Alesis ION czy Roland SH-201

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AdamZ
Re: Alesis ION czy Roland SH-201

Post autor: AdamZ » niedziela 30 lis 2008, 01:02

...Z obojga klawiszami miałem do czynienia- z oboma w sklepach
Od ION-a się nie mogłem oderwać (kumpel mnie wytargał siłą ze sklepu, bo zajęcia się zaczynały), a przy SH201... Posiedziałem, poplumkałem, nic wielkiego. Więcej zabawy mam z Vanguardem ;]

Uhu, jak AdamZ zaraz zobaczy mój post na ten temat to mi tył podsmaży ;)
Pamiętajcie jedno- SH101 to nie SH201- ten, kto widzi w tym jakąś analogię, to się srogo przeliczy (i tak wszyscy to wiedzą)...

AdamZ czuwa ...

Ja też wybrałbym IONa , ale pytanie główne dotyczyło określonego typu brzmień i gatunku a na SH uzyska się to szybciej za to na ION-ie część z nich to wyższa szkoła jazdy w programowaniu i nawet to nie pomoże

Co do analogii między SH 101, SH 201 to sprawa wygląda podobnie jak z Rolandami Juno-D , Juno-G ... które oprócz wyglądu przypominającego Juno 6/60/106 niewiele mają z nimi wspólnego.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » niedziela 30 lis 2008, 07:18

Bla Bla Bal

Z wami to jest takie gadanie, nie odpiszecie komuś kto pyta się o coś normalnie, no tak nie ma tu dużej porcji ideologi i nic nie mających z rzeczywistością mrzonek o tym co jest lepsze.

Większość tego typu porównań (na forum EIS) opiera się na zasadzie:

-eeee wiesz ten syntezator nie jest fajny bo ja go miałem ale sprzedałem ewentualnie nie mam kasy żeby go kupić to jadę na niego żeby inni też go nie mieli (hehe)

-Historie z Krajny bajek i legend czyli "Co kolega powiedział"

Instrument to jest kwestia indywidualna i wypisywanie takich pierdół na forum że coś jest lepsze bo jest o te 4 Kg cięższe albo lepiej wygląda zostawiłbym komuś innemu (na pewno nie na forum gdzie liczy się rzetelna wiedza)
[addsig]

mh

Post autor: mh » poniedziałek 01 gru 2008, 00:39

W tym Ci AdamZ przyznam rację. W 201 brzmienie się zrobi w trymiga, za to w ION-ie się wykręci n razy tyle co w 201 i jeszcze więcej.

Więc pozostaje mi polecić ION i tylko ION
Psychomaniak

ODPOWIEDZ