Co to jest blue-screen?
A wracając do tematu, to ja zgadzam się z kolegą Lakiernikiem. Jeżeli autor wątku jest przyzwyczajony do pracy na oprogramowaniu, nie potrafi i nie chce pracować na sprzęcie, to kupowanie Virusa Snow tylko po to by pracował jako wtyczka VST mija się IMHO z celem. Chyba że wychodzimy z założenia, że jednak stopniowo chcemy poznawać zasady pracy ze sprzętem.
...
Ja jeśli używam Virusa to głownie sterując nim z VST. I nie chodzi tu o umiejętnośc pracy na sprzęcie. Tak jest o wiele wygodniej bo :
1. mam wszystkie parametry syntezy "na oku"
2. przeglądarkę brzmień , a jest co przeglądać bo w sumie uzbierałem ponad 10.000 brzmień .
3. Synchronizację z tempem DAW: wszelkie delaye, phazery , lfo , arpeggio itd.
4. Widok na wszystkie uzyte partie w trybie multitimbral
itd.itp. że o jakości brzmienia w porównaniu z software już nie wspomnę
Podobie robię używając np Wadorfa Pulse. Zaopatrzyłem się w edytor VST do niego co daje mi możliwośc zapisu każdego parametru w DAW, że o magazynowaniu setek brzmień w kompie juz nie wspomnę

( oryginalnie Pulse ma tylko 40 miejsc na brzmienia usera )
Jeśli powstaną edytory VST do innych moich zabawek bardzo chętnie z nich skorzystam.
Oups ... czyli że co ? że też jestem sofciarz ? AAAAAA to nie możliwe ! to jakis zly sen .... chcę się obudzić ... AAAAAaaaaaaa
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...