scratch clipa do zadanego tempa w Sonarze
Jest taka mozliwość w Sonarze 7? Scratch ręczny wiem, scratch (fit to time) też znam. Procentowy chyba też jest ale do zadanego tempa nie mam pojęcia.
Re: scratch clipa do zadanego tempa w Sonarze
Wydaje mi się, że odpowiednie narzędzia do skreczowania znajdziesz w FL Studio, ktorego z powodzeniem wykorzystasz jako wtyczkę RE Wire pod Sonarem.
Chodzi o Strech czy Scratch?
[addsig]
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Po pierwsze... to co napisali koledzy
hehe dobre...
Po drugie... pobaw sie funkcja audio snap (prawy na klipie, lub shift+A)... tam jest cos takiego jak dopasowanie tempa klipu to tempa utworu... ale to juz sporo wiecej zabawy, bo dochodzi detekcja transientów itd... no ale bez tego sie nie obejdzie...

Po drugie... pobaw sie funkcja audio snap (prawy na klipie, lub shift+A)... tam jest cos takiego jak dopasowanie tempa klipu to tempa utworu... ale to juz sporo wiecej zabawy, bo dochodzi detekcja transientów itd... no ale bez tego sie nie obejdzie...
...Po pierwsze... to co napisali koledzy
hehe dobre...
Bo jakby nie było to 2 rózne pojęcia. Time Streching (tu z ang rozciąganie) i Scratching(Drapanie, np "dj płyte;p").
Wszystko było by ok, gdyby nie to że informacje w poscie bardziej pasuja mi do strechingu niz scratchingu - stad tez moje zapytanie.
Pozdrawiam Panowie, niestety nie z ciepłego wyra lecz z pracy:(
[addsig]

Bo jakby nie było to 2 rózne pojęcia. Time Streching (tu z ang rozciąganie) i Scratching(Drapanie, np "dj płyte;p").
Wszystko było by ok, gdyby nie to że informacje w poscie bardziej pasuja mi do strechingu niz scratchingu - stad tez moje zapytanie.
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
...
oczywiście, ze chodzi o streching