. Jeśli chodzi o Line6 to jest to potężna i prężna firma, która cały czas rozwija się i dba bardzo o klienta. Poszukałem podobnego problemu na stronach USA i okazało się, że jest dokładnie tak jak pan Marcin powiedział. Line6 dba o klienta i to bardzo dobrze, to są opinie użytkowników Line6.
gadu-gadu 4021735

Tomcjusz

Post autor: Tomcjusz » czwartek 02 paź 2003, 13:51

...Rozmawiałem z panem Marcinem P. z Lauda-Audio w tej sprawie **********************

... dzięki bardzo . Też rozmawialem z Panem M.P. obiecałmnie informować via mail nawet o odpowiedziach z USA niestety przez 1 1/2 miesiąca niec nie mam w Outlooku ( pewnie z winy Microsoftu )

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 02 paź 2003, 14:12

Panowie rozwieje wam wszelkie wyobrażenie o Ameryce.

Po pierwsze to Ameryka też sie nie kwapi do tego żeby naprawiać.

Zasada jest taka jak kupujesz drogi produkt to lepiej wykupić gwarancije.

Jak masz gwarancje to problem z głowy daja ci drugi nie musisz czekac na jakieś tam sprawdzanie.

Jesli nie masz gwarancij to taniej jest wyrzucić i kupić drugi produkt.

Tu nie ma na każdym rogu zakładów naprawczych.

Atak na marginesie to wczoraj chciałem napisać do pana Dobmatt na maila no i nie moge. Wysłaną wiadomość odsyła mi spowrotem.Dlaczego.

Pozdrwiam

Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 02 paź 2003, 14:28

Atak na marginesie to wczoraj chciałem napisać do pana Dobmatt na maila no i nie moge. Wysłaną wiadomość odsyła mi spowrotem.Dlaczego.

Najwidoczniej ten pan cię już nie lubi

gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 02 paź 2003, 14:31

Chyba bardziej jego serwer mojej poczty.

Pozdrawiam

Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

ODPOWIEDZ