Blofeld + Juno-G czy Virus Snow

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:
Re: Blofeld + Juno-G czy Virus Snow

Post autor: fabian » czwartek 06 lis 2008, 13:20

Możesz podać coś bliżej na ten temat, tzn. w czasie jakich operacji i z jakim systemem? Pytam, bo z v. 1.04 mnie się to jeszcze nie przytrafiło, co oczywiście nie znaczy, że może.
na poczatku dostalem go z systemem 1.02, ale od razu robil zamieszanie, wiec szybko zarzucilem 1.04 - problemy sie niby skonczyly, jednak dwa razy odnotowalem zawieszke zmuszajaca do hardboota blofelda ;)

raz przy edytowaniu parametrow w procesorze efektow i raz z tego co mnie pamiec nie myli, przy przeszukiwaniu programow i zmienianiu bankow

to wszystko bylo na samym poczatku i mam wrazenie/nadzieje, ze sprzet sie w jakis sposob "dogrzal" i nie bedzie juz stwarzal problemow..

[addsig]
the Sun Personality

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 06 lis 2008, 13:21

...nie widze w nim niczego ciekawego, przydatnego...6 knobów i 5 sliderów to mało jak na kontroler za 2,5 tys....
...Bo przecież nie miałby on służyć jako sekwencer, a presety to raczej jakiś żart...A może chodzi d-beam controler
napiszcie proszę o co chodzi z tym Juno-G ?...

Pewnie nic ponadto , iż mamy dodatkowo pod ręką instrument ze stajni Rolanda z silnikiem Fantom-X, z możliwością rozbudowy brzmień o dodatkowe karty z serii SRXa, tudzież rejestracji 4 ścieżek audio.
Jakby tu nie kalkulować, to cała rzecz zawsze wyda się mocno wartą ew. zachodu .
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 06 lis 2008, 13:24

Juno ma całkiem sporo bardzo dobrych barw, bardzo dobry procesor efektów. Jak na swoją cenę brzmi wręcz świetnie.
...
Wiem, bo macałem go dość długo U mnie całkiem-całkiem znaczy prawie że świetnie. To przez ten mój maksymalistyczny pogląd. Na nic nie potrafię powiedzieć "rewelacja" lub "świetne" A za takie pieniążki Juno-G powala...

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 06 lis 2008, 14:22

...Juno ma całkiem sporo bardzo dobrych barw, bardzo dobry procesor efektów. Jak na swoją cenę brzmi wręcz świetnie.
...
Fakt ,że poświęciłem przeglądowi brzmień w sklepie nie za dużo czasu ale własnie dlatego ,że mnie kolejne barwy irytowały - niewiem, może to wina sklepowych słuchawek, bo nie zabrałem ze sobą swoich....cóż...
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 06 lis 2008, 14:26

Fakt ,że poświęciłem przeglądowi brzmień w sklepie nie za dużo czasu ale własnie dlatego ,że mnie kolejne barwy irytowały - niewiem, może to wina sklepowych słuchawek, bo nie zabrałem ze sobą swoich....cóż......
Mnie najpierw dali jakieś najtańsze słuchawki Behringera...Toż to dopiero plastikiem jechało! Ale nosi się własne i wtedy już jest bardziej realny obraz. Poklep parapet jeszcze kiedyś przy okazji w porządnych słuchawkach Warto.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 06 lis 2008, 14:52

Mnie najpierw dali jakieś najtańsze słuchawki Behringera...Toż to dopiero plastikiem jechało! Ale nosi się własne i wtedy już jest bardziej realny obraz. Poklep parapet jeszcze kiedyś przy okazji w porządnych słuchawkach Warto....
Kurczaczki - będę musiał sprawdzić...albo nie...nie sprawdzę bo się boję, że jeszcze mi sie spodoba...i kupię kolejny instrument, a wtedy zginę marnie w gąszczu kabli, interfejsów, guziczków i gałeczek...dość zakupów !!!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 06 lis 2008, 14:53

...Poklep parapet jeszcze kiedyś przy okazji w porządnych słuchawkach Warto....

Panowie, własne, dobrze "osłuchane" słuchawki w takich przypadkach to ważna rzecz, wręcz elementarna. Niemniej, nie oszukujmy się, każdy z nas ma zgoła inne wyobrażenia o tym, czego oczekiwałby od swych instrumentów. I tyczy się to praktycznie wszystkich aspektów, zarówno od strony brzmieniowej jak i praktycznej, o cenie nie wspomnieć. Dlatego też może już nie przekonujmy się nawzajem, iż coś jest na bank ekstra. Znacznie korzystniejszą opcją dla tej dyskusji będzie wykazanie plusów i minusów w konkretnych sytuacjach.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 06 lis 2008, 15:46

Panowie, własne, dobrze "osłuchane" słuchawki w takich przypadkach to ważna rzecz, wręcz elementarna. Niemniej, nie oszukujmy się, każdy z nas ma zgoła inne wyobrażenia o tym, czego oczekiwałby od swych instrumentów. I tyczy się to praktycznie wszystkich aspektów, zarówno od strony brzmieniowej jak i praktycznej, o cenie nie wspomnieć. Dlatego też może już nie przekonujmy się nawzajem, iż coś jest na bank ekstra. Znacznie korzystniejszą opcją dla tej dyskusji będzie wykazanie plusów i minusów w konkretnych sytuacjach.
...
AMEN.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 06 lis 2008, 20:47

Ja tylko na chwilkę

Pozdrawiam wszystkich

AdamZ
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