BFD2 - problem z pamięcią 4GB
...a czy jest mozliwosc zeby na XP 32 bity zaladowac do programu wiecej niz 2gb roznego rodzaju porobek , nie tylko z bfd2 ale takze z innych wtyczek?? bo ja np mam problem ze mam 4gb pamieci a i tak moge zaladowac 2 gb.I czy np zaladowanie 4gb do 32 bitowego xp moze powodowac ze zaczyna on wariowac?...
Przeczytaj mój post powyżej, lub poszukaj w sieci informacji na temat "/3GB SWITCH".
4GB na pewno nie, możesz się zbliżyć do 3GB, ale raczej niestabilnie.
- Piotr
Przeczytaj mój post powyżej, lub poszukaj w sieci informacji na temat "/3GB SWITCH".
4GB na pewno nie, możesz się zbliżyć do 3GB, ale raczej niestabilnie.
- Piotr
Re: BFD2 - problem z pamięcią 4GB
...a czy jest mozliwosc zeby na XP 32 bity zaladowac do programu wiecej niz 2gb roznego rodzaju porobek , nie tylko z bfd2 ale takze z innych wtyczek?? bo ja np mam problem ze mam 4gb pamieci a i tak moge zaladowac 2 gb.I czy np zaladowanie 4gb do 32 bitowego xp moze powodowac ze zaczyna on wariowac?...
nie ale widzi tylko jakies 3.5gb
wymiana na viste 64 jest najlepszym sposobem by wykorzystac calosc(xp ze wzgledu na szybkosc z jaka byl robiony jest duzo gorszy)
ps.uwaga na laptopy z 4 giga i vista bo zazwyczaj gamonie dodaja 32 bitowa wersje
nie ale widzi tylko jakies 3.5gb
wymiana na viste 64 jest najlepszym sposobem by wykorzystac calosc(xp ze wzgledu na szybkosc z jaka byl robiony jest duzo gorszy)
ps.uwaga na laptopy z 4 giga i vista bo zazwyczaj gamonie dodaja 32 bitowa wersje
No Wlasnie trzeba poczekac jeszcze moze nowy windows "Windows 7 " ktory bedzie wychodzil zarzegna wszystkim problemom, mi chodzi takze o stabilnosc bo nie chce ciagle pojawiajacych sie bledow swirujacego kompa , ale znowu zastanawiam sie jak bedzie do w nowym windowcie bedzie wykorzystana strukrura najwiekszego konkurenta Czyli Apple co jest bardzo dziwne:) ale zobaczymy.. pozdrawiam i dzieki za odp:)
wymiana na viste 64 jest najlepszym sposobem by wykorzystac calosc
Ale nie w jednej 32-bitowej aplikacji i nie używając 32-bitowych pluginów. Te wciąż będą niestabilne powyżej 3GB. A w tej chwili w pełni 64-bitowe oprogramowanie muzyczne można policzyć na palcach jednej ręki.
- Piotr
Ale nie w jednej 32-bitowej aplikacji i nie używając 32-bitowych pluginów. Te wciąż będą niestabilne powyżej 3GB. A w tej chwili w pełni 64-bitowe oprogramowanie muzyczne można policzyć na palcach jednej ręki.
- Piotr
...No Wlasnie trzeba poczekac jeszcze moze nowy windows "Windows 7 " ktory bedzie wychodzil zarzegna wszystkim problemom, mi chodzi takze o stabilnosc bo nie chce ciagle pojawiajacych sie bledow swirujacego kompa
Najpierw musisz mieć oprogramowanie "Windows 7 Ready". Więc to nie tak, że w poniedziałek wychodzi Windows 7, kupujesz w środę, instalujesz w piątek nowy system, sterowniki i programy muzyczne a wszystkie problemy znikają ;).
Na początku będzie wręcz przeciwnie. Ale można liczyć na to, że będzie to krok w dobrym kierunku.
- Piotr
Najpierw musisz mieć oprogramowanie "Windows 7 Ready". Więc to nie tak, że w poniedziałek wychodzi Windows 7, kupujesz w środę, instalujesz w piątek nowy system, sterowniki i programy muzyczne a wszystkie problemy znikają ;).
Na początku będzie wręcz przeciwnie. Ale można liczyć na to, że będzie to krok w dobrym kierunku.
- Piotr
Czyli jest tak. Mam VISTA 32 bit. Okazalo sie, ze mam procek obslugujacy instrukcje 64bit. YHAA! Teraz tylko zainstalowac mi Vista 64bit....wpisac klucz licencyjny z 32bit i cieszyc sie oryginalnym systemem, wykorzystujacym 4GB pamieci?:) Czy to zbyt piekne? Slyszalem, ze przejscie z tej samej wersji Visty na 64bit jest legalne na tym samym kluczu. Ale czy wtedy program i tak bedzie zablokowany do tych 2GB , by z nich korzystac? - mam tutaj na mysli to nieszczesne BFD2.....czy pomimo tego, ze Vista obsluzy full RAM....to czy program nie bedzie slepy i bedzie tak samo mi wypisywal przy 1.5GB, ze low memory?! Jak myslicie?!
Odnosnie wtyczek to nie korzystam z wielu i nie sadze, by obecne ucierpialy z powodu zmiany na 64 bity.
[addsig]
Odnosnie wtyczek to nie korzystam z wielu i nie sadze, by obecne ucierpialy z powodu zmiany na 64 bity.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
mam tutaj na mysli to nieszczesne BFD2.....czy pomimo tego, ze Vista obsluzy full RAM....to czy program nie bedzie slepy i bedzie tak samo mi wypisywal przy 1.5GB, ze low memory?! Jak myslicie?!
...
Jesli twoj DAW to wersja 32 bitowa... i sama wtyczka tez jest takowa... to przejscie na 64 bitowy system nic Ci nie da...
...
Jesli twoj DAW to wersja 32 bitowa... i sama wtyczka tez jest takowa... to przejscie na 64 bitowy system nic Ci nie da...
da bo z tego co czytalem to eufello juz ma 4 giga ramu a tylko pod 64 bitowym windowsem ma dostep do calej pamieci
a co do stabilnosci visty to jest obecnie na duzo wyzszym poziomie niz xp ale trzeba pamietac koniecznie o SP1
bez tego krzaczy sie jak glupia
32 bitowe programy nic nie zyskaja ale jeszcze troszke i producenci pojda po rozum do glowy bo co to teraz 4 giga?nic...co to teraz 64 bity?nic - kazdy nowy komputer praktycznie to ma a ewolucja jest nieuchronna
a co do stabilnosci visty to jest obecnie na duzo wyzszym poziomie niz xp ale trzeba pamietac koniecznie o SP1
bez tego krzaczy sie jak glupia
32 bitowe programy nic nie zyskaja ale jeszcze troszke i producenci pojda po rozum do glowy bo co to teraz 4 giga?nic...co to teraz 64 bity?nic - kazdy nowy komputer praktycznie to ma a ewolucja jest nieuchronna
...mam tutaj na mysli to nieszczesne BFD2.....czy pomimo tego, ze Vista obsluzy full RAM....to czy program nie bedzie slepy i bedzie tak samo mi wypisywal przy 1.5GB, ze low memory?! Jak myslicie?!
...
Jesli twoj DAW to wersja 32 bitowa... i sama wtyczka tez jest takowa... to przejscie na 64 bitowy system nic Ci nie da......
Też nie do końca prawda.
Różnica będzie. BFD2 jest w tej chwili 32-bitową aplikacją. Ale 32 bity dosięgają teoretycznie granicy 4GB. W praktyce, z doświadczeń z XP x64 (nie Vista) i XP 32bit różnica jest taka, że przy zwykłym XP Pro bez żadnych akcji załadujesz, jak teraz 1.4GB, z 3GB switchem - byćmoże 2.2GB (ta liczba się może różnić od PCta do PCta), powyżej jest niestabilnie. Przy XP x64 wygląda to tak, że do 3GB jest stabilnie jak skała. Powyżej to trochę hazard.
Zakładam, że z Vistą będzie tak samo. I jeśli Vista nie wymaga aktywacji na dzień dobry i ma jakiś okres niewymagający aktywacji (bodajże 2 tygodnie w przypadku XP), zawsze możesz zainstalować i zobaczyć czy wszystko działa zgodnie z planem, ewentualnie potem próbować aktywować wersję 64bit, jeśli zezwala na to licencja.
- Piotr
...
Jesli twoj DAW to wersja 32 bitowa... i sama wtyczka tez jest takowa... to przejscie na 64 bitowy system nic Ci nie da......
Też nie do końca prawda.
Różnica będzie. BFD2 jest w tej chwili 32-bitową aplikacją. Ale 32 bity dosięgają teoretycznie granicy 4GB. W praktyce, z doświadczeń z XP x64 (nie Vista) i XP 32bit różnica jest taka, że przy zwykłym XP Pro bez żadnych akcji załadujesz, jak teraz 1.4GB, z 3GB switchem - byćmoże 2.2GB (ta liczba się może różnić od PCta do PCta), powyżej jest niestabilnie. Przy XP x64 wygląda to tak, że do 3GB jest stabilnie jak skała. Powyżej to trochę hazard.
Zakładam, że z Vistą będzie tak samo. I jeśli Vista nie wymaga aktywacji na dzień dobry i ma jakiś okres niewymagający aktywacji (bodajże 2 tygodnie w przypadku XP), zawsze możesz zainstalować i zobaczyć czy wszystko działa zgodnie z planem, ewentualnie potem próbować aktywować wersję 64bit, jeśli zezwala na to licencja.
- Piotr
A tu taka mała "dygresja" z mojej strony. Nie jedno forum czytałem o wyższości linuxa nad windowsem i takie pytanie naszło mi na myśl. Czy jest taka dystrybucja linuxa co by pociągnęła jakiś w miarę przyzwoity DAW i ew. wtyczki VST/DX? Czy są producenci softu audio, którzy myślą w ogóle o Linuxie? W necie nie za wiele informacji na ten temat znalazłem więc pytam tu bo wiem, że tu dużo fachowców;)