Cubase SX i partytura
Witam! Może ktoś wie czy na Cubase SX da się stworzyć partyturę (zapis nutowy) jak dla czterogłosowego chóru? wiem, że jest "score editor" ale jest to tylko zapis nutowy dla jednej scieżki (jednego głosu)
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Cubase SX i partytura
Oczywiście że się da
Zaznaczasz klika scieżek i otwierasz w edytorze nutowym tak sie to robi w cubase 4
Zaznaczasz klika scieżek i otwierasz w edytorze nutowym tak sie to robi w cubase 4
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO
...Oczywiście że się da
...
Może też będzie trzeba przełączyć z trybu "Edit" do trybu "Page".
Cubase jako edytor nut jednak słabo wypada. Chyba już lepiej nawet podstawowe wersje Finale.
- Piotr
...
Może też będzie trzeba przełączyć z trybu "Edit" do trybu "Page".
Cubase jako edytor nut jednak słabo wypada. Chyba już lepiej nawet podstawowe wersje Finale.
- Piotr
- Piotr...
Zawsze bardzo uważnie czytam posty Piotra jako znawcy, ale w Cubase bez problemów zrobiłem partyturę na chór, orkiestrę i solistów, uwzględniając większość niuansów notacyjnych, jak np. akolady, dynamikę, pedalizację itd. Oczywiście Finale to typowy edytor stworzony właśnie do tego celu, jednak jeżeli już pracujemy w Cubase, to na szczęście również ten program daje nam takie możliwości - naturalnie mniejsze niż Finale, ale jednak. Nie dotyczy to wersji LE, gdzie możliwości edycji score są praktycznie żadne. W SX możemy się już pobawić.
- Piotr...
Zawsze bardzo uważnie czytam posty Piotra jako znawcy, ale w Cubase bez problemów zrobiłem partyturę na chór, orkiestrę i solistów, uwzględniając większość niuansów notacyjnych, jak np. akolady, dynamikę, pedalizację itd. Oczywiście Finale to typowy edytor stworzony właśnie do tego celu, jednak jeżeli już pracujemy w Cubase, to na szczęście również ten program daje nam takie możliwości - naturalnie mniejsze niż Finale, ale jednak. Nie dotyczy to wersji LE, gdzie możliwości edycji score są praktycznie żadne. W SX możemy się już pobawić.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
Dzięki za info. Byćmoże powinienem bardziej zgłbić funkcje notacyjne :).
Czy mógłbyś się podzielić z nami przykładem wyglądu stronu tej partytury?
- Piotr
Czy mógłbyś się podzielić z nami przykładem wyglądu stronu tej partytury?
- Piotr