a może zamiast tego AKG 170 lepiej kupić MXL 603s (ma chyba lepszy wykres charakterystyki górnym paśmie) lub CAD GXL 1200 albo Joemeek JM27 tudzież
Superlux CM-H8K??
Sorki za drążenie tematu ale chciałbym poznać Wasze zdanie:)
Proszę o wyrozumiałość;)
AKG Perception 170
Presonus Inspire 1394, Sennheiser HD 280 pro, Kurzweil SP2X, RH Sound HSMC001, Oktava Mk-012, Alesis Mk1 active mkII
Re: AKG Perception 170
Ja bym wybrał:
- Behringer C-2 (przy budżecie minimalnym)
- Fostexy lub Superluxy (przy nieco wyższym)
- MXL 603 (przy wyższym)
- SE ST-1 (optymalne)
To są moje typy w zakresie par paluszkowych.
Ale wszystko zależy od kasy.
- MXL 603 (przy wyższym)
- SE ST-1 (optymalne)
...Ja bym wybrał:
- MXL 603 (przy wyższym)
- SE ST-1 (optymalne)
...
Dzięki :) To jednak chyba na MXL się skuszę
- MXL 603 (przy wyższym)
- SE ST-1 (optymalne)
...

Presonus Inspire 1394, Sennheiser HD 280 pro, Kurzweil SP2X, RH Sound HSMC001, Oktava Mk-012, Alesis Mk1 active mkII
...
MXL-ki są fajne i mają koszyki w standardzie. W zachodniej prasie porównywane są do paluchów Oktava.
Ale ja bym się szarpnął na SE Electronics SE 1a ST. Bardzo pozytywną recenzję dostały w EiS a marka zaczyna być powoli renomowaną.

MXL-ki są fajne i mają koszyki w standardzie. W zachodniej prasie porównywane są do paluchów Oktava.
Ale ja bym się szarpnął na SE Electronics SE 1a ST. Bardzo pozytywną recenzję dostały w EiS a marka zaczyna być powoli renomowaną.
A z trzeciej strony to tylko mikrofony. Kupisz, stestujesz a jak Ci się nie spodobają to sprzedasz na Allegro i kupisz lepsze.
Tak czy tak, podziel się wrażeniami jak coś nimi nagrasz.
Tak czy tak, podziel się wrażeniami jak coś nimi nagrasz.
I jeszcze jedno! W pewnym dużym polskim sklepie internetowej o zachodniobrzmiącej nazwie sugerującej centrum muzyczne można dorwać paluszki M-AUDIO PULSAR w cenie 250zł (bo wyszła druga edycja). Ich test na e-muzyk.
A jak chcesz nagrywać organy to możesz kupić 2 mikrofony MXL 2001 w superśmiesznej cenie w firmie, której nazwa rymuje się z "Radiostacja".
A jak chcesz nagrywać organy to możesz kupić 2 mikrofony MXL 2001 w superśmiesznej cenie w firmie, której nazwa rymuje się z "Radiostacja".
- muzykancio
Witam. Bawię się czasem mikrofonami i nagraniami. Jeżeli chodzi o tanie mikrofony do wokalu, chóru to BEHRINGER C-2 wogóle się nie nadaje, to są mikrodony instrumentalne, ale nagrałem zespołowi płytkę jak to się mówi w garażu i HST-02A po obrobieniu na kompie wypadł wspaniale przy pełnej charakterystyce na mikrofonie. Ale są lepsze mikrofony wielkomembranowe ale do nagrań garażowych się nie nadają. MUZYKANCIO
Ja bym na twoim miejscu pokombinował z techniką rejestracji MS, sprawdza się dobrze, mało kłopotliwa. Jeżeli chodzi o rozwiązanie budżetowe uzyłbym jako ósemki SP B3 a jako mikrofon drugi np Perception 100, zabrzamiało by to dobrze ze sobą
zachęcam do przetestowania tego Joemeeka JM47 bo sie można zdziwić... pozytywnie
zachęcam do przetestowania tego Joemeeka JM47 bo sie można zdziwić... pozytywnie
Muzyk, realizator dźwięku, VJ