Gimnastycy(Mellkart Ball)byli wspaniali,zapierający - lecz właściwie powinniby wygrać program pt- "Mam warsztat"...
Mam mieszane uczucia co do Klaudi Kulawik(2miejsce),bo jej maniera groteskowego vibrato,kojarzyła mi się ze wsparciem z zaświatów,tudżiesz mocne horrorowe kino japońskiego reżysera,ale talentu odmówić jej nie mogę.Audiofilsi - płytę biorę w ciemno.Snake - wielki gość i artysta pełną gębą i duszą - utalentowany zdecydowanie,bo za całą oprawę swojego show odpowiada sam(nie to co zwycięzcy)..No i Paulina Lenda - być może powinna wygrać - zresztą interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat - jak teraz pokierowalibyście tą dziewczyną mając do dyspozycji odpowiednie środki i możliwości,bo chyba nie ulega wątpliwości,że dawno takiego boomu potencjału wokalnego i barwy na polskiej scenie nie było..
...
Warsztat warsztatem, ale to co kolesie wyprawiają (Mellkart Ball) zasługuje szacunek. Wybrali sobie drogę w której talent nazywany jest "predyspozycjami". Druga sprawa, że trzeba mieć też talent do ciężkiej harówki jakiej wymagają te ich wygibasy. Generalnie, bardzo się cieszę, że wokaliści nie wygrali - i tak część z nich zaistnieje (pewnie w kiepskim repertuarze niestety). Szkoda mi tych dzieciaków (klaudia, Ziemowit), bo jedynym dzieckiem w Polsce, które było znane w dzieciństwie i zaistniało szerzej w życiu dorosłym to była Natalia Kukulska ("Mój dziadek dał mi psa..."

)
Było trochę tych dzieciaków, które świetnie się zapowiadały i jest cisza.