AKG 240 Studio
- minimalmusic
a z calej serii Sennheisera polecam zdecydowanie model HD600 -
moze to okreslenie nie bedzie odpowiednie, ale graja 'cudownie' ..
co do AKG mam sporo zastrzezen_
(btw. mam do sprzedania nowiutkie AKG K501) :)
(btw. mam do sprzedania nowiutkie AKG K501) :)
Re: AKG 240 Studio
...a z calej serii Sennheisera polecam zdecydowanie model HD600 -
(btw. mam do sprzedania nowiutkie AKG K501) :)...
oczywsice w moim Media M. takze jest wszystko , bez zadnych problemow, co do słuchawek to i mamy odpowiedz :) ........ Hd 600 , .....
(btw. mam do sprzedania nowiutkie AKG K501) :)...
oczywsice w moim Media M. takze jest wszystko , bez zadnych problemow, co do słuchawek to i mamy odpowiedz :) ........ Hd 600 , .....
Pozdrawiam Ula :)
model HD600 -
Pytanie. czy jesli graja tak cudownie to czy mona traktowac je jako "" Alternatywny odsłuch "" czy raczej jako typowe słuchawki na ktorych wszystko pieknie słychac ale tak naprawde nie mozna na nich polegac, AKG 240 , maja płaska chrakterystyke dlatego słychac w nich tak jak słychac czyli .. torche ni jak , lecz mozna je potraktowac jako pomoc ..... , musze sie wybrac i posłuchac jak graja :)
POzdrawiam Ula
Pytanie. czy jesli graja tak cudownie to czy mona traktowac je jako "" Alternatywny odsłuch "" czy raczej jako typowe słuchawki na ktorych wszystko pieknie słychac ale tak naprawde nie mozna na nich polegac, AKG 240 , maja płaska chrakterystyke dlatego słychac w nich tak jak słychac czyli .. torche ni jak , lecz mozna je potraktowac jako pomoc ..... , musze sie wybrac i posłuchac jak graja :)
POzdrawiam Ula
Pozdrawiam Ula :)
dlaczego zostawic MM?
teraz jest promocja na sennheisery, ale w MM jej nie ma a ceny spadły niezle 580 z 999 na 699 a Hd600 tez o jakies 300 zl
co do różnicy miedzy 580 a 600 to jest ona niewyczuwalna, tylko górne pasmo mają ieksze 39kHz zamisat - jak w 580 - 38KHz
a jaka jest róznica miedzy Hd 580 a Precision - żadana - niektórzy dystrybutorzy pomijają słówko Precision i tyle, no chyba ze cos przeoczyłem
pozdraiwam ZenG :)
i zapraszam na Chata FeelSound na onet.pl
teraz jest promocja na sennheisery, ale w MM jej nie ma a ceny spadły niezle 580 z 999 na 699 a Hd600 tez o jakies 300 zl
co do różnicy miedzy 580 a 600 to jest ona niewyczuwalna, tylko górne pasmo mają ieksze 39kHz zamisat - jak w 580 - 38KHz
a jaka jest róznica miedzy Hd 580 a Precision - żadana - niektórzy dystrybutorzy pomijają słówko Precision i tyle, no chyba ze cos przeoczyłem
pozdraiwam ZenG :)
i zapraszam na Chata FeelSound na onet.pl
residance - warsaw
destination - space
destination - space
A ja sie pokusilem na testowane w EiS Ultrasone HFI-2000. Nie zaluje i rowniez przyznalbym im "Nasz Typ". Bardzo podobaja mi sie i uwazam j za swietne sluchawki. Co do S-Logic (w kiedysiejszym temacie na forum) Pan Tomek Wroblewsski mial racje, ze nie jest to nie wiadomo co. Mi przynajmniej zupelnie to nie przeszkadza, a efekt dzialania robi swoje, ale mysle ze tylko na pozytyw. Pomysl rowniez o tych. Dostepne sa w firmie Optimum Audio.
