Jakiego DAW-a używacie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Colo
Re: Jakiego DAW-a używacie?

Post autor: Colo » piątek 28 lis 2008, 18:08

......
No a moze tak nie jest? Porownajcie brzmienie Cubase i Sonara to uslyszycie ze inaczej brzmią....

Uwaga! Jesteś w ukrytej kamerze.

...
Nie ma jak obrucic w żart. Nie mów, wierzyles w to co piszesz ...
Nie mam 30 lat by wierzyc w takie cuda. Wkretka nigdy nie jest zla.

Ja w Sonarze jak mi cos nie gra w miksie, to zmieniam kolory na inne i dobieram je tak, zeby miks zagrał tłusto. Najliepiej grają miksy kiedy Sonar jest w ciemnych kolorach, ale jesli chce zrobic cos delikaniejszego, to musze zmienic na kolory w odcieniach pastelowych, bo inaczej zbyt duzo góry słychać na blaszkach. Znowu jesli chodzi o muze clasyczna, to sprawdzalem ostatnio i zmiana kolorow w samym Sonarze nic nie wnosido poprawy brzmienia Sonara..., musze jeszcze zmienic wyglą i kolory Total Mixa w RME, oraz zmienic theme XP na srebrny, bo inaczej nie da sie nic zmiksowac. Wszystko jakies takie dziwne, jak by gralo nie pod XP tylko po Windows Millenium. AAAAA i bym zapomnial, nie zapinajcie wtyczek Waves na zielonym theme XP, bo strasznie konturowo robia dźwięk.

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » piątek 28 lis 2008, 18:15

A teraz powazniej heh.
Moze i sa jakies roznice w brzmieniu roznych DAW, lecz ja wierze w to co widze i slysze. Jesli nie slysze tego, to dla mnie jest to rownoznaczne z tym, ze roznicy nie ma.

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » piątek 28 lis 2008, 18:18

A z kolorami to sprawdzie sami. Mowie Wam ze to zdaje egzamin, powaga - to nie sa zarty. A swoja droga, to ciekawe jaki wplyw na dzwiek ma zamiana kolorow w Cubase. Czy moze ktos to sprawdzic i opisac?

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 28 lis 2008, 20:12

...A z kolorami to sprawdzie sami. Mowie Wam ze to zdaje egzamin, powaga - to nie sa zarty. A swoja droga, to ciekawe jaki wplyw na dzwiek ma zamiana kolorow w Cubase. Czy moze ktos to sprawdzic i opisac?...

A co jak pracuję na czarno-białym monitorze ? Powinienem się tym przejmować i kupić kolorowy ?
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » piątek 28 lis 2008, 21:17

O rzesz cholercia .. przecież to ! .... - Pozdrawiamy AdamaZ. !

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 28 lis 2008, 22:17

...O rzesz cholercia .. przecież to ! .... - Pozdrawiamy AdamaZ. ! ...
CHyba ci sie pomyliło z AdamF
Ale rowniez pozdrawiam

Awatar użytkownika
Colo

Post autor: Colo » piątek 28 lis 2008, 22:43

......A z kolorami to sprawdzie sami. Mowie Wam ze to zdaje egzamin, powaga - to nie sa zarty. A swoja droga, to ciekawe jaki wplyw na dzwiek ma zamiana kolorow w Cubase. Czy moze ktos to sprawdzic i opisac?...

A co jak pracuję na czarno-białym monitorze ? Powinienem się tym przejmować i kupić kolorowy ? ...
Hymm, mysle ze wystarczy jak pomalujesz go sobie, lub okleisz. zmiana brzmienia murowana

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 28 lis 2008, 23:24

Hymm, mysle ze wystarczy jak pomalujesz go sobie, lub okleisz. zmiana brzmienia murowana ...

Więc jutro pomykam po farby i zrobie sobie tęcze
a może stykną różowe okulary ? Mam kilka sztuk na gorsze czasy ...

Pozdrawiam Panowie ... pozdrawiam
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » piątek 28 lis 2008, 23:25

......O rzesz cholercia .. przecież to ! .... - Pozdrawiamy AdamaZ. ! ...
CHyba ci sie pomyliło z AdamF
Ale rowniez pozdrawiam...
O faktycznie troszkę mnie naprowadziłeś - to był zdecydowanie Axel F..

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » sobota 29 lis 2008, 12:25

No a moze tak nie jest? Porownajcie brzmienie Cubase i Sonara to uslyszycie ze inaczej brzmią....
No rzeczywiscie porownujac czysty DAW to różnic rzeczywiscie nie ma... ale gdyby uwzgledniać wbudowane lub dodawane w zestawie wtyczki i instrumenty wirtualne, mozna by juz dosc powaznie podyskutować...

Ale czy jest sens?? dla mnie jedynym sensownym rozwiazaniem jest zainstalowanie nakładki na winXP z wygladem Visty... po przeciez kazdy wie ze tylko na tym systemie mozna uzyskac profesjonalne brzmienie...

ODPOWIEDZ