Alesis IO|2 USB - problem z nagrywaniem

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
rootsandculture
Alesis IO|2 USB - problem z nagrywaniem

Post autor: rootsandculture » sobota 20 gru 2008, 01:57

Siema .
Mam problem z kupionym kilka dni temu interfejsem alesis.
Dostalem do niego Cubase LE4 i .. dziala tam odsluch ,w systemie tez wszystko slychac, w sluchawkach / spikerach i na wyswietlaczu interfejsu sygnal zz mikrofonu/instrumentu jest dostrzegalny ,ale nie zapisuje sie w programie.
np w Cooledit dziala recording, ale z latencja (sterowniki asio with zero latency ....... )
dla przyblizenia sprawy napisze jeszcze,ze w menadzerze urzadzen nie ma nic podobnego do IO2 ,jest tylko usb audio device.\\
wchodzac w \\dzwieki i urzadzenia audio/ mam IO2.ale moge zmienic tylko sygnal wychodzacy,z recordingiem nie moge nic zrobic

ps testowalem allasio drivers i one w ogole nie dzialaja bez drajwera alesis, spelniam wszystkie wymagania systemowe ,nawet mam sp2 :P

licze na pomoc, z gory dziekiuje.

JAH BLESS
[addsig]
DUB

Awatar użytkownika
doministry1

Re: Alesis IO|2 USB - problem z nagrywaniem

Post autor: doministry1 » sobota 20 gru 2008, 11:20

Prawdopodobnie trzeba w Cubase ustawić urządzenia nagrywające.
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 20 gru 2008, 12:38

F1 w cubase - help
instrukcja - drugi help

zaba

Post autor: zaba » czwartek 21 sty 2010, 20:29

Witaj - czy uporałeś się z problemem???   moja karta przestała nagrywać, (takie same objawy) i nie wiem co z tym począć.

pozdrawiam 

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » piątek 22 sty 2010, 20:45

...Siema .
Mam problem z kupionym kilka dni temu interfejsem alesis.
Dostalem do niego Cubase LE4 i .. dziala tam odsluch ,w systemie tez wszystko slychac, w sluchawkach / spikerach i na wyswietlaczu interfejsu sygnal zz mikrofonu/instrumentu jest dostrzegalny ,ale nie zapisuje sie w programie.
np w Cooledit dziala recording, ale z latencja (sterowniki asio with zero latency ....... )
dla przyblizenia sprawy napisze jeszcze,ze w menadzerze urzadzen nie ma nic podobnego do IO2 ,jest tylko usb audio device.\\
wchodzac w \\dzwieki i urzadzenia audio/ mam IO2.ale moge zmienic tylko sygnal wychodzacy,z recordingiem nie moge nic zrobic

ps testowalem allasio drivers i one w ogole nie dzialaja bez drajwera alesis, spelniam wszystkie wymagania systemowe ,nawet mam sp2 :P

licze na pomoc, z gory dziekiuje.

JAH BLESS ...

czy masz wgrane sterowniki alesisa dostarczane z płyką, ew ściągnięte ze strony alesisa?

Czy w menu: Devices --> Device Setup--> VST Audio System --> ASIO Driver widzisz po rozwinięciu "ALESIS IO|2 USB ASIO" ?

ODPOWIEDZ