Pozdrawiam/Zone
Pozdrawiam/Zone
Sanok
- minimalmusic
hd600 za 700zl ? to ja poprosze namiary .. :D
ja rowniez nie wyczuwam zadnej roznicy miedzy 580 i 600 - bo jedyne to 100 zł i wyglad..
hd600 (nawet opierajac sie na tescie z EiS) mozna uznac za wzór dźwięku - a tego juz rozwijac i tlumaczyc nie trzeba.. bardzo dobrze wyłapują wszelkie mankamenty nagrania, przestery, jazgotliwości i inne ;) ..no i naprawde glosno graja - a to duuuza zaleta :) zadne inne sluchawy firmy Sennheiser nie graly tak czysto jak hd600 gdy pare dni temu w sklepie przesadzilem z poziomem sygnalu (zrobiłem "za głośno") - wiekszosc modeli AKG i wszystkie z wyjatkiem hd 580 i hd 600 nie daly rady - zaczely sie trzaski, harczenia etc .. hd600 maja w sobie moc i pieknie graja :) mysle, ze nie jest u nich najlepiej z wytrzymaloscia i to moze byc ich spora wada, zwlaszcza jesli ktos tak jak ja uzywa ich do grania live, - ale do studia - rewelka .. wszystkie pasma akuraśnie ;]
ja rowniez nie wyczuwam zadnej roznicy miedzy 580 i 600 - bo jedyne to 100 zł i wyglad..
hd600 (nawet opierajac sie na tescie z EiS) mozna uznac za wzór dźwięku - a tego juz rozwijac i tlumaczyc nie trzeba.. bardzo dobrze wyłapują wszelkie mankamenty nagrania, przestery, jazgotliwości i inne ;) ..no i naprawde glosno graja - a to duuuza zaleta :) zadne inne sluchawy firmy Sennheiser nie graly tak czysto jak hd600 gdy pare dni temu w sklepie przesadzilem z poziomem sygnalu (zrobiłem "za głośno") - wiekszosc modeli AKG i wszystkie z wyjatkiem hd 580 i hd 600 nie daly rady - zaczely sie trzaski, harczenia etc .. hd600 maja w sobie moc i pieknie graja :) mysle, ze nie jest u nich najlepiej z wytrzymaloscia i to moze byc ich spora wada, zwlaszcza jesli ktos tak jak ja uzywa ich do grania live, - ale do studia - rewelka .. wszystkie pasma akuraśnie ;]
...hd600 za 700zl ? to ja poprosze namiary .. :D
hd 580 za 699zl, hd 600 - 999 niestety, nie ma tak dobrze jakby sie czasami chciało:(
pozdr
hd 580 za 699zl, hd 600 - 999 niestety, nie ma tak dobrze jakby sie czasami chciało:(
pozdr
residance - warsaw
destination - space
destination - space
Dzieki wszystkim za rady.
ale w dakszym ciągu? - gdzie namiary?
Wszyscy opisują słuchawy ale adresy gdzie???????????????
Wszyscy opisują słuchawy ale adresy gdzie???????????????
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
...Dzieki wszystkim za rady.
Wszyscy opisują słuchawy ale adresy gdzie??????????????? ...
www.konsbud-audio.com.pl jesli idzie o senheisery, tam masz adresy sklepów w całej Polsce
a reszte przez google poszukaj :) to chyba umiesz
pozdrawiam
Wszyscy opisują słuchawy ale adresy gdzie??????????????? ...
www.konsbud-audio.com.pl jesli idzie o senheisery, tam masz adresy sklepów w całej Polsce
a reszte przez google poszukaj :) to chyba umiesz
pozdrawiam
residance - warsaw
destination - space
destination - space
- minimalmusic
muscato no ale napisales , cytuje "a hd600 tez o jakies 300zł"
u nas hd 600 zawsze kosztowaly 999zl ;) .. to tak sobie policzylem, ze jesli sa tansze w promocji o 'jakies' 300zł to chcąc-nie-chcąc wychodzi 699zł :)
p.s. nigdy nie ma tak dobrze jak by sie chcialo :)
u nas hd 600 zawsze kosztowaly 999zl ;) .. to tak sobie policzylem, ze jesli sa tansze w promocji o 'jakies' 300zł to chcąc-nie-chcąc wychodzi 699zł :)
p.s. nigdy nie ma tak dobrze jak by sie chcialo :)