Stylus Rmx

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
estbeatz
Re: Stylus Rmx

Post autor: estbeatz » wtorek 25 lis 2008, 22:30

...zasugerowałem się próbkami i pętlami, które brzmią jak dla mnie średnio świeżo. oczywiście możecie się nie zgodzić :)...

.... i oczywiście się nie zgadzamy
...
Ja tez się nie zgadzam z tą opinią:) Stylus ma dużo oryginalnych brzmień i takiej róznorodności na próżno szukać w innych tego typu zestawach perkusyjnych. Ale to już jak ktoś wspomniał wcześniej, zależy od własnych preferencji i uprawianego stylu muzyki. Tak czy siak - polecam:)

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » środa 26 lis 2008, 10:35

...widzialem stylusa w akcji ,i efekt końcowy u kolegi.
predzej czy później zakupie ten instrument ...
a Nexus? to jest cos podobnego? bo powiem szczerze , że znam juz te brzmienia Stylusowe tak w miare na pamięć

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 26 lis 2008, 11:20

Kolego BackToThe1986 znasz coś bardziej kreatywnego ?

Awatar użytkownika
BackToThe1986

Post autor: BackToThe1986 » środa 26 lis 2008, 17:19

...Kolego BackToThe1986 znasz coś bardziej kreatywnego ?...

jakoś niezbyt miły ton tej dyskusji.

nie napisałem, że nie jest kreatywny. napisałem, że jest archaiczny w brzmieniu. nie komentuję możliwości tego programu, bo są niezaprzeczalne, ale jak dla mnie Stylus jest ograny i nie brzmi zbyt świeżo.

jeśli natomiast pytanie miałoby dotyczyć brzmienia - Synthetic Drums 2 i brzmienia SonicCouture plus sampler i odrobina pracy brzmią dla mnie zdecydowanie ciekawiej.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 26 lis 2008, 17:39

nie napisałem, że nie jest kreatywny. napisałem, że jest archaiczny w brzmieniu. nie komentuję możliwości tego programu, bo są niezaprzeczalne, ale jak dla mnie Stylus jest ograny i nie brzmi zbyt świeżo.

jeśli natomiast pytanie miałoby dotyczyć brzmienia - Synthetic Drums 2 i brzmienia SonicCouture plus sampler i odrobina pracy brzmią dla mnie zdecydowanie ciekawiej....

Może mówisz o podstawowej bibliotece? Ja w sumie mam 43 GB loopów do Stylusa. Metmorphosis, Latin Afro ... i wszystko inne co jest w formacie REX. Sam też bawiłem się w tworzenie własnych plików REX z ulubionych loopów , które potem za pomoca sage convertera wrzucasz do stylusa.Trochę przy tym pracy , ale robi się to jednorazowo , po to aby potem nie mieć podobnych odczuć do Twoich. Więc nie wiem co w nim nie świeżego? Stylus to tylko narzędzie . To trochę tak jak z odwieczną dyskusją na tym forum na temat syntezatorów do określonego stylu muzyki lub ich beznadziejnych barw firmowych. Nie podoba się to co słyszysz ? Kręcisz gałami aż uzyskasz nowe brzmienie . To samo ze stylusem. Wrzucasz dowolne ( nawet własne) przekonwertowane loopy i masz świeże ,nowe , niepowtarzalne czy jakie tam jeszcze chcesz brzmienie

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
BackToThe1986

Post autor: BackToThe1986 » środa 26 lis 2008, 20:14

Może mówisz o podstawowej bibliotece? Ja w sumie mam 43 GB loopów do Stylusa. Metmorphosis, Latin Afro ... i wszystko inne co jest w formacie REX. Sam też bawiłem się w tworzenie własnych plików REX z ulubionych loopów , które potem za pomoca sage convertera wrzucasz do stylusa.Trochę przy tym pracy , ale robi się to jednorazowo , po to aby potem nie mieć podobnych odczuć do Twoich. Więc nie wiem co w nim nie świeżego? Stylus to tylko narzędzie . To trochę tak jak z odwieczną dyskusją na tym forum na temat syntezatorów do określonego stylu muzyki lub ich beznadziejnych barw firmowych. Nie podoba się to co słyszysz ? Kręcisz gałami aż uzyskasz nowe brzmienie . To samo ze stylusem. Wrzucasz dowolne ( nawet własne) przekonwertowane loopy i masz świeże ,nowe , niepowtarzalne czy jakie tam jeszcze chcesz brzmienie

...

rzeczywiście, nigdy nie bawiłem się Stylusem na tym poziomie i może stąd moje wrażenia - jak dla mnie brzmiał średnio i dlatego z niego zrezygnowałem. ale to z całą pewnością potężne narzędzie.

nie zmienia to faktu, że ta biblioteka Stylusa, z której korzystałem, nie przypadła mi do gustu i chyba nie sprawdzi się w moim gatunku.

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 26 lis 2008, 21:57

jakoś niezbyt miły ton tej dyskusji.

Absolutnie nie :) Poprostu chciałem się dowiedzieć co wg Ciebie jest alternatywą bo nie zgłębiałem tematu w tej kwestii.

Awatar użytkownika
BackToThe1986

Post autor: BackToThe1986 » środa 26 lis 2008, 22:34

Absolutnie nie :) Poprostu chciałem się dowiedzieć co wg Ciebie jest alternatywą bo nie zgłębiałem tematu w tej kwestii....

jak dla mnie bardzo ciekawe są rzeczy, które można zrobić w bitmaszynach z Reaktora (szczególnie tych z Electronic Instruments 2), to raz. dwa - SonicCouture Konkrete Drums 2 i, jak już mówiłem, Synthetic Drums 2 z własnym pomysłem i odrobiną dobrej woli w kwestii programowania :) jakoś nie potrafiłem nic takiego wyciągnąc na Stylusie, ale też nie wgłębiałem się w temat tak głęboko, jak mój przedmówca :)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 07 wrz 2012, 11:19

prosze sie nie smiac:)

przypomniałby ktoś gdzie sie dawało skrót do sage?

znów przyszło mi reinstalowac system
programy na c sample na dysku d
trilian i omnisphere zero problemu tylko ten stylus sie pyta czy chce wslazac lokacje sage, no to mu pokazuje ze dysk d i tam sage on mi na to ze link sukcesfull i ze mam przeładować tzn na nowo uruchomic stulusa i bedzie ok ...i tak w kółko
gdzie sie dawało ten skrót do sage jak to sie robiło?
dzięeęki:)

ODPOWIEDZ