Brzmienie Shakuhachi
- mr-hammond
Wiem że to brzmienie jest do kupienia nie potrafie znaleźć nigdzie tego soundu.
http://www.youtube.com/watch?v=TiQ5VHTzjJ4&feature=related
W linku 1:26
Bardzo bym prosił o pomoc co to za biblioteka brzmień.
Bardzo bym prosił o pomoc co to za biblioteka brzmień.
Re: Brzmienie Shakuhachi
...Wiem że to brzmienie jest do kupienia nie potrafie znaleźć nigdzie tego soundu.
Bardzo bym prosił o pomoc co to za biblioteka brzmień. ...
Oryginalnie brzmienie Shakuhachi użyte przez Michaela Cretu w Enigmie pochodziło z Syntezatora/Samplera Fairlight CMI. Kosztowało to kiedyś ( i do dziś kosztuje) fortunę. Jesli dobrze kojarzę oferował je potem ktorys z instrumentów firmy EMU- zdaje się PROTEUS ( moge się mylić ) To samo brzmienie znajdziesz w instrumencie/samplerze VST firmy ZERO-G - NOSTALGIA
Pozdrawiam
[addsig]
Bardzo bym prosił o pomoc co to za biblioteka brzmień. ...
Oryginalnie brzmienie Shakuhachi użyte przez Michaela Cretu w Enigmie pochodziło z Syntezatora/Samplera Fairlight CMI. Kosztowało to kiedyś ( i do dziś kosztuje) fortunę. Jesli dobrze kojarzę oferował je potem ktorys z instrumentów firmy EMU- zdaje się PROTEUS ( moge się mylić ) To samo brzmienie znajdziesz w instrumencie/samplerze VST firmy ZERO-G - NOSTALGIA
Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Jeśli zecydujesz się na NOSTALGIĘ to znajdziesz je w zakładce:
Vintage Samplers - Shakuhachi
Vintage Samplers - Shakuhachi
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Ten legendarny sampelek shakuhachi z lat '80 pochodzi z fabrycznej biblioteki Emulatora II. Faktycznie jest w pakiecie Zero-G Nostalgia, a wcześniej był za darmo do ściągnięcia na stronce hollowsun.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
- mr-hammond
Dzieki za info i lekcje historii :)
Zaraz sobie sprawdze jak drogie i co ten pakiet oferuje.
Zaraz sobie sprawdze jak drogie i co ten pakiet oferuje.
proponuje biblioteki brzmien z eastwest - dla mnie rewelacja
...proponuje biblioteki brzmien z eastwest - dla mnie rewelacja...
Masz rację , są rewelacyjne , ale tu chodzi o jedno konkretne rzmienie , kt órego tam nie znajdziesz
[addsig]
Masz rację , są rewelacyjne , ale tu chodzi o jedno konkretne rzmienie , kt órego tam nie znajdziesz

[addsig]
......proponuje biblioteki brzmien z eastwest - dla mnie rewelacja...
...
Ethno World 3 i 4 eastwest tam tez sa takie brzmienia i to w kilku wariantach .. znalazlem filmik na youtubie ale wybaczcie ni chce mi sie go ponownie szukac

...
Ethno World 3 i 4 eastwest tam tez sa takie brzmienia i to w kilku wariantach .. znalazlem filmik na youtubie ale wybaczcie ni chce mi sie go ponownie szukac
.........proponuje biblioteki brzmien z eastwest - dla mnie rewelacja...
...
Ethno World 3 i 4 eastwest tam tez sa takie brzmienia i to w kilku wariantach .. znalazlem filmik na youtubie ale wybaczcie ni chce mi sie go ponownie szukac...
Tutaj nie chodzi o "takie brzmienia" a o to konkretne, identyczne jakie użyto w enigmie.

...
Ethno World 3 i 4 eastwest tam tez sa takie brzmienia i to w kilku wariantach .. znalazlem filmik na youtubie ale wybaczcie ni chce mi sie go ponownie szukac...
Tutaj nie chodzi o "takie brzmienia" a o to konkretne, identyczne jakie użyto w enigmie.
Też szukałem tego brzmienia , i doszedłem do wniosku ( tak mi się zdaje przynajmniej) że w Enigmie zostało ono poddane lekkiej modyfikacji z innym głosem w początkowej części tego majstersztyku.

mam 28 lat i zamiłowanie do syntezatorów i komputerów, narazie to zabawa ale mam nadzieję że to sie kiedyś zmieni