Jakiego DAW-a używacie?
teer ale to wewnetrzne pliki projektowe wiec w czym problem?ja do nich nawet nie zagladalem a przy okazji czy nie ma opcji w ustawieniach by zamiast zapisywac w jednym duzym pliku to kazdy take idzie do oddzielnego?chyba cos takiego bylo......
co do suwaków to w DAw nie ich wielkosc jest wazna tylko z jaka dokladnoscia da sie przesuwac suwaki rolka myszy - a w sonarze mozna szybko oraz dokladnie :)
przeciez nikt normalny nie suwa mycha suwaków bo czasem pochlastac sie idzie
co do suwaków to w DAw nie ich wielkosc jest wazna tylko z jaka dokladnoscia da sie przesuwac suwaki rolka myszy - a w sonarze mozna szybko oraz dokladnie :)
przeciez nikt normalny nie suwa mycha suwaków bo czasem pochlastac sie idzie
Re: Jakiego DAW-a używacie?
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 04:28 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
...teer ale to wewnetrzne pliki projektowe wiec w czym problem?ja do nich nawet nie zagladalem a przy okazji czy nie ma opcji w ustawieniach by zamiast zapisywac w jednym duzym pliku to kazdy take idzie do oddzielnego?chyba cos takiego bylo......
przeciez nikt normalny nie suwa mycha suwaków bo czasem pochlastac sie idzie...
W fl studio możesz przytrzymać bodajże ctrl i jak suniesz mychą to idzie pojedynczo. Coś al'a precision mode.
przeciez nikt normalny nie suwa mycha suwaków bo czasem pochlastac sie idzie...
W fl studio możesz przytrzymać bodajże ctrl i jak suniesz mychą to idzie pojedynczo. Coś al'a precision mode.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
- Tasiorowski
holender, znowu moderator usunął mój wpis tutaj, zablokował mój wątek, co tutaj się dzieje na forum ?? Niedługo będą stąd wykopyweać za jakieś niepochlebne opinie o jakimś sprzęcie albo muzyku\\zespole ? W moim wątku do tej pory nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie a już mi zablokowali wątek, że już nic nie można napisać. WTFIGO ?
[addsig]

[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
...A TUTAJ znajdziecie kilka przydatnych rzeczy (w tym opis problematycznej kwestii buforowania), dotyczących Samplitude 9 SE z "EiS", która jest wcale niczego sobie programem...
Piotrze, to teraz wytłumacz mi proszę - jako zawodowy filozof - czemu tacy jak TY na kamieniach się nie rodzą!
[addsig]
Piotrze, to teraz wytłumacz mi proszę - jako zawodowy filozof - czemu tacy jak TY na kamieniach się nie rodzą!

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Jak juz ktos wspomnial wczesniej, nie ma zbytniej roznicy w dzisiejszych DAW. Bardziej sprawa tyczy sie komu jaki lepiej pasuje. Ja osobiscie mialem okazje pracy (testów) na Cubase, Pro Tools, Samplitude, FL Studio i Sonar, na ktorym do dzis pracuje.
Co do tematu, to na dzien dzisiejszy SONAR 8 PE
Co do tematu, to na dzien dzisiejszy SONAR 8 PE

- Łukasz1985
jak wam nie żal tyle kasy na te C4S..
Ja, żeby też było precyzyjnie:
Najpierw był Cubase LE3, teraz Cubase Essential 4.

Ja, żeby też było precyzyjnie:
Najpierw był Cubase LE3, teraz Cubase Essential 4.

[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
O ile nie rozwinie się wątek : CZYM różnią się w/w programy lub CO w jednych jest czego w INNYCH nie ma to JA też uważam, że opisane wyżej programy sekwencyjne mogą różnić sięJEDYNIE wyglądem, sposobem promocji i marketingu ( wszędobylski CUBASE i Pro Tools ). Zatem skłaniać się mogę do zdania przdmówcy, że z programami jak z kobietami :) jednemu pasuje taki a drugiemu inny. JAk z powiedzeniem, jeden lubi ogórki - drugi, ogrodnika córki.
Co do któregoś zdania z powyższych przedmówców o wyższości pluginów w Pro Tools nad pluginami Cubase, Sonara wcale się nie ZGODZĘ. Takie wtyki jak Vintage Channel w Sonarze czy wtyki Sonitusa a już osobne typu PSP czy WAVES lub chociażby TC NAtive MOIM zdaniem są takiej samej jakości jak te w Pro toolsie. Wszystko zależy od znajomości sztuki posługiwania siępluginami i żaden marketingowy zabieg nie zmieni mojego zdania co do jakości wtyczek vst. Jedynie to co wyróżnia wtyki Pro Tolosa od innych to to, że mogą one pracować JEDYNIE z wymienionym programem CO MOIM zdaniem, świadczy TYLKO o niezależności firmy Digidesign. Nic więcej ...
Co do któregoś zdania z powyższych przedmówców o wyższości pluginów w Pro Tools nad pluginami Cubase, Sonara wcale się nie ZGODZĘ. Takie wtyki jak Vintage Channel w Sonarze czy wtyki Sonitusa a już osobne typu PSP czy WAVES lub chociażby TC NAtive MOIM zdaniem są takiej samej jakości jak te w Pro toolsie. Wszystko zależy od znajomości sztuki posługiwania siępluginami i żaden marketingowy zabieg nie zmieni mojego zdania co do jakości wtyczek vst. Jedynie to co wyróżnia wtyki Pro Tolosa od innych to to, że mogą one pracować JEDYNIE z wymienionym programem CO MOIM zdaniem, świadczy TYLKO o niezależności firmy Digidesign. Nic więcej ...
A ja
S O N A R
i tylko jestem jemu wierny. Znam go, pasuje mi interfejs, wiem gdzie, co i po co kliknąć ... zatem ... chętnie wysłucham opinii o innych DAW'ach, ba nawet może mnie ktoś przekonać do innego prograu ( o ile mu się uda )
:)
S O N A R
i tylko jestem jemu wierny. Znam go, pasuje mi interfejs, wiem gdzie, co i po co kliknąć ... zatem ... chętnie wysłucham opinii o innych DAW'ach, ba nawet może mnie ktoś przekonać do innego prograu ( o ile mu się uda )
:)