Roland GW-8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
preceli
Re: Roland GW-8

Post autor: preceli » poniedziałek 24 lis 2008, 19:10

... Pozdrawiam ...
Zamiast se pozdrawiać zobacz ile znaków liczą sobie tytuły Twych kawałków i czy aby nie mają spacji i (o zgrozo) polskich znaków diaktrycznych.
Instrukcji nie czytał?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

CZARNY_70

Post autor: CZARNY_70 » poniedziałek 24 lis 2008, 22:07

Mozesz wiedziec ze czytał i to nie jeden raz tą instrukcje.... i te mp3 z podkładami mają po kilka znaków w tutułach bez polskich liter i nic... nie wchodzą

CZARNY_70

Post autor: CZARNY_70 » poniedziałek 24 lis 2008, 23:11

Pytanie nie aktualne... mp3 miały problem ze znacznikami, bo jak je usunąłem to weszły na playliste

Awatar użytkownika
tymeek

Post autor: tymeek » poniedziałek 22 gru 2008, 11:36

fajny sprzęcik
klawiszowiec

Szewcoo

Post autor: Szewcoo » środa 28 sty 2009, 22:21

ZASADNICZE PYTANIE PANOWIE; CZY ODTWARZAJĄC MIDY W GW-8 MAMY MOŻLIWOŚĆ JAKIEJŚ EDYCJI, A DOKŁADNIE WYŁĄCZENIA INSTRUMENTU GRAJĄCEGO LINIĘ WOKALU. A MOŻE DA SIĘ TO ZROBIĆ INACZEJ, NP. W JAKIMŚ PROGRAMIE W KOMPIE? DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA POMOC.

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 29 sty 2009, 18:14

...CZY ODTWARZAJĄC MIDY W GW-8 MAMY MOŻLIWOŚĆ JAKIEJŚ EDYCJI, A DOKŁADNIE WYŁĄCZENIA INSTRUMENTU GRAJĄCEGO LINIĘ WOKALU...

Strasznie krzyczysz

Można tego dokonać za pomocą funkcji MINUS ONE/CENTER CANCEL dostępnej z poziomu MENU. Wchodzisz w nią i kursorami zaznaczasz track do wymutowania. To wszystko.

Ciekawostką jest, iż jeśli skorzystasz z wejścia EXT Input (audio) możesz zastosować pokładową funkcję CENTER CANCEL (odpowiednik funkcji Minus One dla plików MIDIFile), czyli popularnego "usuwacza wokalu".

...A MOŻE DA SIĘ TO ZROBIĆ INACZEJ, NP. W JAKIMŚ PROGRAMIE W KOMPIE?....

Da się to zrobić praktycznie w każdym sekwencerze MIDI, zarówno sprzętowym jak i programowym.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Szewcoo

Post autor: Szewcoo » czwartek 29 sty 2009, 18:46

......CZY ODTWARZAJĄC MIDY W GW-8 MAMY MOŻLIWOŚĆ JAKIEJŚ EDYCJI, A DOKŁADNIE WYŁĄCZENIA INSTRUMENTU GRAJĄCEGO LINIĘ WOKALU...

Strasznie krzyczysz

Dziękuję serdecznie za pomoc i przepraszam, dawno nie pisałem na forach i zapomniałem, że wielkie litery to krzyk, heh Pozdrawiam

krzkrakowski

Post autor: krzkrakowski » czwartek 12 lut 2009, 08:22

Witam,
GW-8 posiada 16-ścieżkowy sekwencer. Czy to znaczy, że mogę od początku do końca stworzyć swój własny numer, tj. wgrać swój beat, swoją harmonię itd. itd.?Czy mogę stworzyć nowy song tylko w oparciu o podkłady instrumentu?Dziękuje za odpowiedz?
Jeszcze jedno?Czy sekwencer ma podstawowe cechy takie jak kwantyzacja itp.?
pozdrawiam
[addsig]

Mamoń
Kontakt:

Post autor: Mamoń » piątek 13 lut 2009, 00:02

W sumie to ładny sprzęcik i funkcjonalny, z tym, że demówki mnie nie przekonały. Myślałem o kupnie tego parapetu tym bardziej, że 6 kilo przy moim fusionie to pestka. A jak brzmia w nim same midiki? Dużo trzeba się nakręcić?
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » poniedziałek 16 lut 2009, 09:29

...Widzę, że kolega Radzik10 szuka przede wszystkim dobrego odtwarzacza w klawiaturze więc podpowiem to co zrobił mój znajomy. On zajmuje się graniem wesel itd i robi to z MP3 więc wpadł na pomysł - kupił jakiś stary Keyboard na allegro firmy yamaha i "wypatroszył" go. opracował sobie nowy design płyty przedniej i wykonał ją z metalu. zainstalował w środku dwa iPody i prosty mixer w postaci crossfadera oraz sekcję zasilającą. - było to ze 3 lata temu a on do dziś twierdzi, że zrobił najlepszy instrument do tego celu jaki można sobie wymysleć! Polecam spróbować przemyśleć własną koncepcję - zrobić sobie taki "player w klawiaturze" a jeśli rzeczywiście potrzeba czasem mieć jakiś klawisz na "sto lat" to można dokupić drugi dobrze brzmiący a nie koniecznie mający czytnik mp3 w sobie!...
Może coś takiego?

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1230184&highlight=

ODPOWIEDZ