Blofeld + Juno-G czy Virus Snow
A ja dodam, że wszystkie wymienione w tym wątku VA to przecież software. A "wielbiciele" bluescreenów powinni wiedzieć, że taki Blofeld potrafi zawieszać się nawet częściej od dobrze skonfigurowanego laptopa. Co zresztą dowodzi prawdziwości 1. zdania.
Re: Blofeld + Juno-G czy Virus Snow
racja, racja
zaden softsynth odpalony na moim komputerze, sterowany przy pomocy cubase 4 studio jeszcze mi sie NIGDY nie zawiesil, za to blofeld juz DWA RAZY
a blue screen to juz chyba tylko mit w dzisiejszych czasach - ja juz ze 4 lata nie widzialem..
[addsig]
zaden softsynth odpalony na moim komputerze, sterowany przy pomocy cubase 4 studio jeszcze mi sie NIGDY nie zawiesil, za to blofeld juz DWA RAZY
a blue screen to juz chyba tylko mit w dzisiejszych czasach - ja juz ze 4 lata nie widzialem..
[addsig]
the Sun Personality
- Soundscape
- Kontakt:
...racja, racja
Masz wielkie szczęście, że CS4 Ci się nie sypie
U mnie nie raz niestety w bardzo dziwny sposób, więc akurat na scenie bym go nie chciał. Poza tym ok.
A jeśli chodzi o pytanie autora - Juno-G + Blofeld!
Pozdrawiam!

A jeśli chodzi o pytanie autora - Juno-G + Blofeld!

Pozdrawiam!
U mnie nie raz niestety w bardzo dziwny sposób, więc akurat na scenie bym go nie chciał. Poza tym ok.
dyskusja dotyczy instrumentów a nie sekwencerów
Czy sugerujesz, że CS4 wysypuje się gdy steruje instrumentami wtyczkowymi, a przy pracy ze "sprzętowymi" jest stabilniejszy?

Czy sugerujesz, że CS4 wysypuje się gdy steruje instrumentami wtyczkowymi, a przy pracy ze "sprzętowymi" jest stabilniejszy?
- Soundscape
- Kontakt:
Podziwiam tylko, że się CS4 nie sypie u kolegi
Czy sugerujesz, że CS4 wysypuje się gdy steruje instrumentami wtyczkowymi, a przy pracy ze "sprzętowymi" jest stabilniejszy?...
Zdarza mi się, że Cubase się zacina przy wrzucaniu wtyczek. Wtedy też trzeba restartować interfejs audio, bo po restarcie Cubase jej nie widzi.
Ze sprzętowym instrumentem jeszcze nie próbowałem, ale wkrótce się sprawdzi.
I nadal podtrzymuję wybór Juno-G + Blofeld
Podziwiam tylko, że się CS4 nie sypie u kolegi

Czy sugerujesz, że CS4 wysypuje się gdy steruje instrumentami wtyczkowymi, a przy pracy ze "sprzętowymi" jest stabilniejszy?...
Zdarza mi się, że Cubase się zacina przy wrzucaniu wtyczek. Wtedy też trzeba restartować interfejs audio, bo po restarcie Cubase jej nie widzi.
Ze sprzętowym instrumentem jeszcze nie próbowałem, ale wkrótce się sprawdzi.

...za to blofeld juz DWA RAZY...
Możesz podać coś bliżej na ten temat, tzn. w czasie jakich operacji i z jakim systemem? Pytam, bo z v. 1.04 mnie się to jeszcze nie przytrafiło, co oczywiście nie znaczy, że może.
...a blue screen to juz chyba tylko mit w dzisiejszych czasach - ja juz ze 4 lata nie widzialem...
Szczerze powiedziawszy ja również. A system mam też już ze 4 lata, ze wszelkimi możliwymi łatami.
...I nadal podtrzymuję wybór Juno-G + Blofeld...
Przeglądając całą dyskusję też stawiałbym na taki zestaw, choć równie ciekawym (szczególnie na chałturki) wydaje się być duet Blofeld + Roland GW-8.
Mnie mocno spodobał się brzmieniowo zestawik Blofeld + Korg X-50
. Tyle, że nie jest on już tak uniwersalnym.
Oczywiście rozmawiamy o nowych modelach i zakresie do 4000 zł.
[addsig]
Możesz podać coś bliżej na ten temat, tzn. w czasie jakich operacji i z jakim systemem? Pytam, bo z v. 1.04 mnie się to jeszcze nie przytrafiło, co oczywiście nie znaczy, że może.
...a blue screen to juz chyba tylko mit w dzisiejszych czasach - ja juz ze 4 lata nie widzialem...
Szczerze powiedziawszy ja również. A system mam też już ze 4 lata, ze wszelkimi możliwymi łatami.
...I nadal podtrzymuję wybór Juno-G + Blofeld...
Przeglądając całą dyskusję też stawiałbym na taki zestaw, choć równie ciekawym (szczególnie na chałturki) wydaje się być duet Blofeld + Roland GW-8.
Mnie mocno spodobał się brzmieniowo zestawik Blofeld + Korg X-50

Oczywiście rozmawiamy o nowych modelach i zakresie do 4000 zł.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
...
tylko nie rozumiem zupełnie po kiego grzyba ten Juno-G ?
nie widze w nim niczego ciekawego, przydatnego...6 knobów i 5 sliderów to mało jak na kontroler za 2,5 tys. Bo przecież nie miałby on służyć jako sekwencer, a presety to raczej jakiś żart...A może chodzi d-beam controler
napiszcie proszę o co chodzi z tym Juno-G ?

nie widze w nim niczego ciekawego, przydatnego...6 knobów i 5 sliderów to mało jak na kontroler za 2,5 tys. Bo przecież nie miałby on służyć jako sekwencer, a presety to raczej jakiś żart...A może chodzi d-beam controler

napiszcie proszę o co chodzi z tym Juno-G ?
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
- Soundscape
- Kontakt:
napiszcie proszę o co chodzi z tym Juno-G ?...
Ja akurat szukam instrument na scenę i do domu do rejestracji pomysłów. Akurat Juno-G ma barwy niektóre całkiem-całkiem. Oczywiście nie możemy wymagać od tego typu instrumentu, żeby był Virusem. Chodzi o to też że np. Juno-G i blofeld też fajnie mogły by się uzupełniać.
Pytanko - czemu myślisz, że presety są kiepskie? Jest też przecierz edytor i wszystko jest w pełni edytowalne
Ja akurat szukam instrument na scenę i do domu do rejestracji pomysłów. Akurat Juno-G ma barwy niektóre całkiem-całkiem. Oczywiście nie możemy wymagać od tego typu instrumentu, żeby był Virusem. Chodzi o to też że np. Juno-G i blofeld też fajnie mogły by się uzupełniać.
Pytanko - czemu myślisz, że presety są kiepskie? Jest też przecierz edytor i wszystko jest w pełni edytowalne

...I nadal podtrzymuję wybór Juno-G + Blofeld
...
No proszę Cię. Miałeś w ogóle kiedyś do czynienia z tym Rolandem?
Przecież to jest zupełnie inny rodzaj instrumentu niż Blofeld i zupełnie co innego potrafi. I właśnie dlatego stanowi jego uzupełnienie.

No proszę Cię. Miałeś w ogóle kiedyś do czynienia z tym Rolandem?
Przecież to jest zupełnie inny rodzaj instrumentu niż Blofeld i zupełnie co innego potrafi. I właśnie dlatego stanowi jego uzupełnienie.
Akurat Juno-G ma barwy niektóre całkiem-całkiem.
Juno ma całkiem sporo bardzo dobrych barw, bardzo dobry procesor efektów. Jak na swoją cenę brzmi wręcz świetnie.
Juno ma całkiem sporo bardzo dobrych barw, bardzo dobry procesor efektów. Jak na swoją cenę brzmi wręcz świetnie.