Klawiatura + kontroler MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Pająk
Re: Klawiatura + kontroler MIDI

Post autor: Pająk » wtorek 30 gru 2008, 00:56

......To axiom ma midi thru?? Mnie się nie udało tak zrobić....

To nie tak. Podłączając cokolwiek do MIDI In Axioma wpuszczasz komunikaty MIDI przez USB (drugim kanałem) do środowiska programowego swego kompa. To doskonała sprawa biorąc pod uwagę, że nie becalujesz już za dodatkowy interfejs dla innych (starszych) sprzętów MIDI, które rzecz jasna nie kumają ni w ząb MIDI USB.
Już o tym dyskutowaliśmy w miarę szeroko na tym forum.
...
Tylko że midi usb działa tylko z komputerem! Nie możesz podłączyć klawiatury do sterownika i potem do modułu, bo to już nie przejdzie...
Czy nie robi się już zawodowych klawiatur z 88 klawiszami, wyświetlaczem, na którym można odczytać nazwę brzmienia, klawiszami do zmiany brzmień i kontrolerami???

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » wtorek 30 gru 2008, 10:04

Czyli wnioskuję, ze mogę tak samo zrobić ze starą klawą Yamahy i tym kontrolerem Evolution? ;
Nie da się, niestety.

Awatar użytkownika
mixchris

Post autor: mixchris » wtorek 30 gru 2008, 10:37

Zawsze możesz jedno urządzenie podpiąć do interface audio po przez MIDI a kolejne pod USB. Ja tak mam klawiatura CME UF6 po przez USB a kontroler BCR 2000 do interface MOTU do gniazda MIDI i wszystko śmiga :)

Albo tak jak koledzy radzą po przez wejście THRU

ODPOWIEDZ