zasada działania krosownicy
Witam
Czy mógłby mi ktoś jaśniej wytłumaczyć zasade działania krosownicy? pozdr
Czy mógłby mi ktoś jaśniej wytłumaczyć zasade działania krosownicy? pozdr
Re: zasada działania krosownicy
wyobraz sobie gracik z dwoma rzedami gniazd np:
http://www.behringer.com/PX3000/index.cfm?lang=ENG
oczywiscie to przyklad bo sa rozne krosownice
teraz wpinasz swoje graty - gorne wejscia to wyjscia z twoich gratow
dolne to ich wejscia
za pomoca krotkich kabelkow laczysz wyjscia z wejsciami wedlug upodobania
a to co z czym polaczysz zalezy od twoich potrzeb i widzi mi sie
to jak polaczysz to wszystko zalezy tylko od ciebie wiec moj opis to przyklad
dolne to ich wejscia
to jak polaczysz to wszystko zalezy tylko od ciebie wiec moj opis to przyklad
...wyobraz sobie gracik z dwoma rzedami gniazd np:
dolne to ich wejscia
to jak polaczysz to wszystko zalezy tylko od ciebie wiec moj opis to przyklad...
A ja moze sie podepne pod temat .Szukam czegos gdzie podlacze np.kaseciak, CD ,MD i jednym wyjsciem to do karty muzycznej lub miksera( wyjscie stereo )
Czy jest takie urzadzenie?
dolne to ich wejscia
to jak polaczysz to wszystko zalezy tylko od ciebie wiec moj opis to przyklad...
A ja moze sie podepne pod temat .Szukam czegos gdzie podlacze np.kaseciak, CD ,MD i jednym wyjsciem to do karty muzycznej lub miksera( wyjscie stereo )
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
...
Tak i je wymieniles... nazywa sie mikser
...

...A ja moze sie podepne pod temat .Szukam czegos gdzie podlacze np.kaseciak, CD ,MD i jednym wyjsciem to do karty muzycznej lub miksera( wyjscie stereo )
...
...
wiem ze mikser , ale szukam czegos w racku mniejszego i bez korekcji tylko wloty i i jeden wylot stereo
...

wiem ze mikser , ale szukam czegos w racku mniejszego i bez korekcji tylko wloty i i jeden wylot stereo
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
Moze dodam ze te urzadzenia czyli mag. kaset. CD,MD mam w cases i nie chce mi sie na plenerach podlanczac wszystkiego osobno do miksera , czesto i gesto jest tak ze jak wystepuja dzieciaki to panie prowadzace przychodza z podkladami na roznych nosnikach no i zaczyna sie jazda , jeden podklad na magnetofonie ,drugi na cd, dla tego pytam o cos co ulatwi prace , cos w wysokosci 1U do racka bez korekcji tylko 6-8 wejsc mono i wyjscie stereo .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...Moze dodam ze te urzadzenia czyli mag. kaset. CD,MD mam w cases i nie chce mi sie na plenerach podlanczac wszystkiego osobno do miksera , czesto i gesto jest tak ze jak wystepuja dzieciaki to panie prowadzace przychodza z podkladami na roznych nosnikach no i zaczyna sie jazda , jeden podklad na magnetofonie ,drugi na cd, dla tego pytam o cos co ulatwi prace , cos w wysokosci 1U do racka bez korekcji tylko 6-8 wejsc mono i wyjscie stereo .
Pozdrawiam...
moze cos takiego ?
Pozdrawiam...
moze cos takiego ?
...Moze dodam ze te urzadzenia czyli mag. kaset. CD,MD mam w cases i nie chce mi sie na plenerach podlanczac wszystkiego osobno do miksera , czesto i gesto jest tak ze jak wystepuja dzieciaki to panie prowadzace przychodza z podkladami na roznych nosnikach no i zaczyna sie jazda , jeden podklad na magnetofonie ,drugi na cd, dla tego pytam o cos co ulatwi prace , cos w wysokosci 1U do racka bez korekcji tylko 6-8 wejsc mono i wyjscie stereo .
Pozdrawiam...
Mikser behringera rx1602 powinien spełnić Twoje oczekiwania.
Pozdrawiam...
Mikser behringera rx1602 powinien spełnić Twoje oczekiwania.
......Moze dodam ze te urzadzenia czyli mag. kaset. CD,MD mam w cases i nie chce mi sie na plenerach podlanczac wszystkiego osobno do miksera , czesto i gesto jest tak ze jak wystepuja dzieciaki to panie prowadzace przychodza z podkladami na roznych nosnikach no i zaczyna sie jazda , jeden podklad na magnetofonie ,drugi na cd, dla tego pytam o cos co ulatwi prace , cos w wysokosci 1U do racka bez korekcji tylko 6-8 wejsc mono i wyjscie stereo .
Pozdrawiam...
moze cos takiego ?...
Dzieki wlasnie o takie urzadzenie chodzilo nie znalem nazwy tego dzieki wielkie
Pozdrawiam...
moze cos takiego ?...
Dzieki wlasnie o takie urzadzenie chodzilo nie znalem nazwy tego dzieki wielkie
Witam dobrze się składa ze jest taki temat, w temacie technicznym jestem totalnie początkującym chciał bym prosić o rade mam 2 zestawy głośników czyli mam 2 rożne wzmacniacze jeden 2X100W i 2X50W i chciał bym je podpiąć bez żadnych strat pod dj mixer który ma 1 wyjście master, ale czasem mam do dyspozycji sampler czy gitarkę + efektem gitarowy, i bongo z mikrofonem pojemnościowym + przed wzmacniacz lub mały mixer z Pantomem , mam takie pytanie czy da rade podpiąć te wszystkie urządzenia pod krosownice czy lepiej wszytko pod mniejszy mixer a potem z mixera na jakaś mała krosownice rozbijająca sygnał na te 2 wzmacniacze.
Jak mówiłem jestem początkującym i potrzebuje pomocy z góry dziękuje za pomoc
Jak mówiłem jestem początkującym i potrzebuje pomocy z góry dziękuje za pomoc