Kombii - DANCE

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
midishiner
Re: Kombii - DANCE

Post autor: midishiner » wtorek 16 gru 2008, 23:43

...Ha ha ... ciekawe są Wasze opinie ... generalnie negatywe.
A co do mnie ... Bardzo podoba mi się Kombii i Bardzo mi się podoba Kombi.
Tak jak wiele razy słuchałem trance'u i rocka, bluesa, gospel i r'n'b.

Właściwie bez "bicia piany" stawiam na:
1) Słodkiego miłego życia w remiksie Silver brossa
2) Pokolenie remiksu Silver brossa
3) Merenge remiksu Silver brossa
4) Myślę o tobie remiksu r'n'b
5) You are wrong remiksu Housefinder'a
6) Avinion remiksu Code red dance

Prawdopodobnie hity dance na zimowe ferie 2009 :)

Pozdrawiam

i pozdrowionka dla chłopaków z Silver Brossa ( sprzedaliście już uad'a ? )

...

Gdybym usłyszał remiksy kombiaków wykonane przez takich mistrzów jak rewelacyjny DJOZD, Chicane, Ben Watt lub chociażby ATB to może i byłoby czym się zachwycać, ale jak dziś słyszę Avinion w densie i te niemożliwie dobijające barwy (o których wspomniałem wcześniej) to od razu serdecznie dziękuję. To jest moja osobista opinia, jak to na forum, nie??

Panie Silver bros, kawał dobrej roboty!!! Moja emo siostrzenica jest zachwycona i to jest sukces:)

PS: czy ja jestem dzisiaj złośliwy??

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » środa 17 gru 2008, 00:00

No tak, zaraz Silver Bros dostanie po łapkach.

A czemu ATB? A moze to ATB powinien wzrorowac sie na SiverBorrrrrrrosa.
Ogólne moje wrazenie jest pozytywne, a porownanie Silver Bross z ATB lub innymi, jest wielce nie na miejscu. Czy ktos kiedys w latach 80 ocenil Lady Pank, lub Republike, ze jak by to jakis tam ktos zagral ich kawalki, to by dopiero to byla muza - wymadzanie i szukanie... jesli juz ktos chce oceniac, to niech to robi miedzy naszymi producentami (remikserami). Dla mnie, lepiej ze zrobil to Silver Bross, jak np Made AL... Poznań. U nich to juz calkowicie tragedia, ale eska sie cieszy, Poznań sie cieszy i Białystok tez sie cieszy...

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » środa 17 gru 2008, 08:05

No właśnie, i co na to entuzjaści wirtualnych megainstrumentów? ...
i znowu prowokator
co do kombi - badziewie zawsze, i nigdy nie interesowała mnie polska muzyka , nawet w latach 80 tych

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » środa 17 gru 2008, 08:29

...No właśnie, i co na to entuzjaści wirtualnych megainstrumentów? ...
Ano to na to,że powinni ci założyć kaganiec i dorobić budę w kształcie skrzypiec,żebyś miał się gdzie wyspać..
A do innych mam pytanko - Jak myślicie A.Skawiński zmienia częściej niewiasty,czy gitary?

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 17 gru 2008, 10:30

......
Koledzy!
I znów powstał temat rzeka. Po raz kolejny zostanie nierozstrzygniete kto ma racje a kto nie. Owocem tego bedzie dodatkowa porcja nienawiści do kolegi z forum który ma inne zdanie. A prawda jest taka że nie ważne kto co nagrał tylko po co i dla kogo. Mam kolegę który po przesłuchaniu koncertu Metalici z Orchiestrą Symfoniczną zaczął słuchać muzyki poważnej
Są różne sposoby na wykonanie Covera. I nie ważne na czym jest zrobiony. Osobiście nie jestem zwolennikiem Coverów. Dużo artystów robi Covery i nie koniecznie w formie dance. Dostosowywują je wyłącznie do słuchacza i tego co w danym gatunku jest na topie. Pewne utwory mają status kultowych i ponadczasowych. A cover jest po to by je odświerzyć lub jak dla innych zniszczyć. Pozostaje mi tylko życzyć wam koledzy sprzedaży tylu płyt co Kombi z jednym lub dwoma "i" na koncu.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » środa 17 gru 2008, 11:22

ja mam wrazenie ze teraz tylko cover y i co najgorsze ze ludziom tego własnie potrzeba

Awatar użytkownika
1521kuba

Post autor: 1521kuba » środa 17 gru 2008, 11:49

Ano to na to,że powinni ci założyć kaganiec i dorobić budę w kształcie skrzypiec,żebyś miał się gdzie wyspać..
Nie przesadzaj, nic tak nie ubarwia dyskusji, jak jeden p...nięty ortodoks
Skawińskiego widziałem w towarzystwie siedmiu gitar. Niewiast tam nie było
...moje drugie imię - oldschool...

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » środa 17 gru 2008, 22:12

A mi teraz po tym wątku szkoda naszego kolegi z forum którego tak obrzuciliście błotem .... Silver Bross ....

Rafałku wiesz, że ja Cię i tak bardzo lubię choć mieszkamy już tak daleko od siebie ;)

Panowie więcej wyrozumiałości - Buisness is buisness :)

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » środa 17 gru 2008, 22:40

...A mi teraz po tym wątku szkoda naszego kolegi z forum którego tak obrzuciliście błotem .... Silver Bross ....

Rafałku wiesz, że ja Cię i tak bardzo lubię choć mieszkamy już tak daleko od siebie ;)

Panowie więcej wyrozumiałości - Buisness is buisness :)...

Velu, o niezmierzone serce Twe...:)

Dobra i to ja sypnę skruchą:), chcę tylko napisać, że poruszając temat tego czy innego krążka, remiksu czy kawałka nie oceniamy przecież człowieka, a tylko i wyłącznie jego twórczość:), także "Srebrny Brosie" - Peace;)

A Kombi w densie i tak mi nie leży

Wesołej gwiazdki panowie
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » niedziela 21 gru 2008, 12:52

...A mi teraz po tym wątku szkoda naszego kolegi z forum którego tak obrzuciliście błotem .... Silver Bross ....

Panowie więcej wyrozumiałości - Buisness is buisness :)...
Podpisuje sie pod tym.

Ja to tak sobie myślę, ze płyta jak płyta, może i nie leży bo nie wszyscy sie lubują w takich brzmieniach, ale bardziej to chyba niektórym Kolegom na forum, nie leży to ze jeden z nas wszedł na taki poziom i tu raczej jest pies pogrzebany.
Żal Wam dupsko ściska Panowie anty Silver Brosowcy. Oceniacie kogoś kto już ma na swym koncie jakieś osiągnięcia, a Wy..., czym możecie się pochwalić, pierdziawką diskopolową, choć i to tez trzeba wiedzieć jak dobrze zrobić, bo w każdej muzie trzeba "czuć bluesa". Nie możecie przeżyć ze Rafałowi udało się przeskoczyć barierę, a Wam pozostaje tylko pomarzyć, ponarzekać i oczerniać. Skoro tak nie leży komuś to brzmienie tych dennych ledów z Nexusa, to przecież nie ma problemu..., zrób coś chłopie na tym co uważasz za wypas i jak usłyszę i zobaczę te Twoje dokonanie na VIVA to będzie znaczyło ze miałeś racje - teraz z daleka czuć smród ludzkiej zawiści i chyba nieudolności, bo nikt inny by nie wypisywał takich bzdur. Sracie się ze sami macie gówniane osiągnięcia i nie możecie tego przeżyć. Dajecie do porównania zachodnich producentów, a sami małpujecie ich stylistykę, bo po takich wypowiedziach nie trudno się tego domyśleć. Eh, szkoda słów. Polak to jednak potrafi, lub właśnie nic nie potrafi - no..., pomijając głupie gadki, niesłyszącego "krytyka".

PS: Sorry za słowa użyte w tekście, bo choć na ogol stronie od takich słów, to tu nie dało się inaczej tego określić.

ODPOWIEDZ