RME - problem z instalacją na nowym komputerze
Nic nie pomaga. mógłby mi ktoś wysłać obraz oryginalnego cd z driverami?
Re: RME - problem z instalacją na nowym komputerze
Mam przykre doświadczenie, że po zainstalowaniu systemu i wszystkich uaktualnień z SP3 włącznie komputer bez żadnej przyczyny zaczął się restartować.
Takie zjawisko jest potwierdzone przez Microsoft, jesli chodzi o platformy z AMD
Takie zjawisko jest potwierdzone przez Microsoft, jesli chodzi o platformy z AMD
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Mam Intela . Nic nie pomaga. sprzet się ewidentnie gryzie ze zintegrowana karta. Po południu spróbuję ze starą poczciwoą e-mu 1212m .Jestem na tyle "rozwalony", że jeżeli przy e-mu nie bedzie problemów to kończe na zawsze moje zmagania z RME.
...Mam przykre doświadczenie, że po zainstalowaniu systemu i wszystkich uaktualnień z SP3 włącznie komputer bez żadnej przyczyny zaczął się restartować.
Takie zjawisko jest potwierdzone przez Microsoft, jesli chodzi o platformy z AMD...
Mam INTELA i wszystko działa
. Z tym, że SP3 instalowałem po zainstalowaniu całego HARDWARE.
Pozdrawiam
Piotr
Takie zjawisko jest potwierdzone przez Microsoft, jesli chodzi o platformy z AMD...
Mam INTELA i wszystko działa

Pozdrawiam
Piotr
...nic nie doinstalowywałem -taki już kupiłem - tzn winxp pro sp3.Mam jescze tylko jedną koncepcję aby to zaczeło działac.zaraz spróbuję na chyba już ostatni sposób zakombinowac.jak się nie uda to po różnych przykrych doświdczeniach z rme pójdzie na sprzedaż ....
Czy ja dobrze zrozumiałem? Kupiłeś kompa z zinstalowanym juz systemem? Jeżeli tak to może właśnie to jest przyczyną
. Wszystkie komputery jakie w życiu miałem w ten właśnie sposób kupione z WIN-em preinstalowanym nadawały się tylko do ponownej instalacji.
Pracuję z moim RME (wtedy pod logo STEINBERG/NUENDO) od 2001r i na żadnym sprzęcie nie miałem z nim problemów.
Pozdrawiam
Piotr
Czy ja dobrze zrozumiałem? Kupiłeś kompa z zinstalowanym juz systemem? Jeżeli tak to może właśnie to jest przyczyną

Pracuję z moim RME (wtedy pod logo STEINBERG/NUENDO) od 2001r i na żadnym sprzęcie nie miałem z nim problemów.
Pozdrawiam
Piotr
Tox - wyłącz w menadżerze zintegrowaną kartę i nagraj na pendrive nowe stery ze strony producenta i spróbuj z pena w usb.Ja mam orginalną płytę i są tam stery do większości kart rme.Niczym się nie różnią od tych z netu.Też nie pociągneło mi sterowników z płyty.Zresztą żadna rewelacja ta rme i częściej mi wysypuje się Asio z Rme niż z waveterminala L. 2tyś wyrypałem nie wiadomo po co..
A masz najnowszy firmware we flash-u karty RME?
Akurat w RME bywa tak że nowe stery wymagają nowego firmware na karcie.
Ostatnie poprawki firmware do HDSP 9632 pokazały się u RME nie tak dawno bo 11 listopada
RME DOWNLOAD
[addsig]
Akurat w RME bywa tak że nowe stery wymagają nowego firmware na karcie.
Ostatnie poprawki firmware do HDSP 9632 pokazały się u RME nie tak dawno bo 11 listopada
RME DOWNLOAD
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Sprawa rozjaśniła się u mnie o tyle, iż wiem, że to jest konflikt hardwarowy w ogóle i nie dotyczy tylko rme , gdyż przy e-mu było to samo!.
Fakt komp przyszedł z zainstalowanym xp ale System został postawiony na nowo/zresztą juz z 3 raz/.
Próbowałem już prawie wszystko i nic nie pomogło.Ostatnią koncepcją jaką mi nasunęliście jest zainstalowanie starszej wersji z sp2.
Fakt komp przyszedł z zainstalowanym xp ale System został postawiony na nowo/zresztą juz z 3 raz/.
Próbowałem już prawie wszystko i nic nie pomogło.Ostatnią koncepcją jaką mi nasunęliście jest zainstalowanie starszej wersji z sp2.
Zainstalowałem sp2 i jest to samo tzn system widzi rme tylko jak w biosie jest właczona karta zintegrowana a drugąkartę ati widzi cały czas bez względu na to czy opcja zintegrowanej audio jest czy nie jest wyłączona w biosie. co najdziwniejsze oprogramowanie ati mam też przy karcie graficznej i praktycznie sterowniki audio ładują się włąsnie przy instalacji sterów vga.
...Zainstalowałem sp2 i jest to samo tzn system widzi rme tylko jak w biosie jest właczona karta zintegrowana a drugąkartę ati widzi cały czas bez względu na to czy opcja zintegrowanej audio jest czy nie jest wyłączona w biosie. co najdziwniejsze oprogramowanie ati mam też przy karcie graficznej i praktycznie sterowniki audio ładują się włąsnie przy instalacji sterów vga....
Zmień slot PCI... tam może być problem.
Moje RME nie wspódzieliła zasobów z kartą graficzną ATI.
Pozdrawiam
Piotr
Zmień slot PCI... tam może być problem.
Moje RME nie wspódzieliła zasobów z kartą graficzną ATI.
Pozdrawiam
Piotr