Nie tylko dla fanów Ciechowskiego i Republiki
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 04:25 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Re: Nie tylko dla fanów Ciechowskiego i Republiki
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 04:25 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
...Warto dodać, że spektakl powstał konkretnie na podstawie jedenastu piosenek kompozycji Grzegorza Ciechowskiego, a sobotnia premiera będzie miała miejsce na dwa dni przed siódmą rocznicą jego śmierci.
...
To już siedem lat... ja do dziś nie mogę w to uwierzyć....
...
To już siedem lat... ja do dziś nie mogę w to uwierzyć....
Post został usunięty.
Powiem krótko - nie byłoby "Estrady", gdyby nie Grzegorz.
Dla mnie (i mam nadzieję, że nie tylko dla mnie) to najważniejsza postać współczesnej polskiej muzyki.
TW
Dla mnie (i mam nadzieję, że nie tylko dla mnie) to najważniejsza postać współczesnej polskiej muzyki.
TW
Dla mnie twórczość G.C do dzisiaj jest trudna do zrozumienia, ale swoim dzieciakom na pewno zaprezentuję "ojdadana" - genialna płyta, świetny pomysł. G.C również wypromował wielu artystów - nietuzinkowa postać, bez dwóch zdań
Post został usunięty.
Ja odkryłem Grzegorza kiedy któregoś dnia w radiu puszczali fragmenty płyty Masakra. Nie pamiętam czy wtedy jeszcze żył, bo to już kilka lat temu, ale pamiętam że wywarła na mnie duże wrażenie. A na codzień unikam polskiej muzy.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]
A na codzień unikam polskiej muzy.
...
Dlatego że...polska?
...
Dlatego że...polska?
Dlatego że...polska?...
Nie bierze mnie tak jak np. Marc Broussard czy choćby Dire Straits, czy James Morrison. Za ostatnią płytę Morcheeby byłem gotów zapłacić 70 zł, tylko dla jednej piosenki: Enjoy The Ride. Znajdź mi taką piosenkę po polsku. Jesteśmy małym rynkiem, w którym wybór - i co za tym idzie - poziom - jest niższy. Choć zdarzają się wyjątki, pojedyncze piosenki, do których wracam, mają to COŚ. "Sen o Wiktorii" czy "Nie mogę cię zapomnieć". Do nich też należą niektóre piosenki Grzegorza.
Nie bierze mnie tak jak np. Marc Broussard czy choćby Dire Straits, czy James Morrison. Za ostatnią płytę Morcheeby byłem gotów zapłacić 70 zł, tylko dla jednej piosenki: Enjoy The Ride. Znajdź mi taką piosenkę po polsku. Jesteśmy małym rynkiem, w którym wybór - i co za tym idzie - poziom - jest niższy. Choć zdarzają się wyjątki, pojedyncze piosenki, do których wracam, mają to COŚ. "Sen o Wiktorii" czy "Nie mogę cię zapomnieć". Do nich też należą niektóre piosenki Grzegorza.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]