Słuchawki
ja używam AKG K271,na scenie,przy miksach,realizaując koncerty,są to bezkompromisowe słuchawki bardzo wierne w całym paśmie,nie podbarwiają dołu jak bayerdynamic,i są niezniszczalne,natomiast jeśli chodzi tylko o zastosowanie jako słuchawki dla wokalisty podczas nagrania,to może tanie kopie bayerdynamicow,sluchawki o nazwie superlux,konstrukcja taka sama zamknieta,brzmienie nie powala,ale tlumenie bardzo dobre a cena lekko ponad 100zl
Re: Słuchawki
...ja używam AKG K271,na scenie,przy miksach,realizaując koncerty,są to bezkompromisowe słuchawki bardzo wierne w całym paśmie,
Mam calkowicie odmienne zdanie. Nie znosze tych sluchawek ze wzgledu na przeklamania.
Mam calkowicie odmienne zdanie. Nie znosze tych sluchawek ze wzgledu na przeklamania.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Jak zalozysz HD200 na dluzej niz pol godziny i ucisk Ci lba nie rozsadzi to se kupuj......
HD sa bardzo sztywne jako nowe. Po tygodniu intensywnego uzywania robia sie miekkie.
HD sa bardzo sztywne jako nowe. Po tygodniu intensywnego uzywania robia sie miekkie.
- kotononami
nie wiem czy administrator tego forum ma jakis problem czy co ale non stop sa kasowane moje posty.
chce kupic sluchawki tak w okolicach 200zl zeby sie zmiescic.i myslalem nad behringerami hps-5000 albo SM-MJ-5 od Pioneera.CZY KTOS WOGOLE MOGLBY COKOLWIEK POWIEDZIEC O TYCH SLUCHAWKACH CZY KTOS MIAL OKAZJE JE WYPROBOWAC ALBO CZY KTOS ZNA W TYM PRZEDZIALE CENOWYM JAKIS LEPSZY MODEL ???????????????????????????????????????????
chce kupic sluchawki tak w okolicach 200zl zeby sie zmiescic.i myslalem nad behringerami hps-5000 albo SM-MJ-5 od Pioneera.CZY KTOS WOGOLE MOGLBY COKOLWIEK POWIEDZIEC O TYCH SLUCHAWKACH CZY KTOS MIAL OKAZJE JE WYPROBOWAC ALBO CZY KTOS ZNA W TYM PRZEDZIALE CENOWYM JAKIS LEPSZY MODEL ???????????????????????????????????????????
...nie wiem czy administrator tego forum ma jakis problem czy co ale non stop sa kasowane moje posty.
chce kupic sluchawki tak w okolicach 200zl zeby sie zmiescic.i myslalem nad behringerami hps-5000 albo SM-MJ-5 od Pioneera.CZY KTOS WOGOLE MOGLBY COKOLWIEK POWIEDZIEC O TYCH SLUCHAWKACH CZY KTOS MIAL OKAZJE JE WYPROBOWAC ALBO CZY KTOS ZNA W TYM PRZEDZIALE CENOWYM JAKIS LEPSZY MODEL ?????????????????????????????????????...
Moze kasuje dlatego, ze w tym poscie juz dawno jest zawarta odpowiedz na Twoje pytanie.
Wez przeczytaj jeszcze raz a zobaczysz jakie sluchawki sa polecane.
chce kupic sluchawki tak w okolicach 200zl zeby sie zmiescic.i myslalem nad behringerami hps-5000 albo SM-MJ-5 od Pioneera.CZY KTOS WOGOLE MOGLBY COKOLWIEK POWIEDZIEC O TYCH SLUCHAWKACH CZY KTOS MIAL OKAZJE JE WYPROBOWAC ALBO CZY KTOS ZNA W TYM PRZEDZIALE CENOWYM JAKIS LEPSZY MODEL ?????????????????????????????????????...
Moze kasuje dlatego, ze w tym poscie juz dawno jest zawarta odpowiedz na Twoje pytanie.
Wez przeczytaj jeszcze raz a zobaczysz jakie sluchawki sa polecane.
- kotononami
Wez przeczytaj jeszcze raz a zobaczysz jakie sluchawki sa polecane....
dobra dobra kolego, chyba Ty nie czytales...te wszystkie modele sluchawek ktore sa tu podane sa duzo drozsze niz 200 zl czyli nie ma odpowiedzi na moje pytanie.no chyba ze k77.dlatego pytam czy ktos zna jeszcze cos innego w okolicach tej kwoty ktora podalem.ewentualnie moze ktos wypowiedzial by sie szerzej na temat przykladowych modeli ktore wymienilem wczesniej?????????????to Ty nie czytasz co ja pisze...pozdro dla Ciebie
Wez przeczytaj jeszcze raz a zobaczysz jakie sluchawki sa polecane....
dobra dobra kolego, chyba Ty nie czytales...te wszystkie modele sluchawek ktore sa tu podane sa duzo drozsze niz 200 zl czyli nie ma odpowiedzi na moje pytanie.no chyba ze k77.dlatego pytam czy ktos zna jeszcze cos innego w okolicach tej kwoty ktora podalem.ewentualnie moze ktos wypowiedzial by sie szerzej na temat przykladowych modeli ktore wymienilem wczesniej?????????????to Ty nie czytasz co ja pisze...pozdro dla Ciebie
Tak na MARGINESIE to przydałby się test słuchawek w kilku zakresach cenowych na łamach eis.

...Tak na przyszlosc. Moze komus sie przyda.
porownanie modeli sluchawek ...
ciezko mi uwierzyc, ze ch-ka prznoszenia TAKICH słuchawek moze byc az tak pokrzywiona; gdzie róznice przenoszonych roznych czestotliwosci moga sięgac az kilkanaście dB
porownanie modeli sluchawek ...

Bo tez to jest robione celowo dla sluchawek, ktore musza skorygowac nierownomiernosci ch-ki wynikajace z blikiego przylozenia zrodla dzwieku do ucha. Ponadto szybkie porownanie znanych mi i uzywanych prawie codziennie modeli sluchawek wskazuje na to, ze wykresy sa bledne, szczegolnie w dole pasma. I to mocno bledne.
U siebie mam takie: Sennheiser hd201, hd202, AKG K240, K512, k514 z tych wszytskich najlepeij mi sie spiewa na hd202 i k512 z przewagą na k512 ale tylko dlatego ze są wygodniejsze. Z kolei moja wokalistka z tych wszystkich wybiera zawsze hd201, na inne nawet nie chce patrzec :) wiec najlepiej isc sobie np do media marktu, zobaczyc jak leżą na łebie i jak izolują...
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...