Słuchawki
i czemu upierasz sie ze musza to byc sluchawki za 500 zl?! a jezeli jeszcze slysze slowa "domowe studio" i ze moja sluzyc tylko przy nagrywaniu wokalu to tym bardziej budżetowy sprzet czyli wlasnie te AKG ktore wczesniej podalem...
www.klub.agaton.pl
Re: Słuchawki
......OK.Dzięki....
To nie są słuchawki do studia.
...
a myszka i klawiatura którą posiada realizator w przeciętnym studiu nagrań też nie jest skierowana do użytkowania w studio?
Zgadzam się z maslak_s. W domowym studio k77 są wystarczające. No chyba, że każdy z twoich pojedynczych "części" (sprzęt, instrument) jest kilka/kilkanaście razy droższe od podanej przez Ciebie sumy.
Jeśli się upierasz na słuchawki za 500 zł.. to AKG K271.
Zadzwoń do któregoś ze sklepów muzycznych i negocjuj cenę.
Pozdrawiam.
To nie są słuchawki do studia.
...
a myszka i klawiatura którą posiada realizator w przeciętnym studiu nagrań też nie jest skierowana do użytkowania w studio?
Zgadzam się z maslak_s. W domowym studio k77 są wystarczające. No chyba, że każdy z twoich pojedynczych "części" (sprzęt, instrument) jest kilka/kilkanaście razy droższe od podanej przez Ciebie sumy.
Jeśli się upierasz na słuchawki za 500 zł.. to AKG K271.
Zadzwoń do któregoś ze sklepów muzycznych i negocjuj cenę.
Pozdrawiam.
-
Przepraszam ,że ja znów o tych słuchawkach Sennheiser Hd 200---ale sprawdzałem pasmo przenoszenia modeli które mi polecacie i przy HD 200 ,lepiej wypadły tylko AKG K 271 które mają 16-28 hz, a HD 200 mają 12-22hz.Różnica w cenie między tymi modelami jest ponad 300 zł.Więc znów mam problem---hehehheeh.Pozdrawiam.
moja rada - posiadacz 3 par sluchawek (w tym Senheiser 3600 - nie pamietam, zgubilem w taksowce - bez zalu - a niby wysoki model - jazgoltliwe) - na sluchawkach lepiej nie oszczedzac
ja akurat mam Ultrasone - przekraczaj Twoj budzet, ale to nie jest tak jak koledzy mowia - niewiadomo kiedy kupisz dobry odsluch - ja mam ADAM A7 i czasem moje sluchawki sprowadzaja mnie na ziemie w kwestii basu.
Wokalsitki je kochaja i niemi kompensuje brak kompresora (tym ktore lubia) w torze.
Zabeiram je ze soba na nagrania do studiów - bo jako basista piotrzebuje bass a nie drut w sluchawkach :)
kalwiayruy czy myszki - na tym mozna oszczedzac, nawet na kompie - ale reszta - lepiej nie :)
ja akurat mam Ultrasone - przekraczaj Twoj budzet, ale to nie jest tak jak koledzy mowia - niewiadomo kiedy kupisz dobry odsluch - ja mam ADAM A7 i czasem moje sluchawki sprowadzaja mnie na ziemie w kwestii basu.
Wokalsitki je kochaja i niemi kompensuje brak kompresora (tym ktore lubia) w torze.
Zabeiram je ze soba na nagrania do studiów - bo jako basista piotrzebuje bass a nie drut w sluchawkach :)
kalwiayruy czy myszki - na tym mozna oszczedzac, nawet na kompie - ale reszta - lepiej nie :)
...Przepraszam ,że ja znów o tych słuchawkach Sennheiser Hd 200---ale sprawdzałem pasmo przenoszenia modeli które mi polecacie i przy HD 200 ,lepiej wypadły tylko AKG K 271 które mają 16-28 hz, a HD 200 mają 12-22hz.
jak znajde Ci sluchawki za 50zl ktore beda mialy pasmo przenoszenia od 8hz do 30khz to je kupisz, bo maja najlepsze parametry?
jak znajde Ci sluchawki za 50zl ktore beda mialy pasmo przenoszenia od 8hz do 30khz to je kupisz, bo maja najlepsze parametry?
......Przepraszam ,że ja znów o tych słuchawkach Sennheiser Hd 200---ale sprawdzałem pasmo przenoszenia modeli które mi polecacie i przy HD 200 ,lepiej wypadły tylko AKG K 271 które mają 16-28 hz, a HD 200 mają 12-22hz.
przecież mówią Tobie co brać... masz kasę kup 770pro, nie masz kupi K77, mam k55 i jak na moje potrzeby są gites - nie ma za wiele przesłuchów przy nagrywaniu
pozdrawiam
przecież mówią Tobie co brać... masz kasę kup 770pro, nie masz kupi K77, mam k55 i jak na moje potrzeby są gites - nie ma za wiele przesłuchów przy nagrywaniu
pozdrawiam
ja tez kupilem k77 i jestem bardziej niz zadowolony - za tak niewiele bardzo fajne alternatywne zrodlo dzwieku..
wydaje mi sie nawet nawet, ze maja bardzo podobny obraz dzwieku co moje alesiski (jesli oczywiscie mozna tak powiedziec o sluchawkach)
[addsig]
wydaje mi sie nawet nawet, ze maja bardzo podobny obraz dzwieku co moje alesiski (jesli oczywiscie mozna tak powiedziec o sluchawkach)
[addsig]
the Sun Personality
...Przepraszam ,że ja znów o tych słuchawkach Sennheiser Hd 200---ale sprawdzałem pasmo przenoszenia modeli które mi polecacie i przy HD 200 ,lepiej wypadły tylko AKG K 271 które mają 16-28 hz, a HD 200 mają 12-22hz.Różnica w cenie między tymi modelami jest ponad 300 zł.Więc znów mam problem---hehehheeh.Pozdrawiam....
Tak jak wyzej ktos napisal jest to akurat parametr, ktory nie ma wiekszego znaczenia, a podoawany jest tylko w celach orientacyjnych.Nie ma to wplywu na jakosc, klarownosc i liniowosc brzmienia.
Czy kolega wogole wie jakie pasmo jest w stanie uslyszec czlowiek?
Tez polecam AKG, o ktorych mowa wyzej.
Jak zalozysz HD200 na dluzej niz pol godziny i ucisk Ci lba nie rozsadzi to se kupuj...
Tak jak wyzej ktos napisal jest to akurat parametr, ktory nie ma wiekszego znaczenia, a podoawany jest tylko w celach orientacyjnych.Nie ma to wplywu na jakosc, klarownosc i liniowosc brzmienia.
Czy kolega wogole wie jakie pasmo jest w stanie uslyszec czlowiek?
Tez polecam AKG, o ktorych mowa wyzej.
Jak zalozysz HD200 na dluzej niz pol godziny i ucisk Ci lba nie rozsadzi to se kupuj...
- kotononami